Kaza riskinde soğukkanlı olmanın ve ustalığın hayat kurtarması.

Ama motosiklet ama otomobil kullanırken, izleyeceğiniz durumda sürücülerin tamamına yakınını sadece tüm gücüyle frenlere basmaktan başka bir şey yapmaz. Olayın şansa bakan tek tarafı "o an" karşı şeritte bir araç olmaması.
Gazetecinin attığı başlığa ilk defa katılıyorum :p

[WebTV=1]11891[/WebTV]

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
helal valla tırcı abime yoksa kafa kafaya giriceklerdi birbirlerine

Aslında hem karşıdan gelen tır hem de kendi aracı neredeyse durmuştu, aracın solundan geçmesine gerek yoktu, solda geçerek karşı şeritten gelebilecek başka bir araç ile çarpışma riski aldı. Yine de büyük soğukkanlılık.

Aslında hem karşıdan gelen tır hem de kendi aracı neredeyse durmuştu, aracın solundan geçmesine gerek yoktu, solda geçerek karşı şeritten gelebilecek başka bir araç ile çarpışma riski aldı. Yine de büyük soğukkanlılık.

Bence duruş mesafesi yok, ayrıca yerler de ıslak, TIR'da bu yüzden savruluyor zaten. Tartışılabilir konu ama böyle düşünüyorum. Adam tam soldayken durmaya uygun duruma gelmiş görünüyor. Kurtardıktan sonra yani.

Son düzenleme:
kaza dikkatle incelendiginde yol eger kuru olsa o tır o şekilde dönmez. sollama yasagı olan bir bölge ayrıca. küçük bir ihtimalde olsa o tırın ön lastigide patlamış olabilir. motosikletlinin anlık refleksi hayatını kurtarmış olsada tırın arkasına yapışmış başka bir araç olsaydı malesef kaçacak hiçbir yeri kalmayacaktı.

kaza dikkatle incelendiginde yol eger kuru olsa o tır o şekilde dönmez. sollama yasagı olan bir bölge ayrıca. küçük bir ihtimalde olsa o tırın ön lastigide patlamış olabilir. motosikletlinin anlık refleksi hayatını kurtarmış olsada tırın arkasına yapışmış başka bir araç olsaydı malesef kaçacak hiçbir yeri kalmayacaktı.

Dostum o araba motosiklet değil. Ayrıca arabanın durma mesafesi olmadığını düşünüyorum hani duracak kadar mesafe olsa bile tır durmadan tırın nerede duracağını kestirip şeritte kalmak zar atmaya benzerdi. Bu videonun daha uzundu araçla video çeken birisi galiba DHA kesip logoyu çakmış.

ben bu videonun araç tarafından çekildigini düşünmüyorum. videonun sonunda araç duruyor ve birden bariyere kadar yanaşıyor kameranın hareketinden motosiklet oldugu belli olmakta. yanılıyorda olabilirim.

Tırdan kaçmış karşı şeritten gelebilecek araçlarla risk atlatmış motosiklet sürücüsü.
Soğukkanlılık değil de yaşama içgüdüsüyle hareket etmiş, bu içgüdü de bayanlarda çok az olur.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
ben bu videonun araç tarafından çekildigini düşünmüyorum. videonun sonunda araç duruyor ve birden bariyere kadar yanaşıyor kameranın hareketinden motosiklet oldugu belli olmakta. yanılıyorda olabilirim.

Araç motosiklet olsa idi , sola ve sağa manevra sırasında kamera açısının önce sağa sonra sola doğru yatması gerekirdi. Bence bu bir otomobil v.b. bir araç

gerçekten müthiş soğukkanlılık,müthiş refleks ve müthiş Allah'ın takdiri.araç zaten durabilirdi neden riske attı kendini fikrine katılmıyorum çünkü resmen metreler kalmıştı kazayı farkettiğinde ve tam bodoslamadan bindirecekti tıra.bencede bu dört teker bir araç çünkü en ufak bir sağa sola yatma durumu bile yok çekimde.

Sol şeride kaçmasının tırın arkasından gelebilecek diğer bir aracın bizim bilmediğimiz TAKİP MESAFESİne ve KAZAFARK etmiş olup o aracında yavaşlayabileceği ihtimalini düşünmesiyle alakası olabilirmi ! ?

bende ilk izlediğimde motor sandım ama bi gariplik olduğunu farketmiştim sonradan yorumlardan anladım motor hiç sağa sola yatmıyo gerçekten araba bu ve orda geçmeden durabilirdi diyen arakadaşlar video yu tekrar izlesin ve kendilerini o adamın yerine koysunlar bende olsam hem duramazdı hemde durmazdım orda üzerine koca kütle geliyor yine kendimi sol şeride atardım he sol şeritten başka araba çıkabilir mevzusuda apayrı bi konu

.... sol şeritten başka araba çıkabilir mevzusuda apayrı bi konu

Zaten videoyu birkaç defa izledikten sonra adamın tırın arkasındaki trafik durumunu da gördüğü anlaşılıyor. Muhtemelen şeridin uygun olduğunun bilinciyle kendin o tarafa atmış gibi.

Zaten videoyu birkaç defa izledikten sonra adamın tırın arkasındaki trafik durumunu da gördüğü anlaşılıyor. Muhtemelen şeridin uygun olduğunun bilinciyle kendin o tarafa atmış gibi.

adam tırın altına gireceğime hiç değilse şansımı deniyeyim demiş,tırın arkasında bir tır daha olma ihtimali olsa bile düşük bir ihtimal çok çok iki araba kafa kafaya girerdi.öldürmeyen Allah öldürmez.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

görüntü türkiyeden mi,bilen var mı?

TIR sürücüsü bayağı hızlı ancak çekim yapan aracın kurtarıcı manevralarına imkan sağlayan düşük hızdır! dikkat ederseniz pek hızlı seyir etmiyor....

100km ve üstü olsaydı bu kadar kolay kaçabileceğini hiç sanmıyorum...büyük şans.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:43 ----------

Sen farklı bir film izlemişsin anlaşılan:mrgreen:
TIR sürücüsü değil iş beceren...TIRdan kaçan araca bak, asıl önemli işi o yapıyor...

TIR sürücüsü bayağı hızlı ancak çekim yapan aracın kurtarıcı manevralarına imkan sağlayan düşük hızdır! dikkat ederseniz pek hızlı seyir etmiyor....

100km ve üstü olsaydı bu kadar kolay kaçabileceğini hiç sanmıyorum...büyük şans.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:43 ----------

Sen farklı bir film izlemişsin anlaşılan:mrgreen:
TIR sürücüsü değil iş beceren...TIRdan kaçan araca bak, asıl önemli işi o yapıyor...

cengaver koptum sana helal olsun valla güzel yorumlamışşsın :queen:

çekim yapan arabada çokda yavaş değil bence motor sesinden belli oluyor frene bastığında lastiklerin kaydığıda duyuluyor bence 80-100 vardı gibi geldi

Tırcı uyumuş veya dalmış bir anda minibüsü görünce afallayıp virajda asılmış frene savurmuş.
Esp ve Ebd donanımı olmayabilir. Fren havaları alınmamış olabilir.:p

Kusura bakma senin yorumunu aldim buraya...
Helal olsun TIR ci abine he?
Ülem bütün ortaligi karistiran TIR ci abin..:p

Yorumlari biraz okudum.. :bounce:
Vay vay vay..
Herkez cok kolay birseymis gibi yazmis arac kullanicisin yaptigini..
Arac sürücüdünün yaptigi süper bir hareket..
Yok TIR zaten duracakmista falan...
Yok karsidaki Trafigi tehlikeye sokmusta...

Benim karsima böyle bir TIR cikacak karsi Trafik umrumda olmaz..
Ya sarampol, yada karsidaki araca girerim..
Yoksa bu TIR in altina girdinmi yanmissin zaten..
Tabiki o an bende bu sogukkanliligi gösterebilirsem..

Yorumlarda cok kisi bunun cocuk oyuncagi gibi yorumlamis ama olay öyle degil..
Burada bunu yapabilecek cok az kisi vardir..
Video ya baktiktan sonra PC basinda yorum yapmasi kolay..
TIR la burun burun geldimi hersey degisiyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar