El yapımı mini chopper

http://www.youtube.com/watch?v=I_ZGQF9-czE

Selam arkadaşlar.Hard tail bir mini chopper yapmaya çalıştım.İlk elime aldığımdan bitirmeme 18 saat geçti.Hiç yeni malzeme kullanmadım eldeki malzemelerle uydurmaya çalıştım.Özellikle yeni porya yapmamam arkanın çok geniş olmasına sebeb oldu.Bunun duşında boru bükme makinesine sahip olmadığım için alt tarafı profil devam etmek zorunda kaldım biraz çirkin oldu.Bu araç benim için motor,dişli ve fren yerleştirme için tam bir kurs niteğinde oldu.Çekişi de baya iyi oldu.İleriki zamanlar da çok guzel bir govde tasarımı ve gerçek olçulerde çok daha itinali bir model yapacağım.Çok kötü olmuş diyecekler muhakak çıkacak ama dediğim gibi sadece bu işi bir yerinden başlamak için yaptım.İyi seyirler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:30 ----------

Kusura bakmayın video da bir problem oluştu

arka teker çapa makiasının ön ise çocuk bisikletinin arka neysede ön olmamış telleri falan çok ince :farao:

arka teker çapa makiasının ön ise çocuk bisikletinin arka neysede ön olmamış telleri falan çok ince :farao:

Bilginiz olsun mini chopperların aktarma tekerleri genelde atv,golf arabası ve bu tip tekerlerden oluşur .Ön tekerler telli olmalıdır boyutları doğrultusunda 21 inch jant olmayacağından bu olçüde jantlar konur.İnternette kuçuk bir araştırma sonucu bu dediklerim ortaya çıkar.İlginiz için teşekkürler buarada.

Bisiklet lastigi on teker hic olmamis, dogru duzgun bi tutus saglamaz
ayrica teller kirilip giderse yavas hizda bile zarar gorebilirsiniz,
One 3.5X10 scooter lastigi cok guzel olur, fren olmasa bile cok daha guvenli olur.
hem zaten hobi araci bu. ayrica tel jant olmamasina takmayin bisiklet lastigi cok daha garip duruyor haliyle :)

Bisiklet lastigi on teker hic olmamis, dogru duzgun bi tutus saglamaz
ayrica teller kirilip giderse yavas hizda bile zarar gorebilirsiniz,
One 3.5X10 scooter lastigi cok guzel olur, fren olmasa bile cok daha guvenli olur.
hem zaten hobi araci bu. ayrica tel jant olmamasina takmayin bisiklet lastigi cok daha garip duruyor haliyle :)

Arkadaşlar burada nelerin eksik olduğu apaçık ortada.Dediğim gibi yeni hicbir malzeme almadım.Bu sadece on alıştırma amaçlı yapılmış birşey.Burda kesinlikle gorsellik düşünmedim sadece mükemmele ulaşmak için bir alıştırma ya da ilk adım diyelim.İlginiz için teşekkürler.

Umut vaadediyor, arka salıncağın genişliğini anlayamadım bir tek ama temel mantık oturmuş, mini chopper :)

Umut vaadediyor, arka salıncağın genişliğini anlayamadım bir tek ama temel mantık oturmuş, mini chopper :)
Dediğim gibi önceden kalma bir poryam vardı onu kullandığım için geniş oldu.Bu araca özel yapmış olsaydım yaklasık 25 cm daha dar olacaktı arkası.Bu sadece deneme amaclı gorseliğe hiç bakmayın.Teşekkür ederim bu arada.

Cok guzel eline sağlık. Çalışmalarının devamını beklıyoruz. Yanlız videoları hemen kaldır yoksa trafiğe çıktın dıye anında Bakanlar kurulu toplanıp %37 Ötv ve %18 KDV ödemek zorunda kalacaksın :):mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar