hadi adam artistik patinaj yaparak yolda gidiyoriken arkadan hızla gelip neredeyse sıfır yanndan gecti diye araba sürücüsünü tartakladı motorcu.(ne olacak sonucta motor dediğin 200 kg birsey.birine carpsa olan ona olur yine.araç sürücülerinde motorculara olan öfkeyi de biliyoruz.
peki bunun yanında ben dün tem de köprüye 2 km avrupaya geçiş kısmnda sağ şeritten ilerlerken yanımda 140 dan aşagı olduklarını dşünmediğim iki şirket arabası(p.çler) geçtiği anda,öyleki yolda işleyen bir trafik var insanların hızlı mı yada yavaş mı oldugu belli olmayan bir seyir halinde.yani arkadan gelen hızlı mı yavas mı belli değil bir halde. ben sola sinyal verseydimde o adamlar beni pert etseydi(muhtemelen yarıs yapıyorlardı yada tabakhaneye gidiyorlardı) onlara ne yapardık?.veyahutta samandıra gişelere 100 m kala giderken yine 100 km üstü bir sürette yanımdan ogs gişesine dalan doblo sürücüsüne(öyle hızlıydı ki gişe okuyamadı) ne yapardık? yada 4 gün önce d100 de giderken kasten üstüme süren içinde iki gencin bulundugu kango sürücüsüne(ben sağa kırmasaydım bana vuruyordu.camdan pis pis bana baktılar bunu yaparken) ne yapardık?.ahdım olsun 1 ay sonraya gün verdim kendime biri bana böyle yaparsa tekrar durdurucam ve hiç kelam etmeden o adamı arabanın içine resmen gömücem ve camlarınıda indiricem.
Madem öyle yanında biber gazı da taşı derim.(O daha az zarar verir.) AMA halkımız cidden cahil, özellikle trafik konusunda, okumuşu da dahil. Hatta ben bile cahilim, kavşaklarda yol benim mi acaba diye terdddüt yaşadığım oluyor. (Yol benim olsa dahi tereddüt devam ediyor, o ayrı).
Kasten yapanlar da cahil, bilmiyorlarki onlar seni sıkıştırınca sen ölebilirsin ya da sakat kalabilirsin. Trafikde terör estirenlerin çoğu katil DEĞİL. Ama yaptıkları şey tam anlamıyla bu.
Sonuca gelirsek bizim memleket motosiklete hazır değil, kullananlar dahil(az bir kısmımızı tenzih ederim, ama çok az bir kısmımızı). Bu sebeple kelle koltukda gidiyoruz.
Bence durumun müsaitse motosikleti ulaşım aracından ziyade eğlence aracı olarak tarfik dışında kullan(off-road), yoksa %100 haklı bile olsan birine sebep olursun.