Arkadaşlar ailemi nasıl racing almaya ikna edebilrim :(

Eed arkadaşlar ben şuan YBR 125 kullanıyorum seneye eğliyetimi aldıktan sonra racing motor alasım war ama ailemi buna nasıl ikna edebilirim bir türlü bulamadım bide sizin görüşlerinizi alayım dedim....lütfen bana yardım edinnn....( tabi alır almaz hemen üstüne bin miyecem önce özel ders alıcam ) iii forumlar

Aileninin senden kurtulmak gibi bir niyetleri varsa mutlaka izin verirler merak etme:p

Ailen zengin değilse hiç bulaşma 2000 kmde bir 100 lira yağ parası her sezon bir çift lastik
bujiler hava filtresi fren balataları v.s. v.s.
Her yıl ybr parası verirsin bakımına

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ailenin nüfus kaç, her türlü ipucunu almamız gerekiyor.

valla kolay kolay aile ikna olmaz ama ninja 250 ye ikna edebilirsin en makulu o gibime geliyo

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Kardeşim,

Ehliyetsizken YBR 125 kullanmana izin veriyorlarsa seneye Hayabusa bile alırlar sana hiç üzme kendini.

Sevgiler

Mersin İl Temsilcisi
yaşın kaç?

bir de ben hiç yaşamadığım için soruyorum; aile parasıyla geçinip üstüne de bu sıkışık zamanda motor aldırmak nasıl bir duygu?

hadi orası özele girer.

ama ben zamanında neredeyse hamallık yaparak taksidini ödediğim ehliyetimi almışken, benim gibilerin hakkını gasp ederek ehliyetsiz ve apaçi bir durumda motosiklet kullanmak nasıl bir vicdana sığar?

öğrenmenin yaşı yok, öğretirsen sevinirim :)

yaşın kaç?

bir de ben hiç yaşamadığım için soruyorum; aile parasıyla geçinip üstüne de bu sıkışık zamanda motor aldırmak nasıl bir duygu?

hadi orası özele girer.

ama ben zamanında neredeyse hamallık yaparak taksidini ödediğim ehliyetimi almışken, benim gibilerin hakkını gasp ederek ehliyetsiz ve apaçi bir durumda motosiklet kullanmak nasıl bir vicdana sığar?

öğrenmenin yaşı yok, öğretirsen sevinirim :)

yaşım 17

bi yandan aile parasıy la geçinmiyo sayılırımmm......

hem ben motoru hemen aldır mıyacam önümüz de ki yaza aldıracam...

benım ailem için yapmadığım kalmadı.....

o yüz den bu kadar çok ısrar cıyımm.....

alsınlar bana motorumu gerekirse hamallık ta yaparım ben bu motora werdiyim sevgiyi hiç kiişiye wermedim...

E sen daha Türkçe'yi öğrenememişsin. Motoru kullanmayı nasıl öğreneceksin be arkadaş?? :farao:

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
yaşım 17

alsınlar bana motorumu gerekirse hamallık ta yaparım ben bu motora werdiyim sevgiyi hiç kiişiye wermedim...

17 yılda ailen için neler yaptın çok merak ettim şimdi.

Mesela her sene takdir getirip burslu olarak üniversite kazandıysan , ailen için olmasa bile kendin için birşeyler yapmış sayılırsın. Yok eğer küçük yaşta hayata atılıp ailene destek olmak adına çalışmak zorunda kaldıysan hiç motor işine girme ailenin henüz sana ihtiyacı var demektir.

Öncelikle ehliyetini al , korumalarını tamamla hatta yazdığın gibi özel eğitim al sonra racing zamanı gelir ama bunun hemen bu yaza yetişeceğini hiçmi hiç sanmıyorum.

Mersin İl Temsilcisi
yaşım 17

tamam,
seviyeli ve akıllı bir arkadaşa benziyorsun.
gel hadi, seninle abi-kardeş gibi anlaşalım. veya nasıl istersen öyle olsun :)

ben senin akranın olan bir kaç arkadaşı şu şekilde motosiklet sahibi yaptık;

önce ehliyet al.
sonra kendisini motosiklet konusunda geliştir ( ailesinin yanında kask takmamış birini gördüğünde, onları gösterip "bak yaa, kask takmamış, eldiveni yok vs vs söylen" )
bu arada motosikletten önce kask-eldiven-dizlik al. güvenliğe değer verdiğini görsünler. ama bu ekipmanları alıp da sonra kullanmazsan yazıklar olsun sana.
sonra zaten sen kendi kendine bu süreç içerisinde gerçekten farkedeceğin şeylerin sonucunda hareket et. göreceksin ki, bu sitede paylaştıkça ve teorik olarak da öğrendikçe motosiklet "hastalığı" tedavi edilmiş, hastalık yerine ""sevda"" olarak literatüre geçmiştir bile.

ama önce ehliyet al kardeşim, yoksa en ufak bir kazada haklı sen olsan bile her şey bir yana bırakılıp haksız olduğun konuya geleceksin.
yani sen bir aracın altında kalsan bile, ehliyetin ve korumalığın olmadığı için zaten haksız olacaksın.

burada olmaya devam ettikçe birbirimizi daha iyi anlayacağız.
umarım faydalı olmuşumdur ( her ne sormak istersen bana özelden ulaşıp sorabilirsin )

katılımcı olman dileği ile şimdilik hoşçakal :wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:10 ----------

Sevgiyle motor verseydiler kapımın önünde ducati ve aprilialar olurdu :p

Ducatimi ellemesene kardeşim :p:queen:

29 yaşındayım ve 24 yaşımda ehliyet almama rahmen 4 sene bekledim ikna etmek için ailemi. Ha benimki belki biraz abartıydı ama valide hanım büyük yemin etmişti alırsam diye. 4 sene sonra ikna edebildik. Maddi imkanlarım müsait olmasına rağmen Sırf gönülleri olsun, hayır dualarıyla binelim diye bekledim. Sen bence Ybr sürmeye devam et. Bak ne güzel 17 yaşındasın ve altındda YBR var. Bende windy-s var ve alalı daha 6 ay oldu :) . Kendi işini gücünü eline al ve artık racing motorunu kendi paranla al. Kendinede bence 20 yaşını hedef koy racing için. Tabi bunlar nacizane benim tavsiyelerim. Sağlıcakla kal...

Son düzenleme:
eed ben de ilk ehliyet alıp sonra motor aldırmayı düşünüyorumm abi ( artık kaç yasındaysanız ) ama benim anlatamadğım şu ben bu motoru nasıl aldırırım.... Ben Ybr yi zar zor aldır dım hep sunu söylediler biz seni motor üstün de ölsün diye büyütmedik dediler... ben de sürekli bir şey olmıyacağınııı kask sız yola çıkmayacağımı söyleyip tüm gereksinimleri alıcağımı söyledim ve anca ikna edebildim 2 yıl uğrastım ve 1.5 ay önce aldım... Şimdi ise Honda CBR 600 RR düşünüyorum ama nasıl alıcam sorun burda....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar