Yeni teknoloji: Çift Debriyaj Otomatik Şanzıman

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gökhan hocam benim bilgisayarla yuutub'un arası nane limon..
Başka link rica etsem? :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
hocam tam olaak ne işe yaradıgını biraz acıklarmısın? ben bişi anlamadım videodan :silent:

Güzelmiş :) Teknik açıklamasını da görmek lazım, DSG gibi mi çalışıyor acaba.

Motosikleti
750x
ayarları değiştire değiştire nettin bilgisayara
simdi otomatik dns leri bile kabul etmiyor di mi:)

Bundan sonra bilgisayarin hicbi zava zingosuyla oynamamaya yeminliyim.
Ayarliyim derken hepten bozuyorum :)

Vaay Güzelmiş.Ülkemize ne zaman Gelir acaba..
*Google chrome dan Youtube a Giriliyor Bilgisayar Ayarlarıyla oynamadan.

hocam tam olaak ne işe yaradıgını biraz acıklarmısın? ben bişi anlamadım videodan :silent:

Kısacası otomatik ve manuel seçimi var başta. Burada manueli seçersen şuan nasıl kullanılıyorsan öyle.

Otomatik yani D modunu seçince de Otomatik ve manuel diye iki seçenek geliyor.
Otomatik dersen tam otomatik vites oluyor
Manuel dersen aynen F1 arabaları gibi bir tuşa basarak vites değiştiriyorsun. Yani debriyaj, vites kolu uğraşmıyorsun.

kafam karıştır mod içinde mod mu oluyo yani hiç bişeye ellemesen bizimkiler gb ama mode geçmek için mod tuşuna basıyor sun ordan tekrar manuel yada oto diye secim yapıyorsun otoda hiç bişeye ellemiyosun manuellede tuşlarla kontrol ediyosun dorumudur ?

kafam karıştır mod içinde mod mu oluyo yani hiç bişeye ellemesen bizimkiler gb ama mode geçmek için mod tuşuna basıyor sun ordan tekrar manuel yada oto diye secim yapıyorsun otoda hiç bişeye ellemiyosun manuellede tuşlarla kontrol ediyosun dorumudur ?

evet aynen öyle

DSG vites sistemini motosikletlerde de görücez yakında. Gerçekten çok hoş, formula 1 sistemi vites...

abi süper bi teknoloji inanılmaz yaaaa aklımı başımdan aldı :cyclopsan

tabi güzel bi sistem hatta sırf bu sistem oldugu için bile alanlar olur ama bu sistemin ne kadar saglıklı olacagı bence tartışılır basit bir sistem değil ayriyetten oto ya geçişi elektronik en ufak bi beyin jasarında bir daha o sistemi bil çalıştıramaya bilirler.bu tür sistemler de beyin hasar görürse takla atma olasılıgıda yüksek . benm en son tercihimde olacak bir motor kendim de elektroniğin içindeym o yüzden ne kadar elektronik o kadar arıza demek :farao:

Honda motosikletlerde yeni çift kavramalı debriyaj sistemi.

Honda Motor Co., Ltd., büyük hacimli spor motorlar için dünyada bir ilk olan tam otomatik çift kavramalı şanzımanı geliştirdiğini duyurdu.Yeni şanzıman, binicilere sportif bir sürüş deneyimiyle birlikte kolay kullanım ve üstün bir şanzıman verimi sunarak, geleneksel bir manuel şanzımana eşit veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlıyor.

Dünyanın bu ilk çift kavramalı motosiklet şanzımanı, mevcut motorlarla önemli model değişikliğine gerek kalmadan birleşmeye imkan veren hafif ve kompakt bir tasarıma sahip.Yeni şanzıman ayrıca binicilere ihtiyaçları olan hassas hızlanma denetimini, yumuşak ve kusursuz vites değişikliğine yardımcı olan elektronik kontrol teknolojisi ile sağlıyor.Çok çeşitli konularda binici ihtiyaçlarına yanıt verebilmesi için, şanzımana ikisi tam otomatik olmak üzere üç çalışma modu (D-modu normal çalışma ve S-modu sportif sürüş için) ve manuel şanzımanın verdiği vites değiştirme hissinin aynısını veren 6 ileri manuel mod eklendi.Honda yeni şanzımanın, büyük hacimli motosikletlere, özellikle de geleneksel motosiklet pazarlarında kullanılmak üzere tasarlanan spor motosikletlere yerleşimini zamanla daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Başlıca Özellikler
Yeni şanzıman, bağımsız debriyajların sırasıyla önce tek viteslere (1, 3, 5), sonra da çift viteslere (2, 4, 6) uygulandığı bir çift debriyajlı şanzıman konfigürasyonuna sahip.Bu iki debriyaj, vites değişikliklerini gerçekleştirmek için nöbetleşe çalışıyor.Örneğin, 1. vitesten 2. vitese geçerken, bilgisayar vites yükseltmeyi tespit ederek, kusursuz bir vites değişikliği gerçekleştirmek üzere 2. vites debriyajını hazır tutar ve 1. vites debriyajını bırakıp, 2. vitese geçer.Mevcut çift debriyajlı şanzımanlardan bazıları hantal olsa da, yeni sistem çift giriş mili gibi teknolojiler kullanarak, yenilikçi sıralı debriyaj dizaynı ve motor kapağının altındaki hidrolik devre konsantrasyonu ile kompakt bir tasarımı yakalamaktadır. Kompakt olma ve hafiflik özelliği, geleneksel motosiklet vites kutusununkine dayanan basit bir vites değiştirme mekanizması kullanılarak daha da geliştirilmiştir.En üst seviyede iyileştirilmiş vites programlama özelliği, tam manuel bir şanzımanın ki ile aynı veya ondan daha iyi bir yakıt ekonomisi sağlarken, Çift Debriyajlı Şanzımanın sportif bir sürüş ile çevresel performansı bir arada sunmasına imkan veriyor.
Kaynak.......Honda Motor Co. Ltd

Vfr1200F'de mevcut.

http://www.youtube.com/watch?v=miGuPoctw2A&NR=1

[YT]miGuPoctw2A&NR[/YT]

@motorhocası
Hocam siz ''Honda VFR1200F Motoplus 2010 da Sergilenecek'' adlı konuda bir alıntıyla bundan daha detaylı bir şekilde bahsetmiştiniz zaten. Orda ki mesajınızı alıntıyla ben buraya aktarayım. :)

NOT: Sanırım ben farklı bir debriyaj sisteminden bahsediyormuşum. :)

Son düzenleme:
tabi güzel bi sistem hatta sırf bu sistem oldugu için bile alanlar olur ama bu sistemin ne kadar saglıklı olacagı bence tartışılır basit bir sistem değil ayriyetten oto ya geçişi elektronik en ufak bi beyin jasarında bir daha o sistemi bil çalıştıramaya bilirler.bu tür sistemler de beyin hasar görürse takla atma olasılıgıda yüksek . benm en son tercihimde olacak bir motor kendim de elektroniğin içindeym o yüzden ne kadar elektronik o kadar arıza demek :farao:

takla atma olasılığını bilmem ama arıza konusuna katılıyorum. Ne kadar fazla elektronik o kadar fazla arıza ve para demek. (sadece satış değil, onarım, parça vb.) Şu anki debriyaj sistemi yeter bana. Vitesi tuşla saniyenin bilmem kaçta kaçında değiştirmek pist için avantaj olabilir ama şehirler arası bir yolda veya şehir içinde pek bir avantaj sağlamıyor çünkü.

2 ayrı şanzıman dişli takımı düşünün. 1-3-5-7 bir taraf 2-4-6 diğer tarafta, her bir takım dişlinin debriyajı ayrı.
1'de iken 2. vites debriyajı hazır konumda vites değiştirmeyi algıladığı an 2. vitese sarsıntısız geçiş oluyor.

Güzelmiş :) Teknik açıklamasını da görmek lazım, DSG gibi mi çalışıyor acaba.

Bildiğin Vw'in Dsg şanzımanının motosiklet tipi.

Konuyu zor buldum nereye kaybolduysa.:)
Kırmızı ile belirtilen dişliler kırmızı debriyajla,mavi ile belirtilenler mavi debriyajla tahrik ediliyor.

http://www.motosiklet.net/forum/yeni-model/72773-honda-vfr1200f-motoplus-2010-da-sergilenecek-2.html

hondanin bu yeni cift kavrama sistemi 2011 model vfr 1200 lerde kullaniliyor daha detayli bilgi

icin 0 dan yuzenin altta linkini verdigim milano fuari bolumunun 23. dakikasindan sonrasini izleyebilirsiniz

http://video.ntvmsnbc.com/0-100-30-nisan-2010.html#0-100-14-kasim-2010.html

videonun yuklenmesini beklemek istemeyenler icin sistemin bir alt ve bir ust vitesi surekli hazirda bekleten ve otomatik modda devri gelince direk vitesi degistiren bir yapiya sahip oldugunu soylemek yanlis olmaz herhalde arabalar icin kullanilan sistemin teknik resimleri asagidaki linkte

http://otoresim.net/dsg-sanziman-nedir-nasil-calisir.html

ekleme:ben mesajimi hazirlarken konuyla ilgili es deger bilgileri benden once 3 kisi daha paylasmis bu forumu seviyorum:D

takla atma olasılığını bilmem ama arıza konusuna katılıyorum. Ne kadar fazla elektronik o kadar fazla arıza ve para demek. (sadece satış değil, onarım, parça vb.) Şu anki debriyaj sistemi yeter bana. Vitesi tuşla saniyenin bilmem kaçta kaçında değiştirmek pist için avantaj olabilir ama şehirler arası bir yolda veya şehir içinde pek bir avantaj sağlamıyor çünkü.

Burada amaç hızlı vites değiştirmek değil sarsıntısız vites değiştirme sürüş kalitesini yakalamak. Arada scooter gibi tam otomaik kullanmak da artısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar