Fren havası alma

Arkadaşlar fren merkezini buldum ama , havasını alamıyorum nasıl yapacağım yardımcı olurmusunuz

fren pedalını veya maneti birkaçkez basıp bırakıyorsun sertleşince basılı tutuyorsun(bir arkadaşından yardım alarak)fren kaliperinin yanında hava alma rekorunu az gevşetip manet boşalınca rekoru sıkıp tekrar aynı işlemi tekrarlayacaksın fren hidoliği boyaya zarar vermemesi için rekorun üstüne 50 cm kadar ince ucuz hortum geçirip akan hidrolik sıvısını ufak bir kaba alarak tekrar kullanırsın

hava alma rekoru gevşekken maneti veya pedalı bırakmayacaksın sıktıktan sonra bırakıcan

Son düzenleme:
fren pedalını veya maneti birkaçkez basıp bırakıyorsun sertleşince basılı tutuyorsun(bir arkadaşından yardım alarak)fren kaliperinin yanında hava alma rekorunu az gevşetip manet boşalınca rekoru sıkıp tekrar aynı işlemi tekrarlayacaksın fren hidoliği boyaya zarar vermemesi için rekorun üstüne 50 cm kadar ince ucuz hortum geçirip akan hidrolik sıvısını ufak bir kaba alarak tekrar kullanırsın

hava alma rekoru gevşekken maneti veya pedalı bırakmayacaksın sıktıktan sonra bırakıcan

o kadar çok denedim ki kör olası pedal bir türlü sıkılaşmadı , rekor hortumu uzunlugu etkılermı bunu

rekoru açık bırakıp üstten hidrolik ekleyeceksiz.. rekordan direk hidrolik çıkıcınca rekoru kapatacaksın.. sonra pompalayarak hvasını alacaksın yukardaki anlatılan gibi... yani pompala pompala basılı tut aç rekoru kapat tekrar pompala....

aslında basit bir işlem ama sabırlı olmak gerekir. arkadaşlar gerekeni yazmışlar ne yapmanız konusunda.

rekoru açık bırakıp üstten hidrolik ekleyeceksiz.. rekordan direk hidrolik çıkıcınca rekoru kapatacaksın.. sonra pompalayarak hvasını alacaksın yukardaki anlatılan gibi... yani pompala pompala basılı tut aç rekoru kapat tekrar pompala....

Hacım o kadar ugrastım yıne olmadı . Rekordan yag fıskırdı taktım pompaladım hava gırısını actım bırden fıskırdı onu da sıktım , sonra pompalayıp merkezın vıdasını sıktım actım bu işlem yarım saat devam etti sonuç 0

Konu ile iligli yardıma ihtiyac duyanlar için oldukca faydalı bir video
Kullanışlı bir o kadar basit pompalama,ağızdan üfleme v.b yöntemlere ihtiyac olmadan enjektör ile birkaç dakikada fren merkezinin havasını alabilmeniz mümkün

http://www.dailymotion.com/video/xif1wc_scooter-disk-fren-hidrolik-degisimi_auto

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar