Motorun yağ yaktıgı nasıl anlasılır ?

Askerde olduğum için motor 7 aydır çalışmıyordu . aküyü sökmedim giderken neyse karbüratöre benzini saldım . 3 ayak marşı sonucu çalıştı uzun zamandır çalışmayan motorun böyle kısa sürede çalışması beni sevindirdi . ancak motorum aşırı derece de yağ yakıyor . Askerden önce 1 lt yağ koyardım 1000 km sonra değiştirmek içi karteri açtığımda 100 gr yağ anca boşaltıyordum .Bunu babama sorduğumda sekmanlar kaçırıyor ondan dedi hatta buji bile simsiyah çıkıyor her actıgımda şimdi 7 aydır çalışmayan motor 3 hamlede çalıştı sekmanları kaçıran motorun çalışması da zor olmazmı ( düşüncem böyle yanlısım varsa affola ) . motor çalışırken çıkan egsoz dumanı genzimi yakıyordu ve rengi beyaz gibiydi . Bilen arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim ne yapmam gerek

birde kanuni parça fiyatlarını bilen biri benimle irtibata geçebilirmi .

aldıgım yag mıktarı o kadar cıktı arkadasım .
elımı koydum avucun sımsıyah oldu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eray yağ yakan motor mavi duman atması lazım. Beyaz su buharı çıkışı(silindir kapak contası) dolayısıyla su soğutmalı motorda görülmesi gerekir.
Bu egsoz rengi yanıltabilir sonuçta yağ yakışı anormalse yağ yakıyordur. Segman-piston birlikte değiştirilir. Ama aşınan silindir çapını da ölçtür ona göre standart mı 0,25-0,5-0,75-1,00mm büyük piston takmak gerekebilir,ustanı ikaz et.

Eray yağ yakan motor mavi duman atması lazım. Beyaz su buharı çıkışı(silindir kapak contası) dolayısıyla su soğutmalı motorda görülmesi gerekir.
Bu egsoz rengi yanıltabilir sonuçta yağ yakışı anormalse yağ yakıyordur. Segman-piston birlikte değiştirilir. Ama aşınan silindir çapını da ölçtür ona göre standart mı 0,25-0,5-0,75-1,00mm büyük piston takmak gerekebilir,ustanı ikaz et.

kış olduğu için motoru bakıma veresim yok şimdilik sadece bilmek istiyorum . Abi silindir çabuk aşınmaz diye biliyorum ama bakacağız . eskde ısen suna bi bakıver . Piston sekman değişecekse zaten japon malı buldurucağım bir yerlerden öyle değiştireceğim . usta derken servis mi aman aman bir arkadaş babasından ayrılıp dukkan actı kendıne ona goturecegım buyuk ıhtımal bıraz titizdır kendısı

kış olduğu için motoru bakıma veresim yok şimdilik sadece bilmek istiyorum . Abi silindir çabuk aşınmaz diye biliyorum ama bakacağız . eskde ısen suna bi bakıver . Piston sekman değişecekse zaten japon malı buldurucağım bir yerlerden öyle değiştireceğim . usta derken servis mi aman aman bir arkadaş babasından ayrılıp dukkan actı kendıne ona goturecegım buyuk ıhtımal bıraz titizdır kendısı

Eray bakalım yarın tamam beni ararsın, 1000km'de yağın hepsi gitmiş diyorsun, 1000 km daha yaparız bakarız.:)

abi motorun debrıyaj balatalarının degısmesı gerekıyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:18 ----------

arkadaslar yokmu yardım edecek

ya arkadaşlar konu hortlicak ama motoru bugun opluyodum bayagı bdağlmıstı =) calıstrım dedim ortalık simsiyah oldu ve motor yağ akıtıyor contalarndan dolyı . yağ neden akar nelerin değişmesi gerekiyordur bi yardım ederseniz sevinirim .

Kapak ve silindir contasını değiştirmeniz gerekliydi.

Elinle egzostu kapatıp son gaz verip motoru bağırt. elinde siyah leke varsa yağ yakıyor. ama bu çin malı motorların sıfırında bile olabilir onu bilemiyorum.

adaş kanuninin parça fiyatları offical internet sitedinde olması lazım
bence gömleği ve segmanları değiştir sıkıntın geçsin sanırım parçalar çok çok pahalı olmaması lazım ama yorum yine sana kalmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar