Uzun ege turunda ön maşam yamuldu.

Arkadaşlar Merhaba ;

Önceki hafta istanbul-izmir-mugla-akyaka- fethiye - ölüdeniz - kelebekler vadisi - kabak koyu rotasında olmak üzere 9 günlük bir geziye cıktım. Fotograflarını bir kaç gün içinde yayınlarım ama ondan önce bu gezide yaptıgım kazanın sonuclarını telafi etmem gerekiyor içim içimi yiyor.

Öncelikle kazayı anlatayım göcek tüneli değilde zevkli olsun diye dağdan dolaşalım dedik. Tam son ana yola çıkmadan önceki virajda benim balata tozlanıp ses yapmaya başladı. Bende telaşa kapıldım bir an sinirim bozuldu yana cekeyimde su dökeyim üstünede sussun dedim. Sağa cektim birde ne göreyim. Sağ taraf cok sert mıcırmış kürek kürek atmışlar sanki yola mıcırı. 1 saniye geçmediki dünya dönmeye başladı. Herşey dönmeye başladı. Kafamın arkasına kaskın carpma sesleri duyuluyordu. Neyseki üzerimde dizlik dirseklik eldiven ve kaskım wardı bir kaç morlukla atlattım ama motorum benim kadar şanslı değildi :( O bariyerlere girmişti. Ön maşam yamulmuş . Çamurlugum parçalanmış. Motor çalışıyor bir kaç km uzakda motorcu bulduk. Ön maşayı demir boruyla düzeltti biraz el ayarı. Neyse yolculugu öyle tamamladım şimdi o halde yaklaşık 1000 km gittim bir problem cıkarmadı. Şimdi istanbuldayım ön maşayı değiştirmek istiyorum. Motorum suzuki intruder vl 250 ön maşa kaç paradır istanbulda nerde bulurum. Çıkmasını bulabilirmiyim. Elinde olan var mı ?

öncelikle geçmiş olsun
yandın ki ne yandın suzuki parçaları çin malı gibi ucuz dur diye yazmış birisi
önce parçayı bulduğuna sonrada parasına bak

Geçmiş olsun...
Ön maşanın parça kataloğuna göre OEM part no' sunu bul...Sonra yurtdışı sitelerden mesela wemoto var,orada arat ya da bana söyle bakayım varsa, İngiltere'den gönderiyorlar 1 hafta 10 güne kadar eline geçer...Şu an bayram sonrası olduğu için (gümrüklerde bayram önce ve sonrası 300Euroya kadar da muafsın) sorun çıkacağını sanmıyorum...

geçmiş olsun sıcak balataya su dökülmez diski yamultursunuz çok acemisiniz sanırım bu konularda

geçmiş olsun sıcak balataya su dökülmez diski yamultursunuz çok acemisiniz sanırım bu konularda

Bana bir usta su dök düzelir o ses demişti bende öyle yapmıştım ? Sanırsam yanılmışım.

Ön maşanın ingilizcesi neki :) burda biraz takıldım wemoto ön maşayı göremedim motorumu bulmama ragmen :(

Sen bana tam olarak motorunun modelini ve yılını söyle ben bakayım bir...

Bana bir usta su dök düzelir o ses demişti bende öyle yapmıştım ? Sanırsam yanılmışım.

Ön maşanın ingilizcesi neki :) burda biraz takıldım wemoto ön maşayı göremedim motorumu bulmama ragmen :(

sen o ustanı değiştir ayrıca göcek tüneli girmeyip dağa çıkmanız birşey ifade etmez çünkü doğru düzgün bi manzara yok o yolun sonundaki sol viraj da çok kötü bir viraj değil herşey acemilik yüzünden olmuş eğer izmirde olsaydanız o maşayı düzeltip orjinal gibi yapacak usta tavsiye ederdim. yenisini bulmanız zor bulsanız da fiyatı fazla olacaktır.

Sen bana tam olarak motorunun modelini ve yılını söyle ben bakayım bir...

2004 model SUZUKI INTRUDER LC250.

Ben istanbulda bir araştırayım olmadı İzmire gönderirim maşaları hocam. Evet o balata sesi cok sinirimi bozdu yanastırmak istedim bir an evel acemilik işte. İlk 5000 km ye bu tecrübeyle girdim yararı büyük. Önemli olan hızlı viraj almak değil motorun üzerinde kalmak gerceği yüzüme iyi vurdu.

bırcok cın uretım motorlarla uyumludur.adamlar neredeyse bırebır yapmıs
parcanı soktukten sonra fırmayı gotur al tak
dıger yontem ıse gaz kaynagı ıle dogrultabılır
saglıklımı tartısılr?uzun yıllar sorunsuz kullananları bılırım

dıger yontem ıse order(yurtdısı internet sıteleri)

Dostum Istanbul da sanayilere gidersen belki duzelticek adam bulabilirsin masalari kullandim dedigine gore cok yamukluk yok press makinasinda duzeltiyorlar oyle olunca.

Alt tuplerde catlak falan yoksa yada ucgende problem yoksa git sanayilere sor elbet biri cikar ben cbr 125 in masayi 60 tl ye duzelttirmistim.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum...

İlk 5.000 km demişsiniz, bu motorla mı 5.000 yoksa toplam olarak mı 5.000 km yaptınız motorsiklet üzerinde ...

Öncelikle geçmiş olsun diyorum...

İlk 5.000 km demişsiniz, bu motorla mı 5.000 yoksa toplam olarak mı 5.000 km yaptınız motorsiklet üzerinde ...

Tüm motor tecrübem 5000 km . 4 aydır motosiklet kullanıcısıyım.

Bir arkadaşım ERD agır bakım servisinin kartını verdi oraya gideceğim. Ve maslak sanayide bayagı bi gezmeyi tasarladım şimdi kafamda umarım kaliteli bir parça bulurum eğer değiştirmem gerekiyorsa.Şimdi suzuki yedek parça listesine bakıyorumda bulamadım ön maşayı. Eğer siz direk git buradan al diyebileceğiniz varsa uğrayım.

Maşaları düzeltmeye güvenemiyorum daha önceden düzeltmiş ve orjinali gibi yaptırmış olan biri varsa git buraya yaptır diyebilirmisiniz. :pr:

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun maslak sanayiye sakın uğrama sırf kazık bilgin olsun

Arkadaşlar Merhaba ;

İstanbulda ön maşayı erd motorsiklet agır bakım da düzelttim.(100 TL) Başınıza benzer bir olay gelirse direk oraya gitmenizi öneririm. Marka servisleri , honda , suzuki , harley davidson servisleride maşaları sizden alıp oraya götürüp yüzde 100 karla müşterilerine veriyolar.

Sağ amortisörden yağ akmaya biraz daha devam ediyor. Haftasonu yine gidecem düzelteceğine eminim ustanın.

Şasemde yamulmuş düzeltme konusunda 300 - 400 dedi cok mu dedi sizce ?

Şimdide çamurluk bulmam gerekli. Çin motorları suzuki intruder ın kopyası oldugu için çamurluğu rahat uydurabileceğimi söyledi usta. Ama muhabbetin devamını getirmemiştik. Bide foruma sorayım dedim. Çamurluk nerden bulabilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar