Kaza ve veda:(

Hocam Allah korumuş
ızdırap çekmeyeceksin, kız arkadaşın arkada olmadığı için
Eğer seninle olsaydı şimdiki duygularını hiç birimiz tahmin edemezdik.

Çok büyük geçmiş olsun :rendeer:
Allah daha beterinden saklasın...

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun...

Ancak anlamadığım nokta şu; telefonla konuşmak için sağa çektim yazmışsın. Bu sürede seyir halindemiydin. Seyir halinde telefonla konuşurken mi kaza yaşandı?

Bu hikayede bir kurgu hatasımı var,yoksa ben yanlışmı anlıyorum.
Bildiğim kadarı ile Yalova motosiklet fetivali geçen hafta sonu idi.Arkadaş ise 20 gün yattığından bahsediyor.Bu nasıl bir iştir.Acaba bir ay önce başka bir Yalova motosiklet festivali vardıda ben duymadım:silent:

İnsan bir kazayı eğer hatırlamıyorsa o anda bir bilinc kaybı yasamıs yada baygınlık geçirmiş oalbilir. Özellikle kaza anları insanın hafızasına salise salise kazınır ki bunu da kaza yapan arkadaşların yazılarından da biliyoruz. Bence sen motoru bırakcam vs demeden evvel bir doktora gözüküp tam bir kontrol yada check-up yaptırman lazım. Çünkü eğer bu bilinc kaybı halleri devam eden bir şeyse sen arabada kullansan yolda yürüsende ölüm tehlikesiyle karşı karşıyasın. Bu noktada motoru suçlama en acilden bir doktora görün. Önlem alınabiliyorsa alınsın, daha gençsin kendine dikkat et

dediklerine harfiyen katılıyorum iyleşince ilk işim olacak dediğin gibi sadece trafik değil normal hayatta da tehlikeli bu durum benim için...

Bu hikayede bir kurgu hatasımı var,yoksa ben yanlışmı anlıyorum.
Bildiğim kadarı ile Yalova motosiklet fetivali geçen hafta sonu idi.Arkadaş ise 20 gün yattığından bahsediyor.Bu nasıl bir iştir.Acaba bir ay önce başka bir Yalova motosiklet festivali vardıda ben duymadım:silent:

yok abicim olay bu haftasonu oldu cumartesi sabahı...yaralarımın iyleşmesi daha doğrusu dikişlerimin alınması 20 günü bulacakmış 20 gün yatağa mahkum kaldım demem bundan...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:34 ----------

Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun...

Ancak anlamadığım nokta şu; telefonla konuşmak için sağa çektim yazmışsın. Bu sürede seyir halindemiydin. Seyir halinde telefonla konuşurken mi kaza yaşandı?

dediğim gibi sabah evden çıktım arkadaşımı almak için başka bir yere gidiyordum seyir halinde iken cebimin titrediğini hisseettim sağa çektim telefonla konuştum tamam geliyorum deyip kapattım...olaayla ilgili hatırladığım son anılar bunlar telefonu kapattığımı hatırlıyorum yola da koyuldum onu da hatırlıyorum fakat en son hatırladığım yer ile olay yeri arasında 500 mt bir fark var kesin bir bilinç kaybı olmuş bende gözlerimi ambulansta açtım:((

Çok geçmiş olsun arkadaşım, üzüntüyle okudum yazını!!! Allah acil şifalar versin... Tez zamanda ayaklanır,umarım 2 tekere uzak kalmazsın...

çok geçmiş olsun ,bence iyileşince yine motora binmek isteyeceksin büyük ihtimalle,daha yaralar taze ,şoku atlatamamışken normal sanki böyle bir düşünce içinde olman ,ben de ilk başladığım zamanlar yatırmıştım motoru çok canım yanmıştı yeni başlamış olmanın hevesi bile yeterli olmadı 1 ay kaçtım yaklaşamadım yüzleşemedim korkumla daha sonra yavaş yavaş yüzleştim korkumla ısındım yeniden ,ne diyelim hakkında hayırlısı olsun .

Geçmiş olsun arkadaşım.Ancak yazdığın şu cümleden"bu olaydan sonra yaklaşık 20 gün yatağa mahkum kaldım sol ayağımın üstüne henüz basamıyorum müthiş bir ağrı var...artık bana bundan sonra motora binmek haram sanırım zaten bu olayı hatırlayıp korkarım hep..."durum böyle anlaşılyor.

öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.bu bilinç kaybı olamaz.hatırlamadığın bölümde dalmışsındır muhtemelen.insan arabada kullansa,motorda kullansa belli bir süre sonra dalabiliyor.bu gayet normal.araç kullanmak düşünerek yapılmaz.vücudun öğrendiği refleks gibidir.insan beyni bu olayları denetler sadece.ilk defa motor kullanan insanda bu denetim çok fazla olur ve daha güvenli gidersiniz.ancak alışınca insan dalabiliyor,başka şeyler düşünebiliyor.benim tavsiyem motor kullanırken sürekli alarmda olmanızdır.eğer kötü veya heyecan verici bir olay yaşadıysanız o anda motora binmeyin,aklınız başka yere gidebilir.buda kaza riskini artırıyor ne yazıkki.ben bikere böledalmıştım,uzun yol olduğu için.tatlı bir viraj varmış önümde .sağşeritteyken solşerite geçtim ve fark etmedim.bariyere sürtünmeme 5-10 cm kala kurtardım.bu 2 sene önce oldu.ogünden sonra motor sürerken hep tetikte oldum.....istediğiniz kadar iyi bir sürücü olun dalıp giderseniz beklenmedik durumlarda (taş,araç,meyve kasası,yaya,yere dökülen yağ vs)yapacak bişeyde olmaz.herkese dikkatli sürüşler....

Geçmiş olsun arkadaşım.Ancak yazdığın şu cümleden"bu olaydan sonra yaklaşık 20 gün yatağa mahkum kaldım sol ayağımın üstüne henüz basamıyorum müthiş bir ağrı var...artık bana bundan sonra motora binmek haram sanırım zaten bu olayı hatırlayıp korkarım hep..."durum böyle anlaşılyor.

anlatım bozukluğu yapmışım doğrudur...

Geçmiş olsun umarınm kazada aldığınız yaralardan başka probleminiz yoktur.

Çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim...Canını çok sıkma,şanslısın daha kötüsü olmamış...

arkadaşlar buraya temennide bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim hasta yatağımda benim için çok büyük moral oluyor sağolun...

yine söylemeden edemeyeceğim arkadaşlar lütfen tam koruma binin motorunuza hatta tam koruma d a yetmez tam koruma ve tam dikkatle sürün... şuan hayatta olmamın sebebi kafamdaki kask bir arkadaşım yazmış başka bir konuya hergün başka bir kaza haberi duyuyoruz duyduğuklarımız da genelde kask takanların çünkü kask takmayanlar zaten ölmüş oluyor çok doğru bir tespit....

hayat ,nefes alıp vermek ,sevdiklerimizle beraber olmak çok güzel şeyler bunların farkında olalım...

Super Moderator
çok büyük geçmiş olsun
motoru bıraksanda bırakmasanda senin sağlıklı olarak aramızda olman yeterli
sen bir an önce sağlığına kavuş gerisi hikaye :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar