Sis farların içine led ampul alıp takılırsa daha az enerji tüketecektir tam olarak kaç watt olduklarını bilmiyorum ama normal ampule göre çok daha az güç çekeceği belli böylece aküyü değiştirmeye gerek de kalmaz.
![]()
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/H3-B...ptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories
Türkiyede varmı bunlardan bilmiyorum biraz araştırmak lazım olmadı ebaydan getittirilebilir.
Bence önce hangi sis farı bizim motorlara daha iyi olur,daha güzel yakışır hep birlikte ona karar verelim sonra ampul işini çözeriz.
Ben üç aydır sis farlarımda led ampul kullanıyorum.
Motosikletimi aldığımda sis farları aküyü bitirdiği için iptal edilmiş durumdaydı.
Led ampuller aküye hiçbir sıkıntı vermiyor. Görünülürlüğü çok arttırıyor. Gece gündüz sürekli açık tutuyorum (park lambalarıyla birlikte yanacak şekilde bağladım)
FAKAT: Aydınlatma konusunda neredeyse hiçbir faydası yok
Birde benim farda orjinal 35 lik ampul var gece şehirler arası yolculuk yaparken çok sıkıntı yaşadım :S
Çok uzun zamandır önümü nasıl görebilirim diiye araştırıyorum tek bir çıkışyolu gözüküyor;
*Stop ve park lambalarının tamamını led e çevirip burdan watt kazanmak.
*Aküyü sığdırabildiğimiz kadar büyütmek (9 amper gibi)
* Far ampulünü 35 watt olarak bırakmak (üzerindekinden daha kaliteli fakat 35w olmak kaydıyla değiştirilebilir
* Benim faytonda (motosikletimin ismi
* Son olarak iki adet büyük sis farı alıp koruma demirine takmak. Burada dikkat edilecek husus şu;
Sis farına 35 wattlık xenon takmak. Piyasada genellikle 55 lik var fakat 35 wattlık çok kaliteli xenon farlar bulunabiliyor.
Şimdi toparlarsak;
normal şehir içi seyir esnasında: Standart far ve led sisler açıkken sıkıntı yaşanmıyor. Yollarda yeterli aydınlatma var. Bahsedilen ampullerin toplam sarfiyatı kesinlikle aküye zarar vermiyor (Bende şu anda parklar ve stop lambası led olmamasına rağmen hiç akü sorunu yaşamıyorum)
Şehirler arası yada aydınlatma yetersiz olan yollarda: Standar far kapalı parklar ve parkla birlikte bağlı olan led sisler açık iken 2x35 wattlık xenon sis farlarını açarsak önümüzü görebiliriz diye düşünüyorum (üstelik sellektör yapma sorunumuz olmayacak çünki normal farımız elimizin altında duruyor
toplam enerji tüketimi şöyle oluşacak:
park + stop + led sisler = yaklaşık 20 watt
2x 35 xenon sisler = 70 watt
yoplam 90 watt
biraz güçlü bir akü ile sürekli kullanılmasa da şehirlerarası yolda ve ihtiyaç duyduğumuzda bizi kurtaracak bir sistem olur diye düşünüyorum.
Eğer idareli kullanıp ihtiyaç olmadığında normal fara dönüp enerji tasarrufu yaparsak bu sistem çalışır diye düşünüyorum.
Ben uzun araştırmalarım sonunda başka bir yöntem bulamadım.
Saygılar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:57 ----------
ya arkadaşlar bu led olayı iyi de fiyatlar biraz fazla gibi geldi.ben muhtemelen şu 15 Tl lik düşük watlı farlardan alacağım.
İstanbul Aksaraydaki oto parçacılarında çok çeşitli özellik ve ebatta led ampul bulunabiliyor. Benim sis farlarında saçma bir duy vardı ona uygun ampul bile buldum
Çiftine 20 tl verdim.
Son düzenleme: