CBF150 Sinyaller yanıyor, farlar yok, motor yok

Arkadaşlar sabah sorunsuz bıraktığım motor akşam geldiğimde sinyaller dışında hiçbir tepki vermedi. Sadece sinyaller çalışıyor, bir de gösterge panelinde sinyallerin yandığını gösteren işaretler. Sorun ne acaba? Motorum güvenli bir yerde değil ama çalıştıramadığım için alıp eve getiremedim.

Lütfen bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum :rendeer:

bende kullaniyorum ama boylesini ilk defa duydum elk kesilse sinyalin de olmamasi gerekir tuhaf bi durum bence servisi arayın kimseye oynatmayın

Vurdurarak motoru çalıştırmayı denedinmi?
Akü bitmiş olabilir.
Bazı durumlarda aküde sinyalleri yakacak kadar güç olur ama marş motorunu çevirecek gücü bulamayabilir.

Vurdurarak motoru çalıştırmayı denedinmi?
Akü bitmiş olabilir.
Bazı durumlarda aküde sinyalleri yakacak kadar güç olur ama marş motorunu çevirecek gücü bulamayabilir.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mt-...iyor-farlar-yok-motor-yok.html#ixzz193SuzQoV:

Yok denemedim, motoru koyduğum yer pek müsait değil.

Kontağı kapattığım anda elektrik tüketimi sıfır olması gerekiyor, bu yüzden akü bitmiş olamaz, akü bitmiş olsa sinyaller de çalışmazdı, sinyaller çalışıyorsa en azından boş vites göstergesinin ufacık ışığı da çalışırdı.

Bunlar aklıma geldiğinden hiç uğraşmadım. İnşallah motoru çalmazlar gece.

sorunun kontaktan olma ihtimali yüksek. fişlerden biri çıkmışta olabilir. vites göstergeleri çalışıyor mu?

sorunun kontaktan olma ihtimali yüksek. fişlerden biri çıkmışta olabilir. vites göstergeleri çalışıyor mu?

Hayır vites göstergesi de çalışmıyor. Akü çok zayıf olsa bile çalışırdı. Bu yüzden akünün zayıfladığını pek düşünmüyorum.

Sorunu nasıl çözebilirim bir yol gösterebilecek olan yok mu? :silent:

Sigorta falan atmış olabilir mi?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
al git bir motosiklet tamircisine ya bazı motorcular gece yarısına kadar açık git yapsın hemen.

Sigortaları ve ana sigortayı kontrol ettin mi ? Kısa devre gibi gözüküyor.

Sen yine vurdurmayi dene derim çünkü bosalabilir kendi kendine basıma geldi vurdurdum

kontagın altına elini sok ve kabloları kontrol et çıkan bişe var mı diye. sorunun büyük ihtimalle orada. sigorta atsa sinyalde yanmaz.

Yedek sigortayı sonra düşünürüz. Önce sigortaların sağlam olup olmadığını tek tek kontrol et. Attı ise sigorta kutusunda yedek olmalı yoksa sabah gider bir benzinciden alırsın.

Vurdurmayı nası yapıyoruz? Eski motorda denemiştim debriyajı bırakınca arka tekeri kitliyodu, bi türlü de çalıştıramamıştım. Püf noktaları nedir bu işin?

geçen hafta aynı olay benımde başıma geldi sorun kontakta olabilir anahtarı sağa doğru çevir ama tam ortada kalsın anahtar

Son düzenleme:
Vurdurmayı nası yapıyoruz? Eski motorda denemiştim debriyajı bırakınca arka tekeri kitliyodu, bi türlü de çalıştıramamıştım. Püf noktaları nedir bu işin?

dostum 2. viteste vurdurun,çalıştığını anladığınızda tekrar debrija basıp hafif gaz verin.

arkadaşım vurdurmayla çalışmaz motorunda elektrik yok vites ışıkları yanmıyorsa kontaktan göstergeye ve marş butonuna elektrik gitmez. sorunun kontakta. kablolarını ve soketini kontrol et. birileride oynamış olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar