sibop kapagını takmadan eksantirik dişlisinin konumunu ( delik yukarıda cizgiler silindir kapağını kıyısaına tam paralel olmasına ) ve zincir gersini taka bildinmi ergün abi tarif etmiş.
karbüratoru takarken emiş manifoltunu tam oturttun mu hava sesi dedin ya oradan olmuş ola bilir.
ben bir keresinde eksantirik dişlisini tam ters takmıştım motoru genede çalıştırmayı başardım. ama tam takamazsan motor pistonunun hareketi ile sbopların acılma ve kapanması düzgün olmaz.
bujiyi sökerek buji yuvasından yumuşak bir plastik cubuk ( pistona ve silindir duvarına zarar vermeyecek bir şey ) sok manyota tasından cevirdikce motorun zamanlamasını ve sbopları gözle konrtol et.
manyoto tasındaki dışarı doğru olan çentik sana ateşleme zamanı hakkında fikir verir. ( bu ateşleme zamanı normelde anlatıldıgı gibi tam ust ölü noktada deyil de biraz az bişi evelinde çakar )
manyota tasındaki çentik ateşleme manyetosundan geceçdiği anda silindir içindeki piston üste siboplar kapalı olacak. manyoto çentiği ile
T harfi zaten birbirine yakın.
sbop ayarını yaptın mı oda ses yapar ayarı 0.10 olmalı emmede basmada.
bu arada sök tak işlerini yaparken statör dediğimiz sarğıları zedelemedin değilmi. ateşlemeyide kontrol et herşeyi düzgün yapmış ken başka küçük bir arıza yüzünden tekrar sökme motoru