kilometre saati

Bozulan analog km saatini değiştirmek istiyorum. Kilometre teli ile çalışan cinslerden. Başka marka model bir motosikletin km saatini kullanabilir miyim acaba ? Motorum Hyosung GT650. E-bay'den araştırdım. Suzuki Bandit veya Katana'nın km saatleri çok benzer. Küçük bir tadilatla takılabilir gibi görünüyor. Ama üç aşağı beş yukarı doğru veri alabilir miyim onu merak ediyorum.

soketler uymaz. orjinalini takman her zaman daha iyidir. satarkende sıkıntı yaşarsın.

Mantik olarak zaten hyosung Suzukinin kopyasi oldugundan Km saatininde benzemesi olasi bir durum. Yurt disi forumlardan kontrol edin eger gercekten cok benzer ise ve fiyati uygun ise bence satin alin , bir sekilde oturtmasi mumkun olacaktir. Yanliz alirken hizi Mil mi Km mi ona cok dikkat edin

senin km telli ise alacagın kmde telli olacaktır dişli oranları uygunsa uyar değilse dişlileride değiştirmen gerekebilir

senin km telli ise alacagın kmde telli olacaktır dişli oranları uygunsa uyar değilse dişlileride değiştirmen gerekebilir

km saatinin içindeki dişliler sadece tripmetre ve odometreyi çevirmeye yarıyor. Sürati gösteren ise km. telinin çevirdiği bir mıknatısın üzerinde serbestçe duran çok hafif bir tasın (ki ibremiz bu tasa bağlı) oluşan manyetik alanın etkisiyle dönmesi.

Düşündümde bence skala orjinaline çok yakınsa doğru gösterebilir. Mesela şimdiki km saati 240'a kadar bölümlenmiş. Yine 240'a veya en kötü 260'a kadar bölümlenen bir saat herhalde uyar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
sa

km saatinin içindeki dişliler sadece tripmetre ve odometreyi çevirmeye yarıyor. Sürati gösteren ise km. telinin çevirdiği bir mıknatısın üzerinde serbestçe duran çok hafif bir tasın (ki ibremiz bu tasa bağlı) oluşan manyetik alanın etkisiyle dönmesi.

Düşündümde bence skala orjinaline çok yakınsa doğru gösterebilir. Mesela şimdiki km saati 240'a kadar bölümlenmiş. Yine 240'a veya en kötü 260'a kadar bölümlenen bir saat herhalde uyar diye düşünüyorum.

saat içindeki dişlileri degiştiremezsin ben tekerlekteki dişlileri kastetmiştim senin motorda ön tekerden mi hareket oluyor sanzımandanmı bazıları sanzımandan hareketde alabiliyor ama tahminimce yaklaşık olarak düzgün gösteriri sanırım

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bozulan analog km saatini değiştirmek istiyorum. Kilometre teli ile çalışan cinslerden. Başka marka model bir motosikletin km saatini kullanabilir miyim acaba ? Motorum Hyosung GT650. E-bay'den araştırdım. Suzuki Bandit veya Katana'nın km saatleri çok benzer. Küçük bir tadilatla takılabilir gibi görünüyor. Ama üç aşağı beş yukarı doğru veri alabilir miyim onu merak ediyorum.

eğer km halatı ön tekerdense cant ölçüsü, göbek içindeki diş farkı ve KM saati içindeki mekanizma farklı ise aynı sonuçları alamaya bilirsin. Canın sıkılır. Ama derim ki denemek için herhangi bir motorcuda çıkması varsa dene. Eğer oluyorsa ne mutlu sana

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar