Cup (cub) motor uyumu

Arkadaşlar bu ara fazla soru soruyorum ama dediğim motosikleti buldum.550 liraya anlaştık.Para da toplanmak üzere.Ptt kargo ile motosikleti getireceğiz kısmetse.Şimdi sorun şu.Sıfır yada çıkma şekilde daha çok parçası bulunan(mondial,ramzey,kanuni) bir motor şanzuman kısmı ile alacağım motorunkini değiştirmek istiyorum.Bu motorların bağlantı yerleri universal şekilde mi üretiliyor.Yoksa şaseye kaynak yapmak gerekecek mi? Eğer uyarsa sıfır km blok ve motor kısmını alıp oturtacağım.Hem daha yeni parçalar hem de daha güçlü olacak.:)

sorduğun soruya cevap veremiycem fakat ptt kargoyla çok kazık olmuyomu nasıl yapıcaksın onu .

Oncelikle hic bir motorun baglanti kisimlari universal degildir.

ama cinli firmalar japon motorlari bire bir taklit ettiginden baglanti yerlerinin ayni cikma olasiligini goz onunde bulundurmakta fayda var

Motoru sasiye kaynatamazsin. muhakak yuva ustunde ve yastiklari ile olmalidir. Aksi taktirde vibrasyondan hem motorun hemde sen zarar gorursun, cok kisa bir zaman da da motorun kaynak yerlerinden catlayip duser.

Son olarak Mondial bir motora mesala Ramzey bir motor takamazsin. Plaka ve ruhsatta onayinda ancak ureticinin firmanin kendi motorunu kullanabilirisin. Yani mondial motorun motor blogu yansa idi yine mondialden motor blogu almalisin.

Yok ben inalki baska motor blogu takacam diyor isen tum islemlere sil bastan baslayip muhendisler odasindan projeli onayini alman gerekiyor, Cunku o motor artik ne mondial nede ramzey o motora yeni bir ad ve marka ve tip onay verilmesi gerekiyor.

Yada kacak binersin , muayene yapamazsin , satis yapamazsin , polis yakaladigi anda hem seni hem motoru iceri atar:)

sorduğun soruya cevap veremiycem fakat ptt kargoyla çok kazık olmuyomu nasıl yapıcaksın onu .

Şimdi durum şöyle.Motor plakasız.Arkadaşım polis olduğu için motoru almadan önce şase ve motor numarasını sorgulayacak.Öyle alacağız.Tabi durum böyle olunca trafikte en az şekilde görünmesini sağlayarak bulunduğum şehre getirmeyi planlıyoruz.İzmir'e bilet 70 liraymış otobüsle.Bulunduğum şehirden arabamızla almaya gitsem gidiş geliş tam 300 km.20 kuruş yaksa 60 lira.Toplamda 130 lira ve yolda otobüs aramaya girerse motora el sallayabiliriz.:) Motosiklet 75 kg civarı.Biraz parçalarda eksik var.:) Toplam 79 kg olması gerekiyor.Tabi dışına muhafaza kartonu vs 80 kg olacak.Nakliye tahminen aynı fiyat ve ayağıma kadar da geliyor.:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:52 ----------

Oncelikle hic bir motorun baglanti kisimlari universal degildir.

ama cinli firmalar japon motorlari bire bir taklit ettiginden baglanti yerlerinin ayni cikma olasiligini goz onunde bulundurmakta fayda var

Motoru sasiye kaynatamazsin. muhakak yuva ustunde ve yastiklari ile olmalidir. Aksi taktirde vibrasyondan hem motorun hemde sen zarar gorursun, cok kisa bir zaman da da motorun kaynak yerlerinden catlayip duser.

Son olarak Mondial bir motora mesala Ramzey bir motor takamazsin. Plaka ve ruhsatta onayinda ancak ureticinin firmanin kendi motorunu kullanabilirisin. Yani mondial motorun motor blogu yansa idi yine mondialden motor blogu almalisin.

Yok ben inalki baska motor blogu takacam diyor isen tum islemlere sil bastan baslayip muhendisler odasindan projeli onayini alman gerekiyor, Cunku o motor artik ne mondial nede ramzey o motora yeni bir ad ve marka ve tip onay verilmesi gerekiyor.

Yada kacak binersin , muayene yapamazsin , satis yapamazsin , polis yakaladigi anda hem seni hem motoru iceri atar:)

Yok üstadım motorun plakası yok hobi amaçlı toplayacağız.Herşeyini yavaş yavaş sıfır km hale getireceğim.Ruhsat,trafik önemli değil.Motoru şaseye kaynaklamayacağım ama bağlantı yerlerine ek yapmamız gerekir mi diye sordum.:) Cevabımı da almış oldum teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar