kimsenin duası kabul olmadı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yarın yeni manet alcam :) birde ona para, hadii pamuk eller cebe:salut::)

dostum aman diyim.. bir daha vurdurma gibi işlere kalkışma, sağlıklı değil..

şanslıymışsın, sadece debriyaj maneti ile durumu atlatmışsın, iyi ki sana bir şey olmamış.

sana benden bir arkadaş tavsiyesi, motordan düşeceğini yada motoru devireceğini anladığında önce kendini kurtar, motora acıma.

ailenede vurdururken oldu fln diye anlatma, olduğu yere devirdim fln de ki onlarda endişelenmsin.

akünün bitmesini istemiyorsan her akşam 15dk sokak arasında turla yeter. bol bol dur-kalk ve dönüş çalış boş bir yerde yada çıkmaz bir sokakta (otomobillerden uzak bir mekanda).

ayaklık nasıl yamulmuş anlamadım, bana cbr125 ile araba çarpmıştı ayaklık sağlam bir darbe almasına rağmen bişi olmamıştı. neyse sürüşünü etkilemiyorsa öyle kalsın.

geçmiş olsun..

(yorgun argın yazarken amma hata yapmışım ya :) )

Son düzenleme:
ben daha bugun vurdurdum. Taktik var abi bişey olmuyo :p

Benımde akü bitik. Daha doğrusu IZmır de ıkı gun ıçerısinde kış geldi ve aküm artık basmıyor :)

dostum aman diyim.. bir daha vurdurma gibi işlere kalkışma, sağlıklı değil..

şanslıymışsın, sadece debriyaj maneti ile durumu atlatmışsın, iyi ki sana bir şey olmamış.

sana benden bir arkadaş tavsiyesi, motordan düşeceğini yada motoru devireceğini anladığında önce kendini kurtar, motora acıma.

ailenede vurdururken oldu fln diye anlatma, olduğu yere devirdim fln de ki onlarda endişelenmsin.

akünün bitmesini istemiyorsan her akşam 15dk sokak arasında turla yeter. bol bol dur-kalk ve dönüş çalış boş bir yerde yada çıkmaz bir sokakta (otomobillerden uzak bir mekanda).

ayaklık nasıl yamulmuş anlamadım, bana cbr125 ile araba çarpmıştı ayaklık sağlam bir darbe almasına rağmen bişi olmamıştı. neyse sürüşünü etkilemiyorsa öyle kalsın.

geçmiş olsun..

(yorgun argın yazarken amma hata yapmışım ya :) )

aileme ayakcığı açmayı unuttum düştü dedim. içim cız etti ama resmen nasıl bi korkudur o yahu :( neyse çok şükür atlattım.
ayaklık tam kaldırımın ucuna deydi ondan yamuldu sanırım.

Geçmiş olsun. Adı üstünde acemilik.
Ayrıca da işte buna halk arasında tecrübe deniliyor.
:)
Birgün bir arkadaşım motoru istedi. Olmaz bak frene basarken gazı bırakamazsın başımıza iş açma dedim. Gideceği 5 mt yol. Ve o 5 metrede 100cc motorla aynen dediğim gibi oldu ve gazı kesemediği ve paniklede iyice dip gaz verdiği için merdivenlerden aşşağı uçtu.
Bana şom ağızlı dedi ama işte o tecrübeydi. Birgün sende yeni arkadaşlara şunu yapın bunu yapmayın diyeceksin ve o bilgilerin bu şekilde zamanla gelişecek.
Önemli olan o zaman içerisinde sana birşey olmasın. Bu nedenle önce güvenlik. Allah beterinden korusun.

Çok uzadı farkıdayım :)

bu gaz kesme konusu sıkıntı birşeymiş alışkın değil elim ondan heralde bi öne bi arkaya dönmüyo bileğim :( süremiyecem korkusu başladı iyi mi :salut:

geçmiş olsun bende yeni aldım motoru bugun benmde basıma bşi geldi bole seyler cok can sıkıyoya..

geçmiş olsun bende yeni aldım motoru bugun benmde basıma bşi geldi bole seyler cok can sıkıyoya..

şimdi okudum başlığı da senden kaynaklı birşey değil bujin arızalıymış sanırım.
ama bu tamamen benim aptallığım yüzünden oldu :( artık korkuyom birşey olacak diye. binmek istiyorum ama kırıp dökcem diye de korkuyorum :(

Sürmeyi bilmek kadar,teknik konular da da bilgi her zaman zarardan kurtarır.Bütün sürücüler de bu konuda,kendini geliştirmeye yöneltmeli.Gerektiği yerde hayat kurtarır...

Sürmeyi bilmek kadar,teknik konular da da bilgi her zaman zarardan kurtarır.Bütün sürücüler de bu konuda,kendini geliştirmeye yöneltmeli.Gerektiği yerde hayat kurtarır...

:cat::cat::cat::cat: çok doğru 5 aydır olabildiğince okuyup öğrenmeye çalıştım ama vurdurma nasıl yapılır hiç okumamıştım. keşke okusaydım belki bugün böyle olmazdı.:salut: neyse ama artık nazarı ondan çıksın. debriyajsız kullanılsa yaptırmıycam nazarlık niyetinede kullanılmıyo :)

o anda biraz daha fazla heyecan yaptım ve daha da kökledim gazı.bi anda çok süratlendi bıraktım motoru ama o da gidiyo bende sonra kaldırımda beni sıkıştırdı cıbır küt kırdı üstüme sonrasında olan oldu. :pr::pr:

ben nerde yanlış yaptım? :pr: seviyordur sandım.....:queen:

geçmiş olsun hayırlı olsun topacında yazmıştım cbr -r'a dikkat et diye ama etkisinden kurtulamamışsın ve üzücü durum.ufak atlatmışsın yine
al motoru karşına biraz incele halini hatırını sor orta sehpa olmaması kötü olsaydı alırdın sehpaya boşta çalıştırı debriyaj ayarı filan yapardın ellerin alışırıdı .zamanla tecrüben gelişir ama üzerine binmden motoru vurdurma eğer kovboy yeteneğin yoksa

Geçmiş olsun kardeşim motor mu seni kaçırdı sen mi motoru kaçırdın :)

bu gaz kesme konusu sıkıntı birşeymiş alışkın değil elim ondan heralde bi öne bi arkaya dönmüyo bileğim :( süremiyecem korkusu başladı iyi mi :salut:

araba kullanırken, durmak için fren yaptığını düşün. gazı bırakıp, debriyajı ve freni sıkıyorsun. mantık aynı.

dur-kalk çalışa çalışa alışırsın zamanla.

yaptığın bu kaza senin için çok büyük bir şans aslında.

bir çok insan motosiklet kullanmaya ilk kez başladığında canı yanmadığı için yada bu şekilde ufak tefek kazalar yaşamadığı için başına gelebilecekler hakkında hiç bir fikri olmadan acemiliği atar atmaz deli cesaretiyle gazlıyorlar.

ufak bir dikkatsizlik sonucu başına ne gelebineceğini görmüş oldun. motosiklet kullandığın sürece bu kaza aklından hiç çıkmaz böylece her zaman daha dikkatli olursun. hemen moralini bozup pes etmek yok :cat:

geçmiş olsun hayırlı olsun topacında yazmıştım cbr -r'a dikkat et diye ama etkisinden kurtulamamışsın ve üzücü durum.ufak atlatmışsın yine
al motoru karşına biraz incele halini hatırını sor orta sehpa olmaması kötü olsaydı alırdın sehpaya boşta çalıştırı debriyaj ayarı filan yapardın ellerin alışırıdı .zamanla tecrüben gelişir ama üzerine binmden motoru vurdurma eğer kovboy yeteneğin yoksa

bu bana ders oldu bundan sonra asla vurdurmam zaten. çalışmıyosa çalışmasın. gider aküsünü şarj ederim. sıkıntıya girmeye ne gerek var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:50 ----------

Geçmiş olsun kardeşim motor mu seni kaçırdı sen mi motoru kaçırdın :)

ava giden avlandı diyelim biz buna :)

araba kullanırken, durmak için fren yaptığını düşün. gazı bırakıp, debriyajı ve freni sıkıyorsun. mantık aynı.

dur-kalk çalışa çalışa alışırsın zamanla.

yaptığın bu kaza senin için çok büyük bir şans aslında.

bir çok insan motosiklet kullanmaya ilk kez başladığında canı yanmadığı için yada bu şekilde ufak tefek kazalar yaşamadığı için başına gelebilecekler hakkında hiç bir fikri olmadan acemiliği atar atmaz deli cesaretiyle gazlıyorlar.

ufak bir dikkatsizlik sonucu başına ne gelebineceğini görmüş oldun. motosiklet kullandığın sürece bu kaza aklından hiç çıkmaz böylece her zaman daha dikkatli olursun. hemen moralini bozup pes etmek yok :cat:

şu tamirat işlerini yapıyım şöyle kendime gelip düzgün sürmeye çalışacam. cesaretim biraz kırıldı ama iyi birşey bu. fazla cesaretli olup tehlike saçmaktansa mıymıntı olup yoluma bakarım diyorum.:cat:

Son düzenleme:
kullanamıcam korkusu olur başta daha önce de o muhabbeti yapanlar oldu hatta ben de düşündüm :) ama kullandıkça öğrendikçe daha fazla zevk alıyosun bu meretten

bu bana ders oldu bundan sonra asla vurdurmam zaten. çalışmıyosa çalışmasın. gider aküsünü şarj ederim. sıkıntıya girmeye ne gerek var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:50 ----------

ava giden avlandı diyelim biz buna :)

şu tamirat işlerini yapıyım şöyle kendime gelip düzgün sürmeye çalışacam. cesaretim biraz kırıldı ama iyi birşey bu. fazla cesaretli olup tehlike saçmaktansa mıymıntı olup yoluma bakarım diyorum.:cat:

aynen diyelim :)

inş. tek isteğim o :( çok büyük hayalle aldığım motoru hayal kırıklığıyla satmak istemiyorum çünkü.:pale:

inş. tek isteğim o :( çok büyük hayalle aldığım motoru hayal kırıklığıyla satmak istemiyorum çünkü.:pale:

Böle şeyleri kafana takma olucak illa böle ufak tefek olaylar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:02 ----------

Bende motorumu aldığım ilk gün devirdim..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar