Kask takmamak ve Kask Takmamayı savunmak...

merhaba arkadaşlar..
Motorumu aldığımdan beri kask takıyorum.Gayet te memnunum... Mesela yolda bi arkadaş görüyorum geliyor yanıma yaa bu sıcakta kask mı takılır çıkartsana nolcak altındaki 125 lik motor falan filan. Doğrusu ve normali oymuş gibi bana kasksız sürmeyi savunuyolar. Cahillik diz boyu :farao: Sadece bu da değil sanki uzaylıymışım gibi bana bakıyorlar hiç kask takan bi motorlu görmemiş gibi. Bende onlara içten içten gülüyorum. Bu sadece Anamurdamı böyle yoksa her yerdemi. Mesela siz böyle bir durumla karşılaştınızmı size kasksız gezmeyi savunan biriyle :silent:

Saygılar...

Valla ben scooterla görüyorum çoğu salaklar takmıyor...
Amas görüyorumda takan mont giyende var helal olsun diyorum gidip alnından öpesim geliyor...
Kask takmayı seviyorum nedense

ben burada daha kast takan 1 kisi gordum o da ybr 125 suruyor, onun disinda R1 sureninden Hayabusa surenine kadar 1 tane kask takan adam gormedim. Montu falan telafuz etmiyorum bile :D

takamak lazımda ğır konusmayalım arkadaslarolan var olamayan var

hadi güvenliğide geçtim yahu rüzgar sesi, motor sesi rahatsız etmiyormu hiç yada göze çarpan bin türlü börtü böcek.

ben scooter kulanıyorum her zaman takıyorum meçburi trafik çevirse 62 tl ödemen gerekiyo

Paryalık, başka bir deyişle, apaçilik bu ülkenin bir gerçeği..şaşirmiyorum..Motosiklet ustunde kask takmayan kisiye AIDS virusu de islemez, zira atin olumu arpadan olsun diyecektir ayni kişi..

50 cc bir motor sürüyorum ve burda kasktakan tek insanım sanırım sankı dünyalı dilmişim gibi bakıyorlar bide yaslı bı adam gelip sanki çok hızlı gidiyorsunda kask takıosun demezmi :D kask hız yapıldığı içintakılmıyor ztn bn 10 la dahi düşsem kafamı vursam ölebilirim millet sandalyeden düşük oluyor yada karsıdam gelen araç hızlı olabilir Cahillik diz boyu ama anlatamazsınız bnu insanlara anca düşmeleri gerekiyor anlamak için ozmn kafasını vurucaktır ama yaşıyorsa Allah kaza bela vermesin

motora daha yeni başladım ancak hiçbir arkadaşım kasksız motora bin demedi hatta aksine arkadaşlarım kaskını mutlaka tak dediler
bence kask mont eldiven korumalar bana ayrı bir şekil katıyor, e motorumun görünümü de fena değil
yolda giderken yaşlısı genci herkes bakıyor ama ancak arkamdan bakabilirler bu tadı yaşayan bilebilir
hayatımda hiç kasksız motora binmedim scooter da dahil
scootera da kask takarak bindim
nasıl motor anahtarsız çalışmıyorsa benim için kask takmadan motor çalışmıyor
yavaş giderken de hızlı giderken de hep kask taktım
zaman zaman terletiyor evet ama kasksız yapamıyorum
eğer bir arkadaşım kaskı çıkar derse ona ben uzaylı gibi bakarım
kimseyi zorlamam kask tak takma diye kendi bileceği iş
ben de gördüm 600cclik 1000cclik motorlara kasksız binen kişileri hatta artçılarıyla birlikte kasksız biniyor
ama benim tercihim kask takmak
sana tavsiyem varsın baksınlar, güzel bir motorun var, kaskın da olsun korumaların da
kaza yaptığında seni ilk düşünecek olan kaskın ve korumaların olacak o çıkar diyen arkadaşların değil:)
saygılar

rif

Arkadaşlar bırakın scooter'ı koskoca 1000lik 600lük makineleri kullanan şahıslar bile takmıyor ki kask.Ya koluna takar, yada hiç takmaz.Bu makineleri hakkını vererek kullananlar da var allah için.Ekipmanını tam teçhizatlı giyenlerde var...Koskoca makineye binen adam takmıyor.Bunu gören scooterli kullanıcı da takmak istemez doğal olarak.

50 cc bir motor sürüyorum ve burda kasktakan tek insanım sanırım sankı dünyalı dilmişim gibi bakıyorlar bide yaslı bı adam gelip sanki çok hızlı gidiyorsunda kask takıosun demezmi :D kask hız yapıldığı içintakılmıyor ztn bn 10 la dahi düşsem kafamı vursam ölebilirim millet sandalyeden düşük oluyor yada karsıdam gelen araç hızlı olabilir Cahillik diz boyu ama anlatamazsınız bnu insanlara anca düşmeleri gerekiyor anlamak için ozmn kafasını vurucaktır ama yaşıyorsa Allah kaza bela vermesin

yaşlı amcaya çok güldüm. o ne biliyomuş? :cherry::cherry::cherry:

motora daha yeni başladım ancak hiçbir arkadaşım kasksız motora bin demedi hatta aksine arkadaşlarım kaskını mutlaka tak dediler
bence kask mont eldiven korumalar bana ayrı bir şekil katıyor, e motorumun görünümü de fena değil
yolda giderken yaşlısı genci herkes bakıyor ama ancak arkamdan bakabilirler bu tadı yaşayan bilebilir
hayatımda hiç kasksız motora binmedim scooter da dahil
scootera da kask takarak bindim
nasıl motor anahtarsız çalışmıyorsa benim için kask takmadan motor çalışmıyor
yavaş giderken de hızlı giderken de hep kask taktım
zaman zaman terletiyor evet ama kasksız yapamıyorum
eğer bir arkadaşım kaskı çıkar derse ona ben uzaylı gibi bakarım
kimseyi zorlamam kask tak takma diye kendi bileceği iş
ben de gördüm 600cclik 1000cclik motorlara kasksız binen kişileri hatta artçılarıyla birlikte kasksız biniyor
ama benim tercihim kask takmak
sana tavsiyem varsın baksınlar, güzel bir motorun var, kaskın da olsun korumaların da
kaza yaptığında seni ilk düşünecek olan kaskın ve korumaların olacak o çıkar diyen arkadaşların değil:)
saygılar

işte bu çok doğru. Saol usta çok güzel yorumlamışsın :cat:

Yakışmıyor diyorlar ama hikaye.Herkez kaskını takacak demiş polis abiler yoksa 62 TL ölmemek için bu.Sonuşta hiç birimizin kafası Asfalttan sağlam değil ;)

kask takmak cıdden cok onemlı ama bazı motorlarda kask neden se hıc hos durmuyoru =))) en guzel kask racinglerde duruyor =))) bende oncelerden ya bu motorla kask taksam ne takmasam ne takınca ıgrenc duruyo motor kucuk ben kask takıyorum gıbısındne cahılce dusuncelere kapılıyordum fkt cok sukur o dusuncelerımı yendım ve herkezınde takmasının ne kdr onemlı oldugunuda belırtmek ısterım ( tabı canımızı sevıyorsak )

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar