0 km motorsiklet çokmu yakar

sa arkadaşlar bende belderia 100 motosiklet var km de 120 binlira yakıo
yag değişimi ne zaman bilmiyorum bide bana vitesi yüksek devrilerde kuyllan dediler motor açılıncıya kadar 70kmde 10 lira yakıor yardımlarınız iin teşekürler....

Rodaj bitene kadar EVET (birde rodatayken motora ne kadar az yüklenirsen o kadar iyi)

hereks öyle der ama ben rodaj döneminde 2.7 civarı yakıt tüketimine sahip iken sonrasında 3,5 4 arası yakmaya başladım :D tüm servisleri dolaştım fazla yakıyor diye hepsi kovdu hiçbirşey yok die :D

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sa arkadaşlar bende belderia 100 motosiklet var km de 120 binlira yakıo
yag değişimi ne zaman bilmiyorum bide bana vitesi yüksek devrilerde kuyllan dediler motor açılıncıya kadar 70kmde 10 lira yakıor yardımlarınız iin teşekürler....

Kim dedi yüksek devirde kullan diye servis mi.:silent:
Önce rodajı uygun yapın, kim söylediyse ya bilgisiz yada üçkağıtçı.

http://www.google.com.tr/#hl=tr&sou...:+motosiklet.net&gs_rfai=&fp=6599537945e0c70b

Rodaj döneminde motor parçaları daha sıkı olduğu için yakıt tüketimi görece olarak daha fazla olacaktır. Ayrıca rodaj süresince motorun fazla zorlanmayıp orta devirlerde kullanılması uygundur. Rodajdan sonra motoru daha fazla yakmaya başlayan Matenecho arkadaşım rodaj dönemindeki gibi sürmeye çalış motoru rodajı bitti diye yüksek devirlere vurdurarak kullanma. Orta devirlerde makul süratlerde sür bak yakıt tüketimin nasıl düşecek göreceksin. Ayrıca rodaj döneminde motoru açacağım diye yanlış bir mantıkla zorladıysan zaten yakıt tüketimin hatalı rodajdan dolayı artacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar