çalışan motoru bozdum yardım..

merhabalar arkadaşlar bende 125cc lik bi motor var çin işi geçen karbüratörü söktüm temizleyim ve şu otomatik jikleyi test ediyim diye sorunu buldum jikle bozuktu. fakat karbüratörü yerine taktığımda motoru çalıştıramadım aküyü bitirdim ayak marşıylada çalıştıramadım. bujiyi söktüğümde buji ıslaktı sanırım boğuldu motor. Şİmdi dostlar ben bu motoru nasıl çalıştırırım :) yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

GKN

Karbüratörü şamandırayı jikleti ve hava ayarını kontrol etmelisin. Hiç uğraşma istersen götür bi ustaya baksın. Tabiki sorunun başka bi yerden deilse.
Çünkü karbüratör ayarı kulak işidir, tak sök işi değil. Ne kadar anlatsak ta çalıştırsan bile tatsız olucaktır.

biraz önce yeni karbüratör aldım taktım akü bitik olduğu için ayak marşı ile denedim yine çalışmadı. başka birsey olamaz çünkü motor sorunsuz tek marşta çalışıyordu söktüm taktım çalışmadı. acaba bujiye fazla benzin gitti ıslaktı ondanmı bujiyide söktüm benzin uçsun aküyüde şarja vereceğim tamirciye bakalım ne olacak

karbüratör aldıysan, bujinide değiştir o zaman direk, karbüratöre benzin deposundan gelen hortumu karbüratörden çıkar elinde tut, orda hava hortumu da var aynısından onu içine çekerek vakumla benzin hortumundan benzin gelinceye kadar, benzin gelince direk karbüratöre tak kardeşim, akünüde şarj ettir gel tak çalışsın.

yardımlar için teşekkürler biraz önce aküyü taktım vicdansız motorcu 5 lira aldı şarj etmeye. arkadaşın dediğini yaptım hemen çalıştı hemen test ettim aradaki fark anlaşılıyor herkese tavsiye ederim değiştirin çok pahalı bir parça değil bakalım yakıtta bir değişiklik olacakmı teşekkürler

gecmis olsn caglar halletmissin arıyaydın beni yardımcı olurdum ben sana.bidahaki sefere ins :D bi ara bi bulusma yapalm ya

böyle durumlarda bi yokuştan binerek motoru vurduracaksın motor boğulduysa bile çalışacaktır

karbüratörü temizlerken sert cisimler kullanılınca mesela meme kısmına tel sokunca karbüratörler tat vermez. yenisini almakla iyi etmişin eskisine bir ayar çek yedek yap. :)
yeni karbüratörünün kaça aldın.

karbüratörü temizlerken sert cisimler kullanılınca mesela meme kısmına tel sokunca karbüratörler tat vermez. yenisini almakla iyi etmişin eskisine bir ayar çek yedek yap. :)
yeni karbüratörünün kaça aldın.

aynen oyle oldu kafamda değiştirmek vardı o yüzden fazla kurcaladım karbüratörü:) yenisini 55 liraya aldım mondial 125cc lik aldığım yerde 40 lirayada karbüratör vardı ama adam bunu önerdi artık düdüklendikmi ne oldu bilmiyorum:) sonuç olarak eskisine nazaran süper.

beyler yeni karbüratörü taktıktan sonra ölçum yaptım 10 lira ile 53 km gidebildim daha önce 40 km gidebiliyordum sizce sorun nerde olabilir bana göre hala çok yakıyor. en az 60-65 km gitmesi gerekmiyormu. motorun yağ filtre buji vs. hepsi yeni sorunu nerde aramalıyız

Bence sen yine de bir ustaya götür hava ayarını yapsın!. hem yakıt sarfiyatı hem de motorun performansı açısından iyi olur. Bu arada o motor scooter sanırım, onun yerine 125 lik vitesli bir motor kullanıyor olsaydın 10TLye 85-110km yol giderdin.

Bence sen yine de bir ustaya götür hava ayarını yapsın!. hem yakıt sarfiyatı hem de motorun performansı açısından iyi olur. Bu arada o motor scooter sanırım, onun yerine 125 lik vitesli bir motor kullanıyor olsaydın 10TLye 85-110km yol giderdin.

karbüratörü yeni aldığım için satan yer ayarlıdır dokunma vs. deyince bende ayar çektirmedim. ş.içi kullanımı kolay olsun diye scooter aldım ama sırf bu yakıt tasarrufu için vitesliye gececeğim artık arabam 0,18-0,20 krş yakıyor motorunda böyle yakması kötü bir durum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
beyler yeni karbüratörü taktıktan sonra ölçum yaptım 10 lira ile 53 km gidebildim daha önce 40 km gidebiliyordum sizce sorun nerde olabilir bana göre hala çok yakıyor. en az 60-65 km gitmesi gerekmiyormu. motorun yağ filtre buji vs. hepsi yeni sorunu nerde aramalıyız

senin motor çok ykaıyor yha 10 lira ile 53 km :p bendede mondial 125 cc MT motor var depo 25 TL ye doluyor full 250 km gidiyor seninki dehşet çok yağıyor birde bend iyordum benimki çok ykaıyor diye :()

senin motor çok ykaıyor yha 10 lira ile 53 km :p bendede mondial 125 cc MT motor var depo 25 TL ye doluyor full 250 km gidiyor seninki dehşet çok yağıyor birde bend iyordum benimki çok ykaıyor diye :()

km saatın bozuk olabilir kardeş senin veya benim bozuk fabrika verilerinin bile altında yakmışın sen vitesli motor anca o kadar yakar benim motorun 100 km de 3,5 litre diyor kitapçıkta:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
km sanmıyorum bozuk olacağını depoyu fullettirdim 6.8 litre aldı 25 TL 250 Km yaptım ....birde az önce uzun yola gittim 80 hep bastım 51 km de 8,53 TL yaktı :D

10 tl ye scoter ile 85 km den aşağa gitmemen gerek. 100km yapsan kilometrede 10 kuruş demektir 12-13 kuruşdan fazla yakmaması lazım.
150 zc ile kullanıma bağlı olarak 110 km yi bile 10 tel ile gördüm.
bencede km de sorun olabilir km yi de değişik hızlarda başka motorla yan yana denemelisin her hızda tutmaz çünkü..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar