Karbüratör hava ayarı ?

Merhabalar. Benim motorun hava ayarı büyük seviyede bozuk, eksoz patlatıyor ve düşük devirlerde nerdeyse hiç gaz yemiyor. hava ayarını nasıl yapacağımı birisi anlatırmı. motor 125 cc kymco ck 125. o vidayı saat yönünde çevirmek ne işe yarar, saat yönünün tersine çevirmek ne işe yarar. yardım ederseniz çok mutlu olurum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vidayı tam sık(saat yönünde), sonra yarım tur yarım tur gevşet ,2,5-3,5 arası bir değerle tam noktayı yakalayabilirsin.

Vidayı sonuna kadar sık sonra 3 tur aç..
İnce ayarı istiyosan son gazı ver vidayı çevir en iyi devir aldığı yerde bırak

sen ilk baş karb. temizle daha sonra flitreni temizle supab ayarlarını yap en son hava ayarına elle

ben gecen temizlediğim zaman ayarladım sonuna kadar sıktım 1.5 tur actım motoru ısıttım sonra boşta gaz vererek en iyi seri gaz yediği halde bıraktım 2.5 tura yakındı galiba ama

civatayı saat yönüne sıkarsan benzin azalır saat yönün tersine ise benzin karışımı yükselir

Vidayı sonuna kadar sık sonra 3 tur aç..
İnce ayarı istiyosan son gazı ver vidayı çevir en iyi devir aldığı yerde bırak

Son gaz derken, kesiciye mi sokayım ? Hocam sitede oturuyorum, daha sessiz bi yöntem yokmu, benim motorun eksoz da bi garip zaten tamamen kapalı ama açıklarınkinden daha fazla ses yapıyor :p

Arkadaşlar benim motordada nadiren egzos patlaması oluyo tabi ufak düzeyde hava karışımıyla alakalımı yoksa normalde olurmu:silent:

Son gaz derken, kesiciye mi sokayım ? Hocam sitede oturuyorum, daha sessiz bi yöntem yokmu, benim motorun eksoz da bi garip zaten tamamen kapalı ama açıklarınkinden daha fazla ses yapıyor :p

Yani dip gazı vermen gerekli çünkü motorun yeteri kadar hava alıp en iyi gaz yediği aralığı öyle bulabilirsin..
Ama kabaca sıkıp 3 tam tur atarak ayarı yakalayabilirsin :)

Yani dip gazı vermen gerekli çünkü motorun yeteri kadar hava alıp en iyi gaz yediği aralığı öyle bulabilirsin..
Ama kabaca sıkıp 3 tam tur atarak ayarı yakalayabilirsin :)

3 tur sıkayım, rölantiyi düşürebildiğim kadar düşüreyim en düşük hangi devirde olursa hava ayarı sanırım olmuş olur, sizce de işe yarar mı ?

Yok arkadaşım vidayı ilk baş sonuna kadar sık, sonra 3 tur gevşet bidaha o vidayı elleme
Daha sonra rolantiyi ayarla.. Tabi bunları yaparken motorun sıcak olması gerekli :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar. Benim motorun hava ayarı büyük seviyede bozuk, eksoz patlatıyor ve düşük devirlerde nerdeyse hiç gaz yemiyor. hava ayarını nasıl yapacağımı birisi anlatırmı. motor 125 cc kymco ck 125. o vidayı saat yönünde çevirmek ne işe yarar, saat yönünün tersine çevirmek ne işe yarar. yardım ederseniz çok mutlu olurum.

bence öncelikle subap ayarını elden geçir ondan sonra arkadaşlarında zaten dediği gibi hava ayarını tam kapalıdan 2,5 tur aç ( en çok tutan ayar bu 2,5 :) )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar