devir masrafları ne kadar tutar?

motor alıcam ikinci el gomoto frs150 ... üstüme geçirmek için toplamda ne kadar para ödemem lasım ve ne gibi bir prosedür var.Hiçbir bilgim yokda .Eksik iş yapıp uğraşmayayım bi kaçgün.Bide bi günde halledilcek işmi?nedir bunun yolu????

Eğer temiz kağıdı olan bir motorsa (vergileri ödenmiş ve üzerinde haciz olmaması gerekiyor.),noter satışını alıyorsun.Noter'de kuyruk yoksa işlem 30dk. civarında tutuyor ve 150 ytl'lik bir ederi var.1 ay içerisindede ruhsat'ı kendi üzerine çıkarmalısın.Bunun masrafıda kendin halledebilirsen 50 - 60 ytl,muameleciye devredersen 100ytl civarında bir harcaman daha olacaktır.Şimdiden hayırlı olsun.

mondial kt 125 2005 model motorun noter masrafı 206 ytl + 150 ruhsat masrafı tutmuştu.

en fazla 350 lira tutar.

plaka değişirse işin daha da zor, hemde daha masraflı.

hadi ya o kadar varmı :S .Noteri aradım sordum 150 ytl +ruhsat dedi.Şimdi tam olarak ruhsatı sormak lasım.4-5 aylık motor sigortası yatmış olması gerekiyor yani başka masrafı yok.Bizim orta takip işlerini yapan bi abi vardı artık denk gelirse ona sorucam.Bu arada ruhsat masrafını tam olarak bilen varsa söylerse memnun olurum.

hadi ya o kadar varmı :S .Noteri aradım sordum 150 ytl +ruhsat dedi.Şimdi tam olarak ruhsatı sormak lasım.4-5 aylık motor sigortası yatmış olması gerekiyor yani başka masrafı yok.Bizim orta takip işlerini yapan bi abi vardı artık denk gelirse ona sorucam.Bu arada ruhsat masrafını tam olarak bilen varsa söylerse memnun olurum.

2 ay önce ruhsat masrafım 35 ytl tuttu, 2005 model 500cc motor satışı için de notere 190 ytl ödedim :cat:

ruhsat masrafın aynı olur, noter masrafıda motor hacmi ve model yılına göre değişiyor...

valla benim ki 3000 devirde 65 kurus deeeeeermisim ve geyik diye beni vururmussunuz..
1,5 ay once motoru istanbuldan devir aldim ve izmire gidip plaka cikarttim.. 35 plakali olmazsa olamazz!! izmir manyagiyim o yuzden.. neyse devir ve plaka icin toplamda 260 mi 270 mi ne odedim.. bunun icinde 40 ytl muameleci de var..

Noter masrafı motorun kasko değeri ve motor hacmine göre değişiyor bildiğim kadarıyla.

Ben dün CBR125' in noter satışını aldım ve 218 YTL ödedim. İçime oturdu.. :(

Ruhsat devir işlemlerini genelde hep kendim yaparım, 1-2 gününü ayırmak gerekiyor.

Öncelikle trafik sigortasını yeniliyorsunuz (25-30 YTL civarı), sonrasında trafik müşavirliğinden araca ait EK-1 belgesi (10 YTL olması lazım), yaptığınız noter satışı, kimlik fotokopisi ve eski ruhsatla beraber motorun bağlı olduğu trafik şubesine başvuruda bulunuyorsunuz. Belgelerin birkaç tane de fotokopisi isteniyordu galiba. Ruhsat ücretini tam hatırlamıyorum ama, tahminen 40-50 YTL gibi birşeydi sanırım.

Genellikle 1-2 gün içinde de gidip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz.

Kolay gelsin..

emre sigorta 34 ytl yaptırdım 2 ay önce. ruhsatında 1 yapragı değişecek 35 ytl de o. belge ve belge dolumu dosya oda 10 ytl.

alım satım en ucuz 150 ytldir. 150den başlar artarda artar.. dün hyo gt250r ınm satışını 155 ytl ye verdim...

ben başka ilden 210 ytl ye almıştım !

Farkeden birşey olmayacak bence, aynı çileyi trafik şubesinde çekip bir de muamelecilerle uğraşacağız; işimiz de daha geç bitecek eminim..
Sonuçta devlet noterlerin kazandığı parayı kendi bünyesine kattı. Protokolün işleyiş hızını da hepimiz biliyoruz.

Motosikleti
ZX12R
sigortacin yokmu abi senin yaaa...bi alo de soruver..:pr:

yaw dandik dunduk topicler yuzunden form dan sogudum ala alaa:silent:

yok bu işlerden de anlamam o yüzden anlayanların bulunduğu bir yerde sordum.
Anlamadığım her devirde bu sigorta yenileniyor mu ? 4-5 aylık motorda sigorta yenilemek gerekicek mi ?

bi motor almak için bile 300-350tl arası para veriyoz harcadıkları kağıtt!!!!

milleti sömürdükçe sömürüyorlar :pr:

son devir işlemleri agustos ayında yaptık 70 lira notere veriyorsun o kadar emniyet müdürlügü para almıyor ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar