Fiyatı aynı segmentdeki en ciddi rakibi olan Ninja 250R ile aynı dahi olsa, ülkemizde motosiklet sektörünün lideri konumundaki Honda markasının vereceği güvenden dolayı bile daha çok tercih edilebilir bu motor.
Başta ben de biraz hayal kırıklığına uğradım ama, düşününce günümüz koşullarında güzel bir motor yapmış bence Honda.
İlk etapta tek silindir göze batıyor fakat, bu aslında motorun ağırlığının azaltılması, daha düşük bakım maliyeti ve yakıt tüketimi konusunda avantajdır.
CBF250 ile kıyaslayan arkadaşlar olmuş, CBF eski teknoloji ve karbüratörlü bir makinadır, CBR250R ise yeni nesil enjeksiyonlu bir motora sahip.
Ninja 250 ile kıyaslayıp yerden yere vuran hatta, kıyasa dahi girmeye tenezzül etmeyecek şekilde küçük gören arkadaşlar olmuş bu makinayı. Bence bilinçli bir pencereden bakınca bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyor.
Görünüm konusu zevk meselesidir ve tabiki kişiden kişiye değişir. Mesela ben Ninja'nın eski moda ön far tasarımı ve son derece çirkin analog göstergelerine karşın, CBR250R'ın yeni nesil farı ve oldukça şık dijital ön panelini kesinlikle çok başarılı buldum. Ninja'nın da kuyruk tasarımını daha çok beğeniyorum ama.
Performans konusunda, 32 HP gücündeki Ninja'ya karşın 26 HP güç üreten CBR250R, aynı zamanda 162 KG ağırlığıyla Ninja'ya göre 7 KG daha hafiftir. Ayrıca 8,200 devirde 22 NM tork üreten Ninja'ya karşın, 7,000 devirde 22,9 NM tork üreterek daha üstündür.
Yani bu sınıfta makinalar için performans herşey demek olmasa da, iki motor arasında dağlar kadar da fark yoktur.
Sonuçta bu motorlar pistte yarışılacak makinalar değil, şehir kullanımına yönelik "Sportbike" sınıfında modellerdir ve hangisinin tercih edileceği tamamen kullanıcının takdiridir.