Geniş jant için 2 jantı birleştirme

Chooper da kullanmak için geniş arka lasitk kullanıcam ama jant bir türlü bulamadım, bi abimizde jant birleştirme ile bu sorunu çözebilirsin, ama hiçbir yerde böye bir konu yada bilgi bulamadım bilgisi olan varsa lütfen yazsın, bende ona göre bi işe başlamak istiyorum.

Yok artık :)
Bazen fotolarda gördüğümüz uçuk kaçık motosikletler var ya, belki o anlamda olabilir ama pratikte jant birleştirme diye bir şey olacağını sanmıyorum.

Kesinlikle. Ayrıca tam simetrik biçimde birleştirilmeli we sağlam olmalı. Hızla çukura girince jant dağılırsa artık ne olur aklınızda canlandırın :D

aslında daha iyi bir fikrim var
Şu şahinlere takılan menges jantlar var onların göbeği vidalı istendiğinde çıkıyor ve sadece geniş iç yüzey kalıyor.
bahsettiğim jant
21280761t5x.jpg

Bu jantın göbeği bence tam senin işine yarıyacak kadar geniş
Çıkmasını sanayide 60-70 liraya bulursun.

arkadasın dediği gibi büyük inç li bir otomobil jantı yine otomobil lastiği ile çok güzel durur. şahsen fotolarda bu şekilde gördüklerim de var gayet hoş ve farklı duruyor ama sürüş acısından düz taban bir lastik nasıl olur onu arastırmak lazım.

Chooper da kullanmak için geniş arka lasitk kullanıcam ama jant bir türlü bulamadım, bi abimizde jant birleştirme ile bu sorunu çözebilirsin, ama hiçbir yerde böye bir konu yada bilgi bulamadım bilgisi olan varsa lütfen yazsın, bende ona göre bi işe başlamak istiyorum.

Neden geniş arka lastik istiyorsun orjinali hesap kitapla yapılır hemde motoru yorarsın azda olsa çekişte ve yakıt tüketiminde fark eder.

aslında daha iyi bir fikrim var
Şu şahinlere takılan menges jantlar var onların göbeği vidalı istendiğinde çıkıyor ve sadece geniş iç yüzey kalıyor.
bahsettiğim jant
21280761t5x.jpg

Bu jantın göbeği bence tam senin işine yarıyacak kadar geniş
Çıkmasını sanayide 60-70 liraya bulursun.
Böyle bişey olabilir ama fren diskini filan nasıl hallederiz asıl mesele o, bu arada verdiğiniz bilgi süper işe yaradı,teşekkürler.

arkadasın dediği gibi büyük inç li bir otomobil jantı yine otomobil lastiği ile çok güzel durur. şahsen fotolarda bu şekilde gördüklerim de var gayet hoş ve farklı duruyor ama sürüş acısından düz taban bir lastik nasıl olur onu arastırmak lazım.
amaç değişik bişey yapmak ama burda paylaştığımız bilgilerle en doğrusunu bulup uygun fiyata yapmak mesele.
Neden geniş arka lastik istiyorsun orjinali hesap kitapla yapılır hemde motoru yorarsın azda olsa çekişte ve yakıt tüketiminde fark eder.
geniş lastikli bir motor görünce içim gidiyor gerçi kimin gitmezki :queen:
Yakıta filan etkisi evet olur ama amaç daha gösterişli motor elde etmek

chopper dediğinde afedersiniz kıçından büyük lastik olacak abi insanın içi gidiyor valla:queen:

dişli ve fren diski için araya bir spacer tipinde birşey koyup halledilebilir ikiside aynı sekilde çözülür

Son düzenleme:
2500 dolara mal etmiş.. az para da değil..

onlar sanırım dış çemberide özel yapmış benim dediğim gibi olursa dış çemberi çıkmacıdan alacak motorun orjinal arka jantın iç kısmını kesip çıkartacaklar.
sonra çemberin içine güzelce yerleştirip orta göbeğide bir şekilde uzatıp disk ve dişli montajı yapılacak olacak mis gibi jant :)

mühendislik işi ister ince hesaplar ister kampanayı oturtmak dişliyi janta dogru simetrik açılarda birşeltirmek gerek yoksa 2 günde zincir dişli setini bozar. ayriyetten sarka salıncak geniş olması lazım genişleyince salıncak ile dişli göbeğinin arasına burc koyman lazım kampna göbeği ile salıncak arasına burç koyman lazım jant göbeğine ayriyetten bilye sistemini yapman lazım sürtünmeyi engellemek için fren sistemini yani arka salıncaktan itibaren başlayan fren cubugu nu uzatman lazım yine yeni ve uzun bir zincir alman lazım. ve aklıma gelmeyen ince ayrıntılar. sen düşün artık:wiinkk:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:46 ----------

haa bide unutmadan salıncak jant genişleyince zincir yamuk duracak bu sefer ön dişliyi de dışarıya dogru uzatman gerekecek cok buyuk iş bunlar ne yaptıgına nede yapacagına deyer.en güzeli geniş ebatta bir lastik almak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar