Bu ampulün türü nedir ?

Oda iyiymiş :mrgreen: Bu kafaya uygun xenon varmıdır hocam sizce. Yeni far kafası alacağım da ona uyan far türü bu imiş.

Bu ampül s2'dir.Yani ampül camı içerisinde 35 wattlık iki flaman bulunur biri uzun biri kısa far ışığı üretmek içindir.Motosiklet ampülüdür aslında motosiklet ampülleri 35 wattlıktır ama 55wattlık h4 ampüller de motorlarda kullanılır,sonuçta 55 watt demek daha fazla enerji sarfiyatı;dolayısıyla daha fazla açığa çıkan ısı ve o oranda da daha fazla aydınlatma demek olduğu için.
Küçük bir çevirici parçayla s2'ler h4 ampül gibi fara monte edilebilirler (eğer far h4'e uyumlu s2 uymaz ise)
Linktekiler de s2 ampüllerdir:
http://www.donsbulbs.com/cgi-bin/r/b.pl/s2|12v|35w|35w|ba20d~ece.html

Bu ampül s2'dir.Yani ampül camı içerisinde 35 wattlık iki flaman bulunur biri uzun biri kısa far ışığı üretmek içindir.Motosiklet ampülüdür aslında motosiklet ampülleri 35 wattlıktır ama 55wattlık h4 ampüller de motorlarda kullanılır,sonuçta 55 watt demek daha fazla enerji sarfiyatı;dolayısıyla daha fazla açığa çıkan ısı ve o oranda da daha fazla aydınlatma demek olduğu için.
Küçük bir çevirici parçayla s2'ler h4 ampül gibi fara monte edilebilirler (eğer far h4'e uyumlu s2 uymaz ise)
Linktekiler de s2 ampüllerdir:
http://www.donsbulbs.com/cgi-bin/r/b.pl/s2|12v|35w|35w|ba20d~ece.html

Pardon yanlış okumuşum. Yani S2 farlı bir motora (örn honda activa) xenon veya h4 ampul takılır mı ?

Son düzenleme:
Evet takılır dostum.Bak ben çok araştırma yaptım.Sanırım cup yada ufak cc bi motosiklet kullanıyorsun.Hiç xenon işine girme derim.Akü,tesisat,far anahtarı....Motosikleti değiştir daha iyi.H4 ampül kullanılır ama duyu değiştirmen lazım ve akün sorun çıkarabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

Ayrıca dostum xenon tavsiye etmem.Mercek uygulamasız kullanacaksan vizede sorun çıkacak.Akün bitecek.Tesisatın yanabilir.Far taşın eriyebilir.Duyu değiştirip h4 dene ama istersen.Onun yerine başka aksesuarlar takabilirsin.

Evet takılır dostum.Bak ben çok araştırma yaptım.Sanırım cup yada ufak cc bi motosiklet kullanıyorsun.Hiç xenon işine girme derim.Akü,tesisat,far anahtarı....Motosikleti değiştir daha iyi.H4 ampül kullanılır ama duyu değiştirmen lazım ve akün sorun çıkarabilir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

Ayrıca dostum xenon tavsiye etmem.Mercek uygulamasız kullanacaksan vizede sorun çıkacak.Akün bitecek.Tesisatın yanabilir.Far taşın eriyebilir.Duyu değiştirip h4 dene ama istersen.Onun yerine başka aksesuarlar takabilirsin.

Hocam şuanda H4 kullanıyorum zaten. Farın içi eriyik yenisi alınacak işte. Aküm 12 volt 7 amper gayet yeterli xenon bir far ortalama 45-50 watt güç çekiyor elektrik sorunum yok. Tek sorum şuandaki S2 yuvalarına H4 tipi farların olup olmayacağı.

s2 yuvasına h4 olmaz dostum.Ben denedim.Tırnakları farklı.:) Xenon yapmayı düşünüyormusun.

s2 yuvasına h4 olmaz dostum.Ben denedim.Tırnakları farklı.:) Xenon yapmayı düşünüyormusun.

Evet hocam, yolu göremiyorum geceleri kaskımın vizörü de siyah zaten o da bi eksi oluyor. Xenon almayı düşünüyorum 6000K falan. Elektrik tüketimi ile ilgili sorunum olmaz. Ama hangi tür xenon uyar s2 nin olduğu yere ?

s2'nin olduğu yere uymuyor.Ben motosiklet tamircisine götürdüm.bana güzel bir xenon gösterdi.İnce balanslı.Kısa-uzun.150 lira demişti.O duyu değiştirip kendi duyuna takacak.Mesela h4 olabilir.

selam arkadaşlar bende bu tür bişeyler düşünüyorum zenon yada H4 gibi ama hiç bir bilgim yok bu konuda motorum 150 seyhan kanuni bana'da bi fikir verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Hocam şuanda H4 kullanıyorum zaten. Farın içi eriyik yenisi alınacak işte. Aküm 12 volt 7 amper gayet yeterli xenon bir far ortalama 45-50 watt güç çekiyor elektrik sorunum yok. Tek sorum şuandaki S2 yuvalarına H4 tipi farların olup olmayacağı.

benim 150 zcde de s2 tipi ampul vardı. gece işten çıktığım için iyi bir aydınlatma benim için şarttı. ben de oto yedek parça satan bir yerden h4 soketi ve 35wlık çift fazlı ampul aldım. s2 tip duyu çıkardım. h4ün çevresini saran metal halkayı kırdım. halen daha eski duya uymuyordu. ben de duyun içini oyup h4e uygun hale getirdim. lambayı duyun içinden geçirip, soketi motora bağlayıp, duyu da parlak kısma sabitledim. şimdi güzel aydınlatıyor. osram ve ya philips 35w ampulle daha net ışık alırsam zenona ihtiyacım kalmaz.

sonuç olarak eski duyu oyup h4 lambaya uydurdum. yanlış anlama olmasın.

Son düzenleme:

Dostum sana bu aku ile yeter bilgisini kim verdi cidden gormek istiyorum. Bizim motorumuzda 18 Amper aku var biz takmiyoruz akuye zarar gelmesin diye, sen 7 ampere guveniyorsun.:)

Xenon farlar Balast unitesi ile calisir, ilk calismada akune ciddi bir guc binecek, Bu akunun omrunu biterecek ve hatta kablolarin yanacak yada konjektorun arizalancak. Motosikletin standartinda Xenon yok ise , xenon takmak hic dogru bir sey degil.

Simdi cidden isiga ihtiyacin var ise, o zaman H4 ampul kuralarin uygun bicimde degistirir isen kullanabilirsin. O isik senin icin hayli yeterli olacaktir.

Ama xenonu sirf ahaliye hava atmak icin istiyor isen , akun yolun ortasinda bittiginde motoru iterken her hafta daha cok rezil olacaksin.

Oda iyiymiş :mrgreen: Bu kafaya uygun xenon varmıdır hocam sizce. Yeni far kafası alacağım da ona uyan far türü bu imiş.

evet var.ben yaptım oldu:cherry:

cbf 150'de aynı ampülü kullanıyor,ve s2 duy oalarak adlandırılıyor.s2 duylu xenon var piyasada hemde uzun kısa.kullanıyorum şuan:wiinkk:

Ben de merceksiz xenon uygulamasına karşıyım, çünki karşıdan gelende göz filan kalmıyor.

Ama xenon s2 için de var(mış). 35 wattlık xenon işini görür diye düşünüyorum.

Dostum sana bu aku ile yeter bilgisini kim verdi cidden gormek istiyorum. Bizim motorumuzda 18 Amper aku var biz takmiyoruz akuye zarar gelmesin diye, sen 7 ampere guveniyorsun.:)

Xenon farlar Balast unitesi ile calisir, ilk calismada akune ciddi bir guc binecek, Bu akunun omrunu biterecek ve hatta kablolarin yanacak yada konjektorun arizalancak. Motosikletin standartinda Xenon yok ise , xenon takmak hic dogru bir sey degil.

Simdi cidden isiga ihtiyacin var ise, o zaman H4 ampul kuralarin uygun bicimde degistirir isen kullanabilirsin. O isik senin icin hayli yeterli olacaktir.

Ama xenonu sirf ahaliye hava atmak icin istiyor isen , akun yolun ortasinda bittiginde motoru iterken her hafta daha cok rezil olacaksin.

Hocam dediklerinin çoğuna katılıyorum ama 35 wattlık lamba kullanan vatandaş, çok rahat 35 wattlık xenon da kullanabilir. Tabii marşa basmadan xenonu yakmazsa iyi olur. Bir de elektrik bağlantıları işinin ehli biri tarafından. Yoksa motora yapılan her eklemenin tesisata zarar verme ihtimali vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar