lütfen gelişi güzel kaza videolarını paylaşmayın

her önnüne gelen kaza videosu yayınlamaya başladı çokmu güzel görüntülerr bırakın artık..... insanlarıı motordan soğutmaktan başka hiç bir işe yaramıyor kaza olmuş hoop yayınlansınn..

sinir bozucuu dicek çok şeyim var ama kısa kesiyorumm.
:farao: anlayana...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birde şu yönden bakalim :

Kazalar durup dururken olmuyor.
Her kazadan cikartilmasi gereken bi ders oldugunu düsünsek:silent:

parçalanmış bedenleri koymaktansa sadece kazayı koymak bence faydalı. misal çok düşük bir hızda iken kamyonun altında kalıp ezilen bir motorcu vardı. onun sayesinde kamyonlardan her türlü uzak durmaya çalışıyorum. özelliklede trafikte.

Evet bir kaza başlığında yazdığına paralel şeyler yazmıştım,

birisine araba çarpmış, adam 3 metre havalanmış resmi koyulmuş,

kimisi asfaltta kanlar içinde yatıyor...

ya bu adamların da sevdikleri, tanıdıkları var, kim bi sevdiğini o şekilde görse internet ortamında, acısı derinleşir, sinir krizleri geçirir...

Çok hassas bir konu ama hiç dikkat edilmiyor...

kesinlikle katılıyorum. uzun zamandır takıpçısıyım forumun. ehliyet 15 gün sonra elimde. ve motor cocukluk hayalım. daha başlamadan hayalime son vermeyı düşündügüm oluyor. bence forumda yasaklansın bu tür şeyler. daha motorsiklete teşvik edici şeyler olması lazım. kimse kalkıp motorsikletin trafıkte nasıl işe yaradıgı veya park sorununun olmadıgını soylemıyor. veya bunun gibi şeylerle insanları teşvik etmiyor motorsiklete. türkiyede önyargı var motorsiklet alırsan ölürsün! ... ve kimse bu önyargıyı kaldırmak için çaba sarfetmiyor.

Birde şu yönden bakalim :

Kazalar durup dururken olmuyor.
Her kazadan cikartilmasi gereken bi ders oldugunu düsünsek:silent:

parçalanmış bedenleri koymaktansa sadece kazayı koymak bence faydalı. misal çok düşük bir hızda iken kamyonun altında kalıp ezilen bir motorcu vardı. onun sayesinde kamyonlardan her türlü uzak durmaya çalışıyorum. özelliklede trafikte.

sizlerde bu konuda nekadr bilinçlisiniz biliyosunuzz.. maksat konu açayım laf olsun torba dolsun gibi konu açanlara demem

Kaza yapan sürücünün bedeni yerine, kazanın nasıl olduğuyla ilgili görüntüler olsa daha yararlı olur.

aynen katılıyorum bizde motorcu olduğumuzdan fazalaca etkilenip üzülüyoruz hatalı bir davranış

Görüntü ne olursa olsun kaza ne şekilde olursa olsun. Sıradan bir vatandaş hatta motora binen bazı arkadaşlar için bile "motora binersen sende böyle olabilirsin" hissi veriyor. İçerilerde bir yerde.
Faydalı mı zararlı mı ayrıca tartışılır.Ayrıca bizde de kazaya karışan diğer araçlara karşı bir nefret oluşturuyor.
Kaza bize önemli bir ders vermeyecekse hiç yayınlanmamalı bence.

her önnüne gelen kaza videosu yayınlamaya başladı çokmu güzel görüntülerr bırakın artık..... insanlarıı motordan soğutmaktan başka hiç bir işe yaramıyor kaza olmuş hoop yayınlansınn..

sinir bozucuu dicek çok şeyim var ama kısa kesiyorumm.
:farao: anlayana...

hassas kardeşim benim :rendeer:

alemde ne olup bittiğinden haberdar olmak zaman zaman can acıtsada temkin aşılama vazifesiyle anlam kazanır.

Bu konuya tamamen katılıyorum. En son geçenlerde açılan kanlı görüntülerin altına da yazıp moderatöre şikayetimi bildirmiştim. Ardından konu kapatıldı ki teşekkür ederim. Forumumzda olmaması gereken görüntüler. Kazaların oluşlarını izleyebiliriz ancak kaza sonu kötü görüntüler hem biz motorcuları hem de yakınlarını incitir..:)

Kan revan içinde ezilen parçalanan bi motorcu arkadaşımızı izleyerek kimse bişey öğrenmez ve tedbir almaz boşuna ders mers alırlar demesin kimse..Türkiye'de motorcu olmak zaten ölüm kalım çizgisinde yaşamaktır motorunuz ne olursa olsun bu bilinçteki şoförler olduğu sürece daha çok kaza haberleri çıkar.Yarın ben ertesi gün diğeri bu böle gitmiştir ve hepte öle gidecek gibi. Dün dümdüz yolda hızlı şekilde ilerlerken adamın biri yan yoldan çıkacaktı beni gördüğü halde hiç tınlamadan yola fırladı ben durmayı beceremeseydim vurmuştum yanii..Bu tür paylaşımlar yapmak sadece motorcu ve motorcu adayı arkadaşlarımızı motordan soğutmaktan başka bi işe yaramaz kusura bakmayın bayağı uzun yazdım saygılar..

aynen kaza topikleri kontrol altında tutulmalı moderasyon gerekli gördüğünde silmeli bence biraz daha hassasiyet istiyoruz o kadar başlık da gayet yerinde olmuş "*LÜTFEN GELİŞİ GÜZEL* kaza videolarını paylaşmayın"

Motosikleti
750x
sizlerde bu konuda nekadr bilinçlisiniz biliyosunuzz.. maksat konu açayım laf olsun torba dolsun gibi konu açanlara demem

İnce ruhlu kardeşim benim :rendeer:
Üstad haklisin ne diyim.
Bisey itiraf edeyim mi, ben kan görmeye dayanamiyorum :p
Yani oyle tansiyonum felan düşmüyorda, kötü oluyorum, kaldiramiyorum öyle kan gormeyi, üzülüyorum, morelim bozuluyor hani.
Ama kazanin olusumu hakkinda bilgi sahibi olmak icin izliyorum o tür videolari.
Umarim günün birinde bana faydasi olur.

Kan revan içinde ezilen parçalanan bi motorcu arkadaşımızı izleyerek kimse bişey öğrenmez ve tedbir almaz boşuna ders mers alırlar demesin kimse..Türkiye'de motorcu olmak zaten ölüm kalım çizgisinde yaşamaktır motorunuz ne olursa olsun bu bilinçteki şoförler olduğu sürece daha çok kaza haberleri çıkar.Yarın ben ertesi gün diğeri bu böle gitmiştir ve hepte öle gidecek gibi. Dün dümdüz yolda hızlı şekilde ilerlerken adamın biri yan yoldan çıkacaktı beni gördüğü halde hiç tınlamadan yola fırladı ben durmayı beceremeseydim vurmuştum yanii..Bu tür paylaşımlar yapmak sadece motorcu ve motorcu adayı arkadaşlarımızı motordan soğutmaktan başka bi işe yaramaz kusura bakmayın bayağı uzun yazdım saygılar..

Kismette varsa gelir hint'ten yemenden, kismette yoksa ne gelir elden?

Konu basliginda ''Lütfen gelisi güzel kaza videolarini paylasmayin'' denilmis.
Otomobil sürücülerin hatali oldugu videolari paylasmayin denilmemis.
Konuyu bilincsiz otomobil sürücülerine nasil bagladiniz?
Ne alaka yani? ben pek anlam veremedim bu yoruma.

Kendi yaptigi hatalardan dolayi hayatini kaybeden motosiklet sürücüleri yokmus gibi bi yorum olmus.
Herneyse konumuz bu degil.

Tabiki hos görüntüler degil bunlar.
Fakat bu forum'un amacida bu degilmi zaten?
Paylasiyoruz, tartisiyoruz, dogrulari yanlislari aklimiz erdigi kadar yorumluyoruz.
Ha bunlari izlerken tabiki istemedigimiz goruntulerde cikiyor karsimiza.
Gidenlere Rahmet diliyoruz.
Kalanlarda aci bir tecrübe edinmis oluyor...

Son düzenleme:
En kanlı, kol bacak kopmalı kafa patlamalı kaza görüntüleri bile bu forumda paylaşılmalı. Kazaların çok büyük bir oranı sürücü hatasından kaynaklanıyor. "Üsdüğüze gırıyo gamyonçulağ bühühü" demeyin, üstünüze kırılabilecek şekilde sürmeyin. Kazanın ve ölümün kaçınılmaz olduğu bir video izlemedim daha.

Gençleri düşünen not: fazla kanlı olanlara "Çok kanlı bu, 18'inden küçükler izlemesin" notu düşülebilir. 18 yaş altındakilere de gelişi güzel videolar yerine gidişi yahşi videolar gösterilebilir.

kazalar dikkatle incelendiğinde , herkez pay çıkarabilir. neden kaynaklandığnı anlayabilir az çok.
mesela bn çok izlemişimdir. özellikle ani frenlerde nelerin olacağını azçok biliyorum.yada virajlara yüksek hızlarda girilince ne gibi sonuçlar alındığnı izleye izleye öğreniyrouz işte

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------

Daha motora başlamadan tırsmaya başladık yahu. Vaz mı geçsek acebaa ?

herşeyin bir zorluğu vardır ..caymak yerine zoru başarsak?:cat::cat:
bizler insan lar aciz mahluklar yaşamımız kısıtlıdır kaderide düşünün biraz, teslim olunması gerek.
çünkü ne kadar tedbirli sürsenizde son nefesiniz orda ise kaçamazsınız, gelir tedbirsizin biri sizin tedbirinizi hiçe sayar.
ölümden bu derece korkmaya gerek yok hazır olalım tedbiri alalım güzel kullanalım biz sebebiyet vermeyelim gerisine ALLAH kerim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar