devir kesici

arkadaşlar motorum 12.000 devir fakat ben o kadar cevirmesini istemiyorum. motor en yüksek tork değerini 7000 devirde, beygir gücünüde 8.000 de veriyor . yani 7.000,7500 deviri geçmesini istemiyorum. 7.000 devire geldiğinde kesicinin devreye girmesi ve daha fazla devir lenmemesi için nasıl bi sistem yapabiliriz ?
neden böle bişi yapıyosun die sorarsanız subatta askere gidicem motor kardeşime kalıcak hem motor saglıgı hemde aşırı hız yapmasını engellemek için böle bişi düşündüm.

motor'un marka, modelını belırtmemıssın?cdi degısımıyle dedıgın mumkun olabılır

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yanlış anlama ama böyle birşey yapılsa bile kardeşinin geri düzelttirmeyeceği ne malum kardeş. Ben kardeşinin yerinde olsam gittiğinin ertesinde tamirciye gösteririm. Bence iş kardeşinde bitiyor. Ya motoru paketleyip kaldıracaksın yada katlanacaksın

mondial 125uag . kardeşim biliyor böyle bişi yapılcagını. kesinlikle gidip cıkartacagınıda zannetmem daha dogrusu apachi değil 17 yasında ama hiç bi zmn kaskını korumasını takmadan keyfi olmadan binmez dahi.

mondial 125uag . kardeşim biliyor böyle bişi yapılcagını. kesinlikle gidip cıkartacagınıda zannetmem daha dogrusu apachi değil 17 yasında ama hiç bi zmn kaskını korumasını takmadan keyfi olmadan binmez dahi.

Bu motorlar için deviri ayarlaya bileceğin bir CDI ünite yok. SS motorlar hariç hiç gelmedi. Daha doğrusu bizim ithalatçılarda da görmedim. Tamam performans için için olanlar var ama deviri daha aşağıda tutmak için o CDI ünitenin yeniden yazılması lazım. Onuda yapabilen yada yapan varmı bilmiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:43 ----------

Bu motorlar için deviri ayarlaya bileceğin bir CDI ünite yok. SS motorlar hariç hiç gelmedi. Daha doğrusu bizim ithalatçılarda da görmedim. Tamam performans için için olanlar var ama deviri daha aşağıda tutmak için o CDI ünitenin yeniden yazılması lazım. Onuda yapabilen yada yapan varmı bilmiyorum.

Aklıma şimdi gelen sadece karbüratörde bir oynama yaptıra bileceğin. Tamircinle görüş Karbüratörü ayarlasın. İstediğin gibi ayar yapacaktır.... Elektriğe dokunmadan bu işi karbüratörde bitirebilirsin.

Dişli değişerek hızı kontrol altına alabilirsiniz. Herkesin hızı arttırmak için yaptığının tersini yapsanız yeter :) Hem çekişte artar

Karbiratörün İçindeki Vakumu Değiştirirsen Hızını Kesersin Rampaları Biraz Zor Çıkar Ama Hız Yapmaz Tamirciler Ayarlar Antalyadaysan Yardımcı Ola bilirim.

ürettiği elektrik devir yukseldikçe oynama yapıyormu yapıyorsa elektronik bir kartla misal 10 volta geldiğinde kart elektriği kesicek şekilde olsa olmazmı ayrıca dişli oynası yapılabilir hız yapmaz ama bu sefer deviri yüksek tutmak zorunda kalır.ve titreşimde artar sanırım.

karburatörle nasıl bi oynama olabilir ? ayrıca cdı ünite de ne gb değişiklikler yapılabilir. bunların beyni proglanmıyor zaten programlansa iş çok basite indirgenmiş olurdu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:53 ----------

Karbiratörün İçindeki Vakumu Değiştirirsen Hızını Kesersin Rampaları Biraz Zor Çıkar Ama Hız Yapmaz Tamirciler Ayarlar Antalyadaysan Yardımcı Ola bilirim.

işte motorun güçten düşmesini istemiyorum o yüzden özellikle tork ve bg nin en iyi oldugu devirleri yazdım.
bizim buranın yolları pek düz değil :)
tork: 7000
bg:8000

ürettiği elektrik devir yukseldikçe oynama yapıyormu yapıyorsa elektronik bir kartla misal 10 volta geldiğinde kart elektriği kesicek şekilde olsa olmazmı ayrıca dişli oynası yapılabilir hız yapmaz ama bu sefer deviri yüksek tutmak zorunda kalır.ve titreşimde artar sanırım.

karburatörle nasıl bi oynama olabilir ? ayrıca cdı ünite de ne gb değişiklikler yapılabilir. bunların beyni proglanmıyor zaten programlansa iş çok basite indirgenmiş olurdu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:53 ----------

işte motorun güçten düşmesini istemiyorum o yüzden özellikle tork ve bg nin en iyi oldugu devirleri yazdım.
bizim buranın yolları pek düz değil :)
tork: 7000
bg:8000

Sen tamirciye git ve karbüratörü ayarlasın. İstediğin gibi yapar. 8000 devirden sonrasına gaz yemez. Çekişte sorun olmaz. Sadece ara hızlanmaların düşecek.

Sen tamirciye git ve karbüratörü ayarlasın. İstediğin gibi yapar. 8000 devirden sonrasına gaz yemez. Çekişte sorun olmaz. Sadece ara hızlanmaların düşecek.

elektronik bir yolu yok yani :silent:

peki dediğiniz gb yapsam ara hızlanma derken misal 2 ile 3 vites arası 30 km hızlanıyor ve bunu 3 sn yede gerçekleştiriyo olsa dediğiniz yaparsak 5 sn de gerçekleşir gb bi kavram cıkıyor demi ortaya ?

ve karburatörle oynadıktan sonra yakıtta ve son hız tork bg faktörlerinde ne gb değişikler olur ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:06 ----------

bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum :rendeer:

elektronik bir yolu yok yani :silent:

peki dediğiniz gb yapsam ara hızlanma derken misal 2 ile 3 vites arası 30 km hızlanıyor ve bunu 3 sn yede gerçekleştiriyo olsa dediğiniz yaparsak 5 sn de gerçekleşir gb bi kavram cıkıyor demi ortaya ?

ve karburatörle oynadıktan sonra yakıtta ve son hız tork bg faktörlerinde ne gb değişikler olur ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:06 ----------

bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum :rendeer:

aynen öyle. yakıt sarfiyatıda düşecek.tork ve hp gelince istediğin devirlerde kalacak.

Shift lightli bir gösterge bulun. Devir göstergesi. Işık çıkışını ateşlemeye giden (bobine) elektriği kesecek bir röleye bağlayın. Hem böylece istediğiniz devirde kesme imkanınız olur.takacagınız rölede korna rolesı olursa dolmuşçuların taktıgından sureklı acıp kapatan.

böyle bi bilgi buldum sizce olurmu?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:45 ----------

aynen öyle. yakıt sarfiyatıda düşecek.tork ve hp gelince istediğin devirlerde kalacak.

üstadım servise bi danışacagım bakalım ne dicek ?:silent:

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum bir tane devir saati alıcam shift light lı. devir saatinin elektriğini bobine gelen kabloya baglıcam. ve shift lıght ile bobinden çıkan kablo (yani bujiye giden kablo) arasınada role koyucam fakat sistemin çalışmasında şüphelerim var shift light yandıgında roleye nasıl bi tepkime vermesi lazımki role açıp kapasın ?

otm141110.jpg

Karbiratör fişeginin üstüne,fişek ile vidalı kapak arasına yayın ortasında kalan (gaz teline) kısma içi boş kamış,kalem içi yada kalın kablodışı takıp gazı belli bir noktadan sonra çevirememesini sağlayabilirsin.Devir kesiciyi veya dedigimi yaptıgını farzedelim.Kardeşin motoru sürerken mecburi olarak bir tehlikeyi berteraf etmek için hızlanmak zorunda kalırsa ne olacak??????Bence kardeşine aklından geçenleri anlat ona güvendigini ve onunda kendine, dürüst bir birey olup kurallara ve limitlere uyarak araç sürebilecegine seninde inandıgını ona hissettir.Saygı herşeyden üstündür bazen sevgiden bile..(Saygı duymadan seversen bu ihtirastır.bu kardeş ilişkisi dışında birşey.)

arkadaşım extrema sana yardımcı olur bu konuda telefonunu yazayım ara bi görüş 0542 228 32 44

Pardon yanlış video eklemişim işte burda daha çok belli.

[YT]JhWa54C-jJs[/YT]

aynen bana bu lazım :) parçanın adı nedir acaba :S

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:02 ----------

arkadaşım extrema sana yardımcı olur bu konuda telefonunu yazayım ara bi görüş 0542 228 32 44

teşşekkür ederim sağol bi ara konusmak lazım iyi ce kafaya taktım.

Röle elektriği kesince ne olacak? Motor 100 km hızla giderken şak duye duracak. İstediğin bu ise sorun yok. Benim motorumda 7500 devirde devreye giriyor ve devri 7000 e dusuruyor. Boyle olmali

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar