İznik gölü civarında motocamping yapalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abilerim hepinizde çadır mat tulum vs kamp malzemeleri var mı ?
ben mi geri kalmışım :) plan belirlensin bende gelmek isterim ama malesef tek gelemem :(

abilerim hepinizde çadır mat tulum vs kamp malzemeleri var mı ?

tam teşekküllü kamp malzemeleri yoksa çile bülbülüm çile,

gündüz lay lay lom olur ama gece totosu donar - şifayı kapar insan,

kaliteli bi çadır, uyku tulumu vs. vs.

http://www.everestoutdoors.com/

bu siteyi geçen gün polar giysiler bakarken tesadüf buldum ve çeşitler arasında kayboldum...

Saygılarımla ...

bende tüm malzemeler varda, ninja ile nasıl taşırım hiç fikrim yok :)

şimdi benim biraz aklım karıştı. :queen:

Bayramın ikinci günü 17 Kasım Salı günü,

mayildiz ise 6 -7 Kasım'da gitmekten bahsediyor.

ben cumartesi günü 14:00'e kadar çalışıyorum, kadıköy'den yola çıkıp yalova'ya gelmem 16:00'yı bulur diye düşünüyorum dolayısıyla bnim gelme ihtimalim zayıf. (gece kamp yerini bulmakta zorlanabilirim, gezi günü birlik olsa bile sizlere yetişmem zor olur o saatten sonra)

İşin kötü yanı bayramdan sonraki cumartesi günüde (20 Kasım) çalışıyorum :)

şimdi bu gezi 6 - 7 kasım yada 7 -8 kasım'da yapılsa bile bayram'ın ikinci günüde ayrı bir gezi yapamaz mıyız? :)

bende tüm malzemeler varda, ninja ile nasıl taşırım hiç fikrim yok :)

şimdi benim biraz aklım karıştı. :queen:

Bayramın ikinci günü 17 Kasım Salı günü,

mayildiz ise 6 -7 Kasım'da gitmekten bahsediyor.

ben cumartesi günü 14:00'e kadar çalışıyorum, kadıköy'den yola çıkıp yalova'ya gelmem 16:00'yı bulur diye düşünüyorum dolayısıyla bnim gelme ihtimalim zayıf. (gece kamp yerini bulmakta zorlanabilirim, gezi günü birlik olsa bile sizlere yetişmem zor olur o saatten sonra)

İşin kötü yanı bayramdan sonraki cumartesi günüde (20 Kasım) çalışıyorum :)

şimdi bu gezi 6 - 7 kasım yada 7 -8 kasım'da yapılsa bile bayram'ın ikinci günüde ayrı bir gezi yapamaz mıyız? :)

bana uyar :)

güzel bir güzergah ama cuma çıkman katılımın azalmasına sebep olur bence katılmayı düşünenlerle konuşarak ortak bir tarih alın yada gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bayram gitmek istiyor ona göre bi organize yapsan bizde gelsek mesela :) bu arada çadır fiyatlarına da bakmış oldum..

Arkadaşlar, c.tesi günü erken saatte yola koyulup, geceyi orada geçirip pazar sabahtan dönüş yoluna koyulma taraftarıyım ben :) benimde kamp malzemelerim yok fakat hafta içi temin edebilirim güzel bir çadır ve uyku tulumu vs..

arkadaşlar doğada kalmak o kadar da kolay değil çok türlü ekipman gerektiriyor.
herşeye hazırlıklı olmak ve ekipmanla donanmak gerek aksi taktirde keyif zulüme dönebilir...
sende hepsi var mı derseniz çoğu teçhizat var ama bir kişide bile ekipman yetersiz olsa büyük sorun olur ,
öncelikle bu gibi gece açık arazıde konaklamak için neler gerekli onları tartışmakta fayda görüyorum.
sanki ben gelmek istemiyor muyum ? tabiki bende gelmek istiyorum

bunun ile ilgili hatırladığım kadarıyla SinanAksu'nun bir topiği vardı ama ben site içi arama işini bir türlü beceremediğimden henüz bulamadım

Kış mevsimi gece ayazlarına karşı rüzgar ve soğuğa karşı özellikli çadır, aynı şekilde uyku tulumu, kibrit, çakmak, çıra, gece ısırası mümkün olan sivrisinek böcek vs.. karşı vücut spreyi..... :mrgreen:
devam..

çadır rüzgar geçiriyorsa ve uyku tulumunun ısı derece aralığı doğru seçilmemişse kamp tam bir eziyet olur.

bunun dışında motosiklet ile gereğinden fazla malzeme getirmek kullanıcıya zulüm olabilir :)

uzun süreli bir kamp olmayacağından çokta fazla malzeme gerekmeyecektir.

gece sizi üşütmeyecek (özellikle uyurken) giyecek olmasıda şart tabi.

şimdi diyeceksiniz uyku tulumunda üşünülmez diye.. :p

Son düzenleme:
Kış mevsimi gece ayazlarına karşı rüzgar ve soğuğa karşı özellikli çadır, aynı şekilde uyku tulumu, kibrit, çakmak, çıra, gece ısırası mümkün olan sivrisinek böcek vs.. karşı vücut spreyi..... :mrgreen:
devam..

keskin bir bıçak ,çöğ torbası, fener ve yedek pil , ip , şu gri güzel bantlardan , yedek çorap , ............

arkadaşlar yapmayın.

bant.. çıra.. bunlar çokta gerekli şeyler değil. hoş yeriniz varsa ve içiniz rahat edecekse alın tabi de..

kışın sivri sinek olmaz böcek ilacına gerek yok diyecem ama göl kenarı belli olmaz tabi.

bir ilk yardım seti olmazsa olmaz mesela.

herneyse tecrübeli arkadaşların yaptığı bir liste vardır mutlaka :cat:

ayrıca kamp yapılacaksa yakındaki bir köye yada jandarmaya bildirmekte fayda var, acil bir durum olursa kamp yapıldığı bilinmeli.

arkadaşlar yapmayın.

bant.. çıra.. bunlar çokta gerekli şeyler değil. hoş yeriniz varsa ve içiniz rahat edecekse alın tabi de..

kışın sivri sinek olmaz böcek ilacına gerek yok diyecem ama göl kenarı belli olmaz tabi.

bir ilk yardım seti olmazsa olmaz mesela.

herneyse tecrübeli arkadaşların yaptığı bir liste vardır mutlaka :cat:

ayrıca kamp yapılacaksa yakındaki bir köye yada jandarmaya bildirmekte fayda var, acil bir durum olursa kamp yapıldığı bilinmeli.

Söylediklerin arasında ilk yardım seti ve kamp yapılmadan önce jandarmaya bir bilgi verilmesine katılıyorum fakat, göl kenarı olacağı için sinek böcek vs mutlaka olacaktır ufak bir sprey o işi halleder ayrıca çıra çantada yer kaplamayacağı gibi ateşi tutuşturmak açısından büyük rahatlık sağlayacaktır.. Banta gelirsek, onunda hacim olarak pek bir sıkıntı yaratacağını düşünmem fakat çadır kurulumu esnasında falan yanlış yapılan bir hareketin herhangi bir yırtık kopuk oluşturduğunu düşünürsek o gece için kurtarıcı olabilir.

Arkadaşlar Hiç Telaş Yapmayın O Kadarda Zor Değil.

Biz Geçen Sene 3 Arkadaş Konya-Beyşehir Gölünü Kenarına Çadır Kurmuştuk 3 Gece Kaldık Ve Çok Rahattı Sadece Sinekler Hariç :) Bir Cadıra 3 Kişi Gayet Güzel Sığdık 1 Tane Pompalı Aldık Yanımıza Ne Olur Ne Olmaz Allah'ın Dağı Siz De Tedbiri Elden Bırakmayın Tedbili Mekanda Ferahlık Wardır Geceleri Çadırın Etrafına TEZEK Yakıoduk Sinek Yılan Böcek Felan Gelmesin Die Bide Çadırın Etrafına TOZ NAFTALİN Serptik Akrep Felan Kokusuna Gelmez Çünkü Gündüzleri Gölde Balık Tutup Akşamları Güzelce Kızartıp Yiyoduk Herşeyimiz Wardı TÜP TAVA YAĞ Aklınıza gele bilicek bütün malzemeler Wardı.

Gidicek Olanların Sadece Gitmek İstemeleri Yeter...

Arkadaşlar Hiç Telaş Yapmayın O Kadarda Zor Değil.

Biz Geçen Sene 3 Arkadaş Konya-Beyşehir Gölünü Kenarına Çadır Kurmuştuk 3 Gece Kaldık Ve Çok Rahattı Sadece Sinekler Hariç :) Bir Cadıra 3 Kişi Gayet Güzel Sığdık 1 Tane Pompalı Aldık Yanımıza Ne Olur Ne Olmaz Allah'ın Dağı Siz De Tedbiri Elden Bırakmayın Tedbili Mekanda Ferahlık Wardır Geceleri Çadırın Etrafına TEZEK Yakıoduk Sinek Yılan Böcek Felan Gelmesin Die Bide Çadırın Etrafına TOZ NAFTALİN Serptik Akrep Felan Kokusuna Gelmez Çünkü Gündüzleri Gölde Balık Tutup Akşamları Güzelce Kızartıp Yiyoduk Herşeyimiz Wardı TÜP TAVA YAĞ Aklınıza gele bilicek bütün malzemeler Wardı.

Gidicek Olanların Sadece Gitmek İstemeleri Yeter...

balık tavada oynar , tava yoksa bende yokum :p

Tava şart tabi fakat tüp o kadar şart mı orası tartışılır :)

C.tesi yola çıkılıp gece kamp yapıp pazar dönülecekse ben çadır alma işlemlerine başlayacağım arkadaşlar bir karara varmak lazım:)

abilerim, benim moneronun ne çantası var ne tutacağı ama babam pro balıkçı onda muhakkak tulum vardır, çadırı pek önemsemiyorum keza soğuk havayı severim.. ama ufaklığın arkasına nasıl şeyedicem onu düşünüyorum :\ ki sadece tulum değil giyecekte almak lazım, benim onun için yan çanta almam lazım sanırım.
safi masraf bu motor işi ya.

güzel bir güzergah ama cuma çıkman katılımın azalmasına sebep olur bence katılmayı düşünenlerle konuşarak ortak bir tarih alın yada gördüğüm kadarıyla arkadaşlar bayram gitmek istiyor ona göre bi organize yapsan bizde gelsek mesela :) bu arada çadır fiyatlarına da bakmış oldum..

bayramda gezi programı elinden öper:)

takipteyim forum ahalisi..
bir sorun olmazsa bayram bana da uyar.
bir karara bağlayın ama kamp falan hayatımda yapmadığım şeyler. soğuktan da nefret ederim bir de. (ağustosun 40 derece sıcağında bir gülümseme yayılır yüzüme. bu kadar seviyorum sıcağı, kamp benim neyimeyse kış günü.) :)
bir sürü ekipman almak gerekecek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar