Honda CGL 125

Selam arkadaşlar.Honda cgl 125 motorum var.Daha 2000 km de.Ama aldığımdan beri ilk çalıştırışta gaz yemiyor ve boğuluyor.Zaten 1000 km de stator değişti.Çalıştırana kadar akla karayı seçiyorum.Serviste ayarladılar.Ama sorun devam ediyor.Acaba bu konuda pratik tavsiyeleri olan arkadaşlar varmı.Şimdiden teşekkürler.

karbüratörde hava ayar vidası var.bu vidayı saat yönünde çevirirsen daha fazla oksijen karışımı elde edersin.
rölanti ayar vidasıda var, bununla karıştırma.

Bu sorunu sadece ilk çalıştırdığında yapıyorsa ki anladığım bu, zor çalışıyor diyorsun ve boğuluyor diyorsun, üzme canını havalar ısınsın düzelecektir..

Jawa, fakir karışım olsa servis bunu anlar ayarlardı...

ben tam tersini söylüyorum.fakir değil, zengin karışım var.motor boğuluyo diyor.daha fazla hava lazım.
geçen motoru ilk 500 servisine götürdüm.adam karbürasyon ayarını piç etti!karda buzda kibrit gibi çalışan, bir kere çalıştımı ateşlemeyi kesmeden stop etmeyen motor, zor çalışmaya, çalışınca stop etmeye başladı.gittim geçen yaptım ayarını.servisçiyim diye ortaya çıkıp bilmeden dükkan açana yazıklar olsun!

Ups özür dilerim :cherry: haklısın zengin karışımla çalışıyor alet :thumright:

dogu bilmem farkındamısın ama adam bu soruyu 01-02-2005 tarihinde sormuş yani 2 sene 8 ay 20 gün önce...şimdiye kadar cevabını bulamamışmıdır sence ?

GKN

kardeşşşş
alooooo...
2,5 sene önce atılmış mesaj
o motor kimbilir kaç 2 bin yapmıştır belkide kaç el deişmiştir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar.Honda cgl 125 motorum var.Daha 2000 km de.Ama aldığımdan beri ilk çalıştırışta gaz yemiyor ve boğuluyor.Zaten 1000 km de stator değişti.Çalıştırana kadar akla karayı seçiyorum.Serviste ayarladılar.Ama sorun devam ediyor.Acaba bu konuda pratik tavsiyeleri olan arkadaşlar varmı.Şimdiden teşekkürler.

Cgl125'in jiglesi 2 kademelidir.Soğuk motor çalıştırılırken 2. kademeye alınıp marşa basılır,aşırı soğuk yoksa hemen 1. kademeye alınmazsa boğulur. Yada 2 dk. sonra 1. kademede unutulursa yine boğulur.

Cgl125'in jiglesi 2 kademelidir.Soğuk motor çalıştırılırken 2. kademeye alınıp marşa basılır,aşırı soğuk yoksa hemen 1. kademeye alınmazsa boğulur. Yada 2 dk. sonra 1. kademede unutulursa yine boğulur.

kardeşşşş
alooooo...
2,5 sene önce atılmış mesaj
o motor kimbilir kaç 2 bin yapmıştır belkide kaç el deişmiştir..

:cherry: Konuya çok uygun bir mesaj olmuş

@AydoganX, günün anlam ve önemini belirten konuydu soğuk-jigle vs.
Karşı taraf sormadan gardımızı alalım demi.:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar