boşta rölantede dengesiz çalışıyor

B2R

Motorum Suzuki vz 800, rölantede boşta motor ritmi dengesiz geliyor, bir an duracakmşı gibi oluyor sonra devir biraz artıyor. Jikleyi çekmezsem 1-2 dk. sonra stop ediyor. Aynı şekilde jikle çekik olarak 10-15 km sonra motor ısındığında dahi jikleye kapattığımda ışıklarda dururken ara gazı vermezsem stop edebiliyor.
Sorun hakkında yorumlarınız beklerim, teşekkürler.
Mustafa

Ben bu konu üzerine birşey sorucam.

Rolanti ayarı yapılır ve bir süre sonra 1ay- 6ay 1sene vs. sonra rolanti tekrar bozulur.Peki niçin rolanti düşer???.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Rölanti

Hava filtresinide belirli aralıklarla temizlemek,gerekiyorsa değiştirmek unutulmamalı.Ayrıca karburatör lastik manifolt ile bağlanıyorsa motora,çatlak-delik kontrolu yapılmalıdır.

Ben bu konu üzerine birşey sorucam.

Rolanti ayarı yapılır ve bir süre sonra 1ay- 6ay 1sene vs. sonra rolanti tekrar bozulur.Peki niçin rolanti düşer???.

V tipi motorlarda karbüratör ayarı eğer açık egsoz varsa bozuluyor, buda doğal olarak rölanti ayarını etkiliyor. Ya standart kullanıp, kitapçıkta belirtilen sürede karbüratör bakımı yaptırılacak, modifiyeli araçsa en azından kitapçıktakinin yarısı süresinde kontrol ettirilecek.

Al bendende o kadar... aynı sorunu yaşıyorum. Karbüratör değişti ayarı yapıldı. Lakin bir süre sonra tekrar "çökertme" ayarında inişler çıkışlar!!! Dediğiniz gibi aragaz verme durumlarını aştık. Şimdilik istemiyor ama ara ara ben burdayım diyor....

(Soruna cevap olamadım ama derdine ortak olayım dedim)

Al bendende o kadar... aynı sorunu yaşıyorum. Karbüratör değişti ayarı yapıldı. Lakin bir süre sonra tekrar "çökertme" ayarında inişler çıkışlar!!! Dediğiniz gibi aragaz verme durumlarını aştık. Şimdilik istemiyor ama ara ara ben burdayım diyor....

(Soruna cevap olamadım ama derdine ortak olayım dedim)

Egsozların açık mı? Birde karbüratör değişirken bağlantı manifoltlarıda değişti mi?

Egsozların açık mı? Birde karbüratör değişirken bağlantı manifoltlarıda değişti mi?

Evet manifoltta değişti, Egzoz'un açık olması durumu nedir anlayamadım? (Ama birşey demek gerekirse, üretildiği gibi duruyor??) Ayrıca yırtık veya çatlak olmayan manifoltun değişmemesi sorun olurmu ki? Yemin ederim 6000'deki motora rektefe yaptırıcam, sinir oldum:pr:

Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir süvariyi götürür :) Açık (egsoziçi boşaltılmış) önce sübap ayarlarını, sonra çekişini, sonra çekişe yetmeyen karbüratörü götürür :) Manifoltlar sağlamsa tabiki değişmeye gerek yok ama küçük bir hava kaçağı bile büyük sorunlara yol açar, yan kapak contası bulamayınca sıvı conta süren tamirimcisiler var mesela.. Her şeyin orjinal ve hala tekliyorsa (contalar, manifoltlar ve karbüratör ayarın tamsa) benzini aldığın yer sabit bir yerse bence biraz şüphelen..

Dostum bende vardı aynı sorun bi ara ışıklarda fazla korna sesi duymaya başladım stop ettiğim için :) sonra anlayan bi abime sordum rölanti ayarı dedi yükselttik beraber şimdi DAŞ GİBİ :cherry:

B2R

rölante ayarını nasıl yükseltebilirim? Bu arada bujiler, yağ ve hava filtreleri bir ay önce değişmişti..

Rölanti ayarı için motorunda bir düğme var olmalı, genelde karbüratör altında olur, yıldız tornavida girecek şekilde veya manuel düğme..

motorun karbürötörlümü enjeksiyonlumu... bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu ve rölantı ayarını otomatik yapması gerekiyor... sensörleri vs.. ama yok eski modellerdense karbürötörlüdür ve hemen altında bir parça çevirerek ayar yapabilirsin değeri yaklaşık olarak ısınmış motor için 1000-1100 800 lük bir motor için bu iki değer arasında olmalı.. jikleyle uzun süre yol alırsan bujilerin yağlanır ve kurum yapar ısınınca boğulmaya ve motru çekişten düşürmeye gider ve zarar verir...

Marauder de karbitarötün orda dışarda rölanti ayarını açıp kısabileceğin yuvarlak bir parça var,koltukla deponun birleştiği kısımın altına bakarsan görürsün,bende ordan yapmıştım bi kez benimde düşüktü aynı sorunu yaşamıştım düzelttim,çok da açma tatlı bi ayar olsun sesinden çalışmasından anlarsın zaten.

Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir süvariyi götürür :) Açık (egsoziçi boşaltılmış) önce sübap ayarlarını, sonra çekişini, sonra çekişe yetmeyen karbüratörü götürür :) Manifoltlar sağlamsa tabiki değişmeye gerek yok ama küçük bir hava kaçağı bile büyük sorunlara yol açar, yan kapak contası bulamayınca sıvı conta süren tamirimcisiler var mesela.. Her şeyin orjinal ve hala tekliyorsa (contalar, manifoltlar ve karbüratör ayarın tamsa) benzini aldığın yer sabit bir yerse bence biraz şüphelen..

Çok haklısın, bu süreç hemen her yerde böyledir. Dediğim gibi egzoz açık değil, manifolt sağlam(contası üzerinde), karbüratör değişti, sürekli farklı benzin istasyonundan alıyorum hatta sıkıntı yapan sübapları bile ayarlattım. Sonuç; 80 km'ye çıkana kadar anam ağlıyor ve sürekli bir dengesizlik...Dediğim gibi rektefeyi sonuç olarak görüyorum:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar