statör ve kitleme sorunu acil yardım..

merhaba arkadaslar scooterim yolda kaldı baktım buji kablosunda tık yok tamirciyi aradım bi kamyonet yollamıs motoru almak icin . uzun ugraslar sonucu neyse sorunun statörde oldunu anlamıslar değiştirmeye 45 tl istedi . ve motorun kitlemiş oldunu bu sekilde yollamayacaklarını söyledi bende ne kadar tutar vs dedim piston silindir falan değişcekmiş 150 tl istedi . aldım motoru arbayla getirdim evime . motor nasıl kitler statör mondialde 18 tl ben taka bilirim . ama motor kitleyince arka teker dönmez diye biliyorum . arkada hicbir sorun yok . tek sıkını statör bu durumda bana yol göstercek birisi yokmu lütfen yardım edin . 29 ekime kadar yapabiliyimde korteje katılayım arkdaslar lütfen yardım .. simdiden sağolun

dostum 1. sı motor kitleyince arka teker döner cvt şanzıman motorun...
2. si dedi doru olabilir strator uçunca buji ateşlemez degistirebilirsin çok zor deil.
3. motor kitlemişse yazdıklarından anladıgım kadarı ile motor tamırınden anlamıosun.zor
silindir piston segman kit halde 60 lira...stratorda 30 35 lira bisidi....toplam 100 lıra malzeme 50 lıra ıscılık hesaplamıs...

dostum 1. sı motor kitleyince arka teker döner cvt şanzıman motorun...
2. si dedi doru olabilir strator uçunca buji ateşlemez degistirebilirsin çok zor deil.
3. motor kitlemişse yazdıklarından anladıgım kadarı ile motor tamırınden anlamıosun.zor
silindir piston segman kit halde 60 lira...stratorda 30 35 lira bisidi....toplam 100 lıra malzeme 50 lıra ıscılık hesaplamıs...

adam motoru indirmeye 100 tl istiyor sadece . bide anlamadıgım bi konu var motor nasıl kitler ne olurda kitlenir yani

yagsız kalmıstır...çok zorlamıssındır...ayrıca morotun kıtleyıp kıtlemedıgını arka tekerı donrurerek dııl krankı dondurerek anlarsın....eger 100 lıra motor ınme parası ıse 50 lıraya hem kıtlenen motor parçalarını hemde sargıyı alamaz çakallık var burda....bakmam lazım...

tamirciye gittiğimde motora bakmaya ozaman motor kitlemiş dedi marşa basıyodu tık die ses gelyodu süphelenmiştim zaten. akü bostu akuyu 2 gun sarja taktım motoru bugun iyice inceledim cdı ya giden siyah beyaz kablo kesilmişti geri bantladım eski statör sökülmüştü geri taktım onuaküyüde taktıktan sonra marşa bastım '' tık '' değiş normal marş alıyo gibi '' cıgı cıgı cıgı '' diye ses geliyodu buji kablosunu söktüm baktım ve buji kablosunun az ateşleme yaptını gördüm . bu statördendir diye düşünüyorum başka fikri olan varmı ?

Bak dostum eger akün hala zayıf yada....marş motorunun komuru bıtmıstır basıma geldı tecrübeyle sabıt....bi marş motorunun için aç aküyü iiice şarj et strator sağlam gibi...eger marş sesi düzeldi ateşleme az ama dersen endüksiyonu kontrol et...

aynı anda hem statör bozulmuş hemde motormu kilitlenmiş yani. oha diyorum:)
motorunda ayak marşı var sanırım, ayak marşına bas, dönmüyorsa hakkaten motor kilitlenmiş demektir.
statörde bozulmuş olabilir. ama motor kilitlenmesiyle alakası olmaz bunun. benim statörde bozulmuştu ve aşırı elektrik üretiyordu, sürekli ampulleri patlatıyordu, erken farkedemesem komple tesisatı yakıcaktı belkide. bence senin sorununda böyle birşey.

ayrıca yolda kalırken olay nasıl oldu. motor stop etti ve yine boşa geçmeden motor freni gibi durdumu yoksa motor stop edince tamamen durdu ve vites boşamı geçti aniden.

aynı anda hem statör bozulmuş hemde motormu kilitlenmiş yani. oha diyorum:)
motorunda ayak marşı var sanırım, ayak marşına bas, dönmüyorsa hakkaten motor kilitlenmiş demektir.
statörde bozulmuş olabilir. ama motor kilitlenmesiyle alakası olmaz bunun. benim statörde bozulmuştu ve aşırı elektrik üretiyordu, sürekli ampulleri patlatıyordu, erken farkedemesem komple tesisatı yakıcaktı belkide. bence senin sorununda böyle birşey.

ayrıca yolda kalırken olay nasıl oldu. motor stop etti ve yine boşa geçmeden motor freni gibi durdumu yoksa motor stop edince tamamen durdu ve vites boşamı geçti aniden.

abicim yolda motor normal calısıyordu ısıklara geldik durduk ve rolantı düsmesinden dolayı tık die durdu motor . sonra marşa basıyorum ötüyo motor ama calısmıyodu buji kablosuna baktıgımda ateşleme yapmıyordu onu gördüm

abicim yolda motor normal calısıyordu ısıklara geldik durduk ve rolantı düsmesinden dolayı tık die durdu motor . sonra marşa basıyorum ötüyo motor ama calısmıyodu buji kablosuna baktıgımda ateşleme yapmıyordu onu gördüm

motor kilitlenmemiştir o zaman. sen o tamirciye gitme bi daha. motor bozulucak, sebebi ise hem statör hemde motor kilitlenmesi olacak. komik valla:)
sorunun elektrik sorunu belli. ateşleme bobininin ordan bujiye giden kabloya bak, fişleri çıkmış olabilir. yada motorun biryerinde kısadevre olmuş olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar