motorun çalışmasında sorun var!

arkdaşlarım motorum keeway land cruiser 250 cc çift silindir v motor.soğuk havalarda motor düşük devirlerde tekliyor.ne olduğunu hala çözebilmiş değilim aylardır ne ben nede gittiğim 6 farklı usta.motor yeterli sıcaklıktaykende oluyor bahsettiğim olay.

bende bisan roadstar 250 var. havalar soğuduktan sonra benzer bi sorunla karşılaşıyorum. motor yeteri ısıya ulaşsa da aynı sorun yaşıyorum. dielim 10 km aralıksız gittiysem ortalama 80 km hız. kırmızı ışığa yaklaşınca vites düşürerek yavaşlıyorum. fakat iyice yavaşladığımda debriyajı tam sıkmama rağmen motor stop etmek istiyor. rölanti düşüyor. o yüzden kırmızı ışıklarda hafif gaz verme durumundayım. karbüratörünü bi temizlet derim. bu arada izmirin neresindensin ??

sorunun kesinlike karbüratörlerde olduğunu söyleyebilirim..muhtemelen senkronik çalışmıyorlar ya da hava ayarlarının, şamandra depolarının kontrol edilmesi gerekiyor..bunu yaptıktan sonra da güzel bi subap ayarını da yedi mi canavar olur alet..bu arada İzmir Ödemişte Sarı İbo lakaplı on numara bi tamirci abim var..Çözemiycee arıza yoktur..Kendini mesleğine adamış, rüyalarında bile motosiklet tamir eden bi adam..Dilersen çık git yanına..Hem bi turlamış olursun..Güzel yerdir Ödemiş.. :cat: :rendeer:

yenicek başıma geldi, hiç aklıma gelmeyen bir yerden çıktı arıza, buji kablusunun yalıtımı bozulursa böyle arızalar oluşuyor.

yenicek başıma geldi, hiç aklıma gelmeyen bir yerden çıktı arıza, buji kablusunun yalıtımı bozulursa böyle arızalar oluşuyor.

bende tam bundan bahsedecektim ayrıc a bujilerini değiştir ve değiştirmeden önce bujilere bak yag varmı ucunda varsa büyük sorun teşkil eder.

kawabanga bende ödemişliyim zaten ama izmirde yaşıyorum:Dkim o sarı ibo sanayide tanımadığım yer yoktur ama bilemedim onu nerede yeri bi tarif etsene?beydağlı motoru bilirmisin o bizim ahbabımız genelde orda olurum ben oraya giderim ödemişe gittiğimde.
Hakan D. arkadaşım bornovadayım ben istersen havalar düzelince bi buluşalım irtibatta olalım ne dersin.bu arada izmirde işini bilen ustalara gittim hep ama karbüratörün ayarlarının normal olduğunu söylüyorlar.sübapları elletmedim bu zamana kadar hiç motor daha 15000 km.de bozulurmu kendi kendine

hayırlı olsun motoru satılığa çıkarmışın,yalnız sorunu kısa zamanda çözersin işallah.

evet hocam çıkardımda zaten marttan önce satılcağını düşünmüyorum satmayıda düşünmüyorum açıkcası şimdi teklifleri bi dinliyim bakalım ona göre karar vercem bu olayıda bu hafta sonu çözücem inşallah.

sorun çözüldü arkadaşınkinin aynısı olmuş buji kablosunda kaçak varmış:D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya bendede bir çin cappırı mevcut jiglesiz bu havalarda asla tekte çalışmıyor bundan önce bir scootera sahiptim tek marşta saat zaman hava farketmetsizin hmn çalışıyordu bu neden kaynaklanır olabilir.motorcu dedi yazın böyle sorun çekmezsin soğuk havalardan doalyı normal birşey dedi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkdaşlarım motorum keeway land cruiser 250 cc çift silindir v motor.soğuk havalarda motor düşük devirlerde tekliyor.ne olduğunu hala çözebilmiş değilim aylardır ne ben nede gittiğim 6 farklı usta.motor yeterli sıcaklıktaykende oluyor bahsettiğim olay.

Sübap ayarı senin motoruna yardımcı olacaktır.
Bende motosikletimi sabah çalıştırıyordum vitese takıyordum direk stop ediyordu.Sonra boşa alıp çalıştırıyordum yine vitese takınca stop ediyordu.

3000 bakımı geldi götürdüm tamirciye.Bunun subap ayarı yok dedi.Birde rolanti ayarı çekti.Saat gibi çalışmaya başladı.Denemekte yarar var.
Cuma günü yaptırdım hepsini. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar