Selam arkadaşlar, çok acil bir sorun olacak, biraz zor durumdayım.
Problem şu, motorun direksiyonu tam sol yaptığımda ekrandaki görüntü gidip motor stop ediyordu, sanırım kısa devre veya kontaktan iletişimi sağlayan kablo ile ilgili, çünkü o kalo debriyaj kablosu ile çakışıp zorlanıyordu. Direksiyonu düzelttiğimde görüntü tekrar geliyordu. Saatlerdir motorum sökük burda işyerindeyim ve uğraşıyorum sorunu çözemedim.
Aküden sağdaki bobine elektrik gidiyor ve bobinin iki kutbunu tornavida ile birleştirdiğimde ekrana görüntü gelmiyor ama marş basıyor fakat çalışmıyor, belki o şekilde çalışmaması normaldir. Kontağı açınca elektrik gelmiyor ekran vs çalışmıyor, düz kontak gibi bişiler denedim onda da elektrik gelmedi, yani kontaktan al tarafa giden soketin iki kutbunu birleştirdim ışıklar yine yanmadı.
Yalnız bi bayırda motoru vurdurma işlemi yaptığımda alacakmış gibi oluyor aküden elektrik gelmediği için ışıklar ve ekran geçici olarak bi yanıp sönüyor öyle.
Problemin kaynağını bulamadım, muhtemelen kontak ile ilgili yada ondan sonraki kablolar ile ilgili, başına böyle birşey gelen arkadaş var ise şayet yardımcı olursa sevinirim. Fikri olan arkadaşlarda yazabilirler.
Dediğim gibi düz kontak olayını tam bilmiyorum ama kontaktan alttaki sokete giden çift kablonun uçlarını birleştirmiş olmama rağmen elektrik yine gelmedi.
Lütfen bilen anlayan varsa yardım ederse sevinirim..