abiler burası nasıl bir şehir oldu böyle..sokaktaki vatandaşı rastgele öldürüyorlar..

Bu tür katillerin;
onun, benim ve senin vergilerinle toplanan paralarla, hapishanelerde !.. krallar gibi yaşamalarına ve beslenmelerine karşıyım..

Hedef göstermek diye buna denir.

Kitlensin:farao:

hocam şimdi anlayamadıgım şey, kitlenmesi gerekenin ne oldugudur?? fikrinizi açıkça yazarsanız hepimiz aydınlanırız.. kimsenin alkol almasına veya düşüncesine karışma hakkımız yok hem haddimiz de degildir.. ortada vatandaşın kulaktan dolma bilgisi degil, polisin ifadesinden alıntı yapılan bir haber vardır.. ama koca paragraftan cımbızla iki cümleyi çekip de ona bakarak yorum yapmak ayrı bir meziyettir vesselam..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:39 ----------

iki sarhoş yolda kafalarına göre sağa sola kurşun sıkıyorlar ve o sırada sabah namazından çıkmış evine giden vatandaş denk geliyor kafa güzel ona da sıkıyorlar adam ölüyor..o sırada sabah vakti fırınını açmaya giden bir fırın ustası da olabilirdi, gece vardiyasından çıkmış bi güvenlik elemanı da olabilirdi vs. vs.. olayı degişik taraflardan ele almaya çalışan arkadaşlar lütfen haberi saptırmayalım..mesele adamın camiden çıkması degildir..mesele alkolik iki caninin bir vatandaşı öldürmesidir...

"caminin önünde pusu kurup çıkanı vurdular" gibi bir haber okuyan var mı...ben göremedim de..

Böyle şeyleri gördükçe, artık sokağa çıkmaktan yada bi sevdğimi sokağa yollamaktan çekinir oldum, bu haberdeki gibi manyaklardan biri denk gelir diye... :pr:

Ecel bile gelecekse, zamanında doğru düzgün bir anda gelsin, bu ne saçma bir ölümdür yaa... :salut:

Böyle şeyleri gördükçe, artık sokağa çıkmaktan yada bi sevdğimi sokağa yollamaktan çekinir oldum, bu haberdeki gibi manyaklardan biri denk gelir diye... :pr:

Ecel bile gelecekse, zamanında doğru düzgün bir anda gelsin, bu ne saçma bir ölümdür yaa... :salut:

yaa benim de anlatmak istedigim buydu zaten.. bakar mısınız pisi pisine bedavaya iki kendini bilmezin yüzünden hayatımız kararacak allah korusun..büyük şehirlerde bunlar artık o kadar normal karşılanır oldu ki, yolda sokakta gözümüzün önünde olsa iki dakka durup seyrederiz sonra basıp gideriz elimizde alışveriş çantalarının verdigi hazla veya yetişmemiz gereken yere varma telaşıyla...en çok korktugum şeydir evden çıkmak ve bidaha haber alınamadan vedalaşamadan terk-i diyar etmek..allahım böyle bir anlık kazalardan ölümlerden hepimizi korusun..herkesi sevdiklerine ailesine bağışlasın..ölümün de hayırlısını nasip etsin..ne diyim..

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neyse vazgeçtim.

Son düzenleme:
dün akşam eve gidiyorum. tam metrobüsten indim üstgeçide giderken asker konvoyu gördüm. havaya ateş ede ede gidiyolardı. plakalarını görsem alacaktım ama gittiler. belki kurusıkıydı belki değildi bilmiorum ama yaşamamız şans meselesi

sigarada vergiler hızla yükselirken alkol mamüllerinden vergi çok çok az alınıyor inanın alkolun verdiği zarar sigaraya nispeten bence on kat daha fazla bu illetten uzak durun her türlü kötülüğün anası alkoldür.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ne yani? alkol, akli melekeleri sekteye uğratmıyor mu?

Benim yazilarimda, melekelerim sekteye ugramis gibi bir kaniya vardin mi hiç?:p
Daha bir tane ayik mesajim yok su foruma.:cherry:
Sarhosken de kimseye ates etmedim.

Espri bir yana, bireysel silahlanma zamazingosu maalesef bu sonucu doguruyor.
Ruhsatsiz silah tasimanin komik cezalari var.
Aman bosver.
Neyimiz duzgun ki bu kusur kalsin.:pr:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Benim yazilarimda, melekelerim sekteye ugramis gibi bir kaniya vardin mi hiç?:p
Daha bir tane ayik mesajim yok su foruma.:cherry:
Sarhosken de kimseye ates etmedim.

Espri bir yana, bireysel silahlanma zamazingosu maalesef bu sonucu doguruyor.
Ruhsatsiz silah tasimanin komik cezalari var.
Aman bosver.
Neyimiz duzgun ki bu kusur kalsin.:pr:

kemal sunalın bir filmi vardı
zengin bir adam, kafası iyiyken bunla can ciğer kedi sarması, ayıkken tanımıyordu bizimkini
sen de böyle bir vaka olabilirsin abi :p
o film, charlie chaplin den araklamadır bu arada

alkol, akli melekeleri zayıflatır, insana ayıkken yapmayacağı şeyi yaptırır
ama yaptığı şey içinde olan şeydir yine, bastırdığı bir dürtüdür muhakkak
bu şerefsizlerin elinde silah olmasaydı belki bira şişesini fırlatacaklardı adama
alkol almalarının yanında silah taşıma konusu da sıkıntı tamam
şart olan caydırıcılıktır, o da idam cezası.

zengin bir adam, kafası iyiyken bunla can ciğer kedi sarması, ayıkken tanımıyordu bizimkini

bu şerefsizlerin elinde silah olmasaydı belki bira şişesini fırlatacaklardı adama
Aynen. Doğru bir tespit yapmışsınız.

Bundan emin misiniz? İdam cezasının uygulandığı ülkelerdeki suç oranları nedir hiç baktınız mı istatistiklerine? Neden halen bir çok eyaletinde ölüm cezası uygulanmasına rağmen amerika gerçek anlamda "seri katil"'lerin beşiğidir mesela? Üstelik bu ülkede hem silah hem alkol satışı serbesttir. Sanırım hala çözememişler "yasakla alkolü, yasakla silah satışını, idama da devam et, bak bir daha yapıyorlar mı" gibi basit bir uygulamayı. Eskiden -gerçi hala var ara sıra- bizim ülkemizde de bir söylem vardı. "Sallandıracaksın taksim meydanında 3-5 kişiyi bak bir daha yapıyorlar mı" denirdi. İdam da serbestti o zamanlar.

Sonuç olarak toplumsal olarak yozlaşmaya başlamış, yozlaşmış bir toplumda idam gibi -bana göre mübbet hapis insan için çok daha ağır bir cezadır- hızlı bir ceza suçu önleme konusunda sanıldığı/söylendiği kadar etkili olmayacaktır. Bazı düşünceler vardır ki -olumlu ya da olumsuz- kişiye göre ölümün üzerindedir. O yüzden bu tür şeyler hiç bir zaman bıçakla kesilir gibi önlenemez. Ancak eğitim, refah düzeyi, toplumsal bilinç, ahlak ve tabiki dini etkenler ile uzun bir süreçte önlenebilir.

Motosikleti
Bundan emin misiniz? İdam cezasının uygulandığı ülkelerdeki suç oranları nedir hiç baktınız mı istatistiklerine? Neden halen bir çok eyaletinde ölüm cezası uygulanmasına rağmen amerika gerçek anlamda "seri katil"'lerin beşiğidir mesela? Üstelik bu ülkede hem silah hem alkol satışı serbesttir.

vaktim olsa çıkarırdım istatistiği ortaya, müsaitsen sen yap bir bakalım neymiş
insan, doğası gereği yaptığı şeyden büyük zarar görecekse ondan uzak durur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni

:):cat:

Iste aynen onu demek istiyorum ben de.
Bir insan baska bir canliya rahatça zarar verebilecek bir yapidaysa,bunu yapmak için sarhos olmasina gerek yok.
Yalniz su noktayi da ihmal etmemek lazim.
Alkol insana cesaret verir.

vaktim olsa çıkarırdım istatistiği ortaya, müsaitsen sen yap bir bakalım neymiş
insan, doğası gereği yaptığı şeyden büyük zarar görecekse ondan uzak durur.

Idam cezasini geçen sene tartismistik zannediyorum.
Orada istatistikler de bulmustuk.
Idamin hiç bir sorunu çozmedigi uzun yillardir edinilen tecrubeler sonucu ortaya çikmis bir gerçek.

Ben o zaman kisisel kanaatimi yazmistim.
Dusuncelerim hala ayni.
Idam bana gore bir ceza degildir.
Ceza kavraminin yerine oturmasi için, ceza verilen kisinin yaptigi eylem nedeniyle bir takim eziyetler çekmesi,bir takim zor durumlara dusmesi, ozgurlugunu kaybetmesi gibi yaptirimlarla karsilasmasi gerekir.
Oysa ölüm herseyin sonudur.
Yani öldurulen insan, yaptigi suçun cezasini çekmis olmaz, ölmüs olur.
Hatta kurtulmus olur.
Agir suçlar isleyen insanlar, bu kadar kolay kurtulamamali.

Tabi bosuna degil, idam çigliklari.
Adalet sistemi insanlarin vicdanini rahatlatacak ölçude islemeyince, insanlar tatmin olmuyor.Bu da bir gerçek....

Kişisele çevirmeden duramıyacağını bilememe rağmen bende duramıyorum... Senin daha doğru bir tespit yaptığına rastlamadım ve rastlayacağımı da sanmıyorum...

Motosikleti
Kişisele çevirmeden duramıyacağını bilememe rağmen bende duramıyorum... Senin daha doğru bir tespit yaptığına rastlamadım ve rastlayacağımı da sanmıyorum...

nikime sol tıkla, kullanıcıya ait bütün mesajları arattır de
kopyala yapıştır worde yaz, hatta çıktısını alıp ciltle kitap olsun
itinayla feyz alınız :cherry:

Son düzenleme:
nikime sol tıkla, kullanıcıya ait bütün mesajları arattır de
kopyala yapıştır worde yaz, hatta çıktısını alıp ciltle kitap olsun
itinayla feyz alınız :cherry:

:cyclopsan Teşekkür ederim, belki başka zaman. Belki "Vaktim olsaydı...."
İstatistikler(in) üzerine konuşmuştum bende.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Alkolden ziyade silahtan kaynaklanan bir olay. Hükümetin bu konuda yaklaşımı farklı. Geçen aylarda bir yasa tasarısıyla bulundurma ruhsatı verilecek silah sayısını 2'den 6'ya çıkartmaya çalıştılar. "Alkolü yasaklayıp silahı arttırırsak ülkemiz nişancılığına katkı sağlarız" fikrindeler.

arkadaşım ben 20 yıldır silah taşıyorum ve 5 adet silahım var ama vukatım yok allaha şükür bu silahtan ziyede ayının (pandayı ayırarak söylüyorum) eline silah verenlerde gerci ayıda ac olmadıkca oldurmez veya ona saldırılmazsa öldürmez en vahşi hayvan yine insan onlarında yontulmuşu var odun olanı var birde odunun alkolle sulanınca böyle oluyor....

Son düzenleme:
Motosikleti
:cyclopsan Teşekkür ederim, belki başka zaman. Belki "Vaktim olsaydı...."
İstatistikler(in) üzerine konuşmuştum bende.

muhtaç kaldığında bir tık uzağında, grolyer interneyşıl ameriakana :bounce:
istatistik varsa ilgi de vardır, asl mi istesek ne :cherry:

arkadaşım ben 20 yıldır silah taşıyorum ve 5 adet silahım var ama vukatım yok allaha şükür bu silahtan ziyede ayının (pandayı ayırarak söylüyorum) eline silah verenlerde gerci ayıda ac olmadıkca oldurmez veya ona saldırılmazsa öldürmez en vahşi hayvan yine insan onlarında yontulmuşu var odun olanı var birde odunun alkolle sulanınca böyle oluyor....

Peki silah taşımadaki amaç ne? Silah dediğimiz şey bir insan ya da hayvanı yaralamak veya öldürmek dışında pek fazla işe yaramaz. Silah taşımadaki amaç da bu durumda "denk gelir birini öldürmem gerekir" düşüncesi olmuyor mu?

Ben de silah kullanmayı, daha doğrusu nişancılığı severim. Ara sıra poligona gidip atış yaparım. Ara sıra aklımdan silah almak da geçiyor, ama silahı yanımda taşımanın en ufak bir anlamı yok.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Peki silah taşımadaki amaç ne? Silah dediğimiz şey bir insan ya da hayvanı yaralamak veya öldürmek dışında pek fazla işe yaramaz. Silah taşımadaki amaç da bu durumda "denk gelir birini öldürmem gerekir" düşüncesi olmuyor mu?

Ben de silah kullanmayı, daha doğrusu nişancılığı severim. Ara sıra poligona gidip atış yaparım. Ara sıra aklımdan silah almak da geçiyor, ama silahı yanımda taşımanın en ufak bir anlamı yok.

Benim için firen vazifesi yapıyordu ilk zamanlar çünkü belimde silah varsa kimseye bulaşmiyorum belimde silah varsa ne derse evellah diyorum ama artık benim bir parçam oldu seviyorum silah taşımayı bence herkese ruhsat veririm alırım baristiklerini yiyorlarsa bir mok toplarlar tek tek böyle bulamıyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar