Magandalara Ve İt Lere Karşı...

Arkadaşlar Bu Maganda Araç Sürücülerine Ve İt'lere Karşı Biber Gazı Almayı Planlıyorum Kullananlar Nasıl Etkileri Ve Kullanımını Anlatırsa Çok Sevinirim Ve Hangi Markayı Tercih Etmeliyim Kargoyla Alış Veriş Yapa Biliceğim Bu Tür Malzemeler Güvenilir Firmalar Warsa Yazarsanız Çok Sevinirim...

Niye yahu :cyclopsan
Etrafındaki herkes seni öldürmeye mi çalışıyor???

Niye yahu :cyclopsan
Etrafındaki herkes seni öldürmeye mi çalışıyor???

Yok Canım :mrgreen:

Silah Mı Taşıyalım ? :bounce:

En Güvenlisi Biber Gazı Herkez Gibi Bende Trafikte Çok Zaman Tartışmalara Giriyorum Ve Bildiğiniz Gibi Artık Bu Tür Olaylarda Cezalar Ağırlaştırıldı Yani Artık Para Cezaları Daha Ağır Ama Karşımdakiyle Tekme Tokat Kavga Edip Para Vericeme Biber Gazı Kullanmayı Planlıyorum.

bende biber gazı taşıyorum. henüz kullanmak nasip olmadı, umarım hiçte olmaz.

Bi kız arkadaşım yanında getirmişti.
Nasıl birşey olduğunu merak edip sıkmıştık. :)
Rüzgar sıktığımız anda bize gelince bütün biber gazı üzerimize geldi. :queen:
Gözde feci şekilde yanma, burunda yanma gibi hisler oluştu bi anda. :p
Işığı gördüm...

Bunlari okudukca sasiriyorum yemin ederim...
Burada bunlara ihtiyacimiz yok Allaha sükür...

Ama yurdumda ihtiyac varki tasiyorsunuz... :pr:
Trafikte tam bir anarsi yani. :pale:

Remzi abi, merakımdan soruyorum...

Yurt dışında olduğun malum. Belki hiç ikamet etmedin burada (mesela öyle olduğunu varsayıyorum) ama en azından bu yaz Türkiye'de olduğunu biliyorum.

Senin gözünden bakarsak olaya; sence gerçekten ihtiyaç mı burada biber gazı?

Bunlari okudukca sasiriyorum yemin ederim...
Burada bunlara ihtiyacimiz yok Allaha sükür...

Ama yurdumda ihtiyac varki tasiyorsunuz... :pr:
Trafikte tam bir anarsi yani. :pale:

Özellikle İstanbul'daysan malesef öyle Remzi.

En çok, bundan 1-2 sene önce Yeşim'le beraber Maltepe sahilde son model siyah bir BMW'den inen 2 tane magandanın bana saldırmasında biber gazımız olmadığına yanarım.. Bir tanesi de arabadan indiğinde elini beline götürüp "Bak silahım var" ayağı yapıyordu..

En çok, bundan 1-2 sene önce Yeşim'le beraber Maltepe sahilde son model siyah bir BMW'den inen 2 tane magandanın bana saldırmasında biber gazımız olmadığına yanarım..

Ben de almış oldum cevabımı sanki. :)

Trafik ve motorlu taşıt denen şey benim için bayağı yeni bir olgu.
Sinirlenmemeye-görmemeye-bulaşmamaya çalışıyorum ben haliye.
Tamam, manyak çok, onu ben de kabul ediyorum ama birisiyle boğaz boğaza geleceğimi hayal edemiyorum hala.

Remzi abi, merakımdan soruyorum...

Yurt dışında olduğun malum. Belki hiç ikamet etmedin burada (mesela öyle olduğunu varsayıyorum) ama en azından bu yaz Türkiye'de olduğunu biliyorum.

Senin gözünden bakarsak olaya; sence gerçekten ihtiyaç mı burada biber gazı?

Türkiyeyi 11 yasimda terkettim..
Buradan bakildiginda ihtiyac var diyorum..
Gazetelere baktikca neler oluyor yurdumda ihtiyac var kesinlikle..
Burada okuduklarim haric...
Üzülerek söylüyorumki ihtiyac var kesinlikle bazen...

En çok, bundan 1-2 sene önce Yeşim'le beraber Maltepe sahilde son model siyah bir BMW'den inen 2 tane magandanın bana saldırmasında biber gazımız olmadığına yanarım.. Bir tanesi de arabadan indiğinde elini beline götürüp "Bak silahım var" ayağı yapıyordu..

Anliyorum seni Emre...
Ben burada senelerdir arac sürerim..
Trafikte yumruk yumruga giren kisileri daha görmedim..
Oluyormus ara sira duydum okudum..
Buradada oluyor yani ara sira..
Amaaaaaaaaa coooooook ender...
Ve tahmin edin bu olaylara kimler karisiyor..
Tahmin ettiginiz gibi...
Yabancilar... :pr:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bana biber gazi anormal gelmedi de, trafikte tartismaya girmeniz garip geldi.
Adi ustunde trafik.:)
Bir tane yol var.
Neyi paylasamiyorsunuz anlamiyorum ki!!!

Bir tane yol var.

Ülem sen benden cok Türkiyede yollarda gezdin kesin...
Sen biliyorsun neyi paylasamiyorlar... :p

Cooook seneler önce istanbuldan Babaeskiye yoldayim..
Altimda bir Golf GTI..
Ama ne isse yavas gidiyormusum o an..
Hic yapmadigim bir sey aslinda...:cherry:

Tepeye dogru cikiyorum...
Yani yolun arkasini göremiyorum..
Tepeye yaklasinca karsimda iki otobüs...
Yemin ederim...
Zaten yol tek gidis tek gelis..
Ve karsimda iki otobüs...
Ben durdum E5 te...
Onlar birbirini sollamakta...
BU olay sanirim 25 sene önce olmustu..
Ama hala cok sey ayni.. :pr:

Biber gazı gerçekten karşıdakini kavga edemeyecek duruma sokuyor bildiğim kadarıyla, hiç muhatap olmadım :)

Hem levyeden, sopadan daha şık, illaki birşey taşınacaksa bu biber gazı olmalı derim. Hem olurda olay resmi makamlara intikal ederse, "mecbur kaldım kendimi savunmak için muştayla ağzına vurdum", yada "mecbur kaldım kendimi savunmak için levye ile kafasını yardım" dan daha güzel bi savunma imkanı olur biber gazında.
Son olarak, burada itlerden kasıt 4 ayağı olanlarsa eminim onlarda biber gazı vasıtasıyla geri vites yapabilir :) ha kullanışlılığı tartışılır o ayrı mesele.

Biber gazı gerçekten karşıdakini kavga edemeyecek duruma sokuyor bildiğim kadarıyla, hiç muhatap olmadım :)

Hem levyeden, sopadan daha şık, illaki birşey taşınacaksa bu biber gazı olmalı derim. Hem olurda olay resmi makamlara intikal ederse, "mecbur kaldım kendimi savunmak için muştayla ağzına vurdum", yada "mecbur kaldım kendimi savunmak için levye ile kafasını yardım" dan daha güzel bi savunma imkanı olur biber gazında.
Son olarak, burada itlerden kasıt 4 ayağı olanlarsa eminim onlarda biber gazı vasıtasıyla geri vites yapabilir :) ha kullanışlılığı tartışılır o ayrı mesele.

Köpeklerde bir işe yaramıyor,yani tecrübelerime göre,bizim rotweiler a işlemiyo,
2 köpek kapıştığında ayırmak için kullanılan başka bir gaz var anında etkiliyo onları,ama oda türkiyede varmı bilmiyorum.Normal biber gazını sıkınca tınlamıyo hayvancağız :)

Bir tane yol var.

Biz paylaşıyoruzda o 4 tekerlekli araçları kullananlar sığmıyorlar yola. Yolların hepsini onlara bırakmamızı istiyorlar. Özellikle ticari araçlar ve toplu taşıma araçları.

Bu arada biber gazına gerçekten ihityaç var, fakat kullanabilmen için ya çok stratejik bir yere konuşlandırman lazım yada artçının cebinde falan durması lazım. Aksi halde, cebinde olsa eldiveni çıkarıp montun cebine elini sokana kadar helede vitesli bir motor kullanıyorsan debriyajımı tutayım vitesimi boşa alayım ayaklığamı alıyım motoru varyasyonlarından en iyisini seçip uygulayana kadar biber gazı yerine lokal anesteziye ihtiyacın olabilir. Onun içindirki tedbir SÜNNETTİR almak lazım. Ama yine bunların hiç birinin kullanacak ortamın oluşmaması için maksimum çaba göstermek gerek.

"KAZASIZ + BELASIZ SÜRÜŞLER"

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bir tane yol var.

mesele basit; "bu ülkede polis trafikte ayrıcalıklı olduğunu düşünüp, trafik kurallarına baştan kendisi uymaz. milletvekili, hakim, savcı, şu bu derken bazılarına trafikte cezaesilmez yani ayrıcalıklı davranılırsa benim onlardan neyim eksik? aynı vergiyi verirken onlar ayrıcalıklara sahip olursa o zaman ben de devletin onlara verip bana vermediği ayrıcalığı ben kendim alırım" mantığı bu.

Trafikte kavga nesilden nesile aktarılan bir kültürdür ülkemizde. Ancak her yeni nesil olayı bozar biraz.

Eskiden eğer birinin yanında eşi, çocukları falan varsa ya bulaşmazlar, ya da sonradan farkettiklerinde olayı uzatmazlardı. Maksat adam ailesinin yanında zor duruma düşmesin. Kavga raconunun yanısıra erkekliğin de raconlarından biriydi bu.

Şimdi erkeklik de bozuldu, her türlü racon da.

Millete çoluk çocuğunun yanında bile pata küte dalıp üstelik ağıza alınmayacak küfürler ediyorlar.

Aahh ah, nerde o eskinin trafikte kavga eden adamları :pale:

Katılmıyorum, bence kafaya monte edilmiş levye çok daha şık ve sanatsal duruyor. "Kendimi savunmak için gözüne biber sürdüm" ise iyi bahaneymiş, deneyeceğim bir ara :)

Bir tane yol var.

Mesela bizim ülkemizde bir motosikletlinin geldiğini göre göre gözünün içine baka baka önüne atlayan,::pala:: normal şeridinde gitmen gereken yerden giderken camı açıpta kenardan gitsene hüleaaaaannn diye bağıran,::eviiil:: bağırmasada sıkıştırıp seni bariyerlerle tehdit eden,::eviiil:: (hani sen çekilmezsen ben ayar veririm diyen)::angry2:: kazayı kimse isteyerek yapmaz ama olaki ölümlü bir kazaya karıştığında 3-5 bilemedin 9 ayda tekrar trafiğe dönen insana benzeyen yaratıklarımız var bizim:salut: isterseniz buyrun gelin tecrübe edin yaşamak okumaktan iyidir bence:cat: Yurdum insanının yanında ne yazık ki hayvan çeşitlerini de yollarımızda görmek mümkün:pr: itlerden sonra sinyal lambalarının ne işe yaradığını bilmeyen öküzlerimiz meşhurdur:cat:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar