aramızda fotoraf makinesi kullanan var mı

öncelikle fotoraf makine almak istiorum ama bi türlü karar veremedım

aradıgım bi kaç özellikler

1.çektiğim fotoları pc ekranında izlicem

2.CCD sensörlü

3.çok fazla megapixelli olmasına gerek yok

4.efekt ve çözünürlük öneli

5.otomatik ayarları olan bi makine olmalı

6. optic zoom u yüksek bi makina olmalı

7.flaş mesafesinin yeterli derece olması yada exra flas takılabılen bi makina olması

8.pille çalışması tercihimdir.

9. anında göruntuyu bozmadan yakalamalı

yarı professsional olması tercihimdir .

değerli yorumlarınızı beklıorum özellikle fotoraf makinası kullanan üyelerimizden

Bende hala böyle bir aparat var...
Sanirim senin aradiklarin yok bu makinada.. :salut:
Ama harika fotograflar cekiyor..

Arkadaslarin anlattigina göre yenileri cikmis..
Ama pek inanasim gelmiyor benim...

son cümleye kadar yarı prof bir makine laızm diyorudm ki sorunu kendin de çözmüşsün zaten :)

öncelikle tüm dijital makinelerde ccd sensör vardır ve proflarda büyükken diğerlerinde daha ufaktır.

ne kadar büyükse görüntüler o kadar kaliteli olur, yani mp'nin pek önemi yoktur. o yüzden ccd sensöre takılma, ancak makinenin sensörü biraz ufak olcağı için mp biraz önem kazanıyor, ayrıca efektlere falan takılma, bir dünya bilgisayar programı var efekt atabileceğin, kalkıp da makine üzerinden uğraşmak bir süre sonra sıkıcı ve zaman kaybettirici olarak gelecektir sana.

otomatik ayar hemen hepsinde vardır ama program ayarı daha kullanışlıdır. şu noktadan itibaren çok da ekstrem şeyler istemiyorsun, bütçeni bildirirsen daha somut şeyleri sana ulaşatırabilirim.

anlattığına göre yarı prof bi makine istiyosun ama flaş takılabilen bir yarı prof makine varmı bilmiyorum. d-slr daha uygun olur senin için, lenslerle uğraşabilirsen tabi.
birde pilli makinelerden uzak dur, normal piller çok çabuk biter, adamın asabını bozar, 3 gün sonra sırf bu yüzden makineni değiştirmek istiyebilirsin, en iyisi şarjlı bir alet alman

yardım etmek isterdim ama yarı profesyonel dedinmi iş bitiyor..oyuncak olarak gördüğüm makinaları ne kullanırım ne de tavsiye edebilirim..aaa şöyle çekiyor böyle çekiyor diyorlar....onlara göre öyle fotoğrafçıya göre değil...
kaba bir tabirle harleye binen de ulaşımını sağlıyor....mct 250 ye binen de...bahsettiğim para meselesideğil yanlış anlaşılmasın..eğer amatörce bişeyler yapılacaksa beğendiğini tercih et..ama yinede nikon dan şaşmamanı tavsiye ederim....

yakın zamanda bir tanıdığıma aldığım bir makine var dediğiniz özelliklerde 12 mpx diyor en fazla 7 oda gayet yeterli optik zom var fiyatı 160 lira + 17 sarjlı pil ve şarj cihazi + 2 gb hafıza kartıyla 200 liraya yakın geliyor bence fiyatına göre gayet güzel markası fujifilm 2 yıl grantili

bende fujiflm in dslr lke s5800 modeli var bence oldukçada güzel çekimler yapıyor ama sıfır mı almak istiyorsun onu bilemem piyasayı biraz araştırırsan 600 800 arası güzel makinalar bulabilirsin.

Eger butcen biraz yukarıda ise CANON D500 oneririm.
Harika bir makine.

Biraz daha fazla maaliyeti var ama birde sunları alırsan tadından yenmez :cherry:

son cümleye kadar yarı prof bir makine laızm diyorudm ki sorunu kendin de çözmüşsün zaten :)

öncelikle tüm dijital makinelerde ccd sensör vardır ve proflarda büyükken diğerlerinde daha ufaktır.

ne kadar büyükse görüntüler o kadar kaliteli olur, yani mp'nin pek önemi yoktur. o yüzden ccd sensöre takılma, ancak makinenin sensörü biraz ufak olcağı için mp biraz önem kazanıyor, ayrıca efektlere falan takılma, bir dünya bilgisayar programı var efekt atabileceğin, kalkıp da makine üzerinden uğraşmak bir süre sonra sıkıcı ve zaman kaybettirici olarak gelecektir sana.

otomatik ayar hemen hepsinde vardır ama program ayarı daha kullanışlıdır. şu noktadan itibaren çok da ekstrem şeyler istemiyorsun, bütçeni bildirirsen daha somut şeyleri sana ulaşatırabilirim.

sımdı bütçe konusuna gelınce yeğenime pocket bike almıstım ve ailesi bindirmio sımdı onu satacam 700 800 tl lerde bi miktar oluo

internetten de FUJİ FİLM FİNEPİX S-9500 DİGİTAL MAKİNE buldumda üstüne para istiyo

28787897cdj.jpg

çok kararsızım bu konuda nasıl bi fotoraf makinesi işimi görur dıe sımdı çok buyuk bişi almanında alemı yok cunku özelliklerini kullanmadıkdan sonra işime yaramaz

yardmın ıcın teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

anlattığına göre yarı prof bi makine istiyosun ama flaş takılabilen bir yarı prof makine varmı bilmiyorum. d-slr daha uygun olur senin için, lenslerle uğraşabilirsen tabi.
birde pilli makinelerden uzak dur, normal piller çok çabuk biter, adamın asabını bozar, 3 gün sonra sırf bu yüzden makineni değiştirmek istiyebilirsin, en iyisi şarjlı bir alet alman

tşkürler bunu öğrendiğim iyi oldu

erhan bu konuda da aynı fikirde olacağımızdan eminim..bence;;
fotoğraf çekeceğin makinenin...diyafram,enstantane ayarlarını kendin yapabilmelisin,bulb (B) modu diyafram açık(gece çekimleri için) olmalı,gerektiğinde otomatik enstantane kullanabilmelisin,objektifi amacına göre değiştirilebilmeli,harici flaş takılabilmeli,saniyede en ama en az 8-10 kare çekebilmeli,mümkünse aynı kareye üstüste çekim yapabilmeli (bu şekilde akıl almaz fotoğraflar çekilebilir),değişik noktalardan netlemek amaçlı noktasal netleme ayarı yapabilmelisin....
şimdilik aklıma gelenler bunlar..birde eklemeden edemeyeceğim bişey daha var..digital çıktı mertlik bozuldu inancındayım..fotoğrafçılık eline makine alan herkesin yapabileceğini SANDIĞI bir hale geldi..oysa filmi banyo etmek,eskisi gibi karanlık odada agrandüzer de karta işlemek asıp kurutmak ...bunlar fotoğrafçılığın asıl USTALIK VE ZEVKLERİYDİ...zamanında böyle yapardık ama teknoloji bazen ustalıkları öldürecek şekilde gelişiyor...kendi kendine giden, park eden arabanın ne kadar ustalık gerektireceğinin tartışılabilirliği gibi....

yardım etmek isterdim ama yarı profesyonel dedinmi iş bitiyor..oyuncak olarak gördüğüm makinaları ne kullanırım ne de tavsiye edebilirim..aaa şöyle çekiyor böyle çekiyor diyorlar....onlara göre öyle fotoğrafçıya göre değil...
kaba bir tabirle harleye binen de ulaşımını sağlıyor....mct 250 ye binen de...bahsettiğim para meselesideğil yanlış anlaşılmasın..eğer amatörce bişeyler yapılacaksa beğendiğini tercih et..ama yinede nikon dan şaşmamanı tavsiye ederim....

benim anlamadıgım Dslr ile yarı prof. arasında ne farklar var fotoraf makinesiyle ugrasırım lens dır şudur budur tabi kafa karıstıracak bısı deilse ama bu 2 makine arasındaki farkı bı turlu anlayamıorum

benim anlamadıgım Dslr ile yarı prof. arasında ne farklar var fotoraf makinesiyle ugrasırım lens dır şudur budur tabi kafa karıstıracak bısı deilse ama bu 2 makine arasındaki farkı bı turlu anlayamıorum

üstteki mesajı okursan sanırım fikir sahibi olabilirsin..en basitinden objektifin değişebilmesi sana değişik açılar sağlayabileceği gibi açıklık seçme şansı da sağlar...enstantaneyi kendin seçersen derinliği alabildiğine yakalayabilir yada silah namlusundan çıkan mermiyi namlu ucunda yakalayabilirsin....

Eger butcen biraz yukarıda ise CANON D500 oneririm.
Harika bir makine.

Biraz daha fazla maaliyeti var ama birde sunları alırsan tadından yenmez :cherry:

sanırsam 2 elini pocket bikela tksla alabılırım bire bir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:18 ----------

üstteki mesajı okursan sanırım fikir sahibi olabilirsin..en basitinden objektifin değişebilmesi sana değişik açılar sağlayabileceği gibi açıklık seçme şansı da sağlar...enstantaneyi kendin seçersen derinliği alabildiğine yakalayabilir yada silah namlusundan çıkan mermiyi namlu ucunda yakalayabilirsin....

sizden aldıgım bılgıler çok işime yarıyor valla çok tşk edrim .

sanırsam 2 elini pocket bikela tksla alabılırım bire bir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:18 ----------

sizden aldıgım bılgıler çok işime yarıyor valla çok tşk edrim .

elimizden gelen yardımı esirgemeyiz..fotoğrafçılık benim için ekmek hobiden amatörlükten ötedir zaten...ama ortaya çıkıpta keşfedilmek istemedim.:p

elimizden gelen yardımı esirgemeyiz..fotoğrafçılık benim için ekmek hobiden amatörlükten ötedir zaten...ama ortaya çıkıpta keşfedilmek istemedim.:p

:)

valla inş 700 800 tl değerinde güzel bi makine elime düşer inş.

pocket bikela tks yapacam

yeğenime almıstım da bi çocukluk yapıp binim dedım hızı ölçmek için taşa takılıp düşünce vucudumda yaralar oluştu evdekilerde görunce tabi korktular çocugu bindirmiolar o yuzden mecbur satılıcak benımde foto çekmeye aşrı ilgim oldugu için en iyisi bununla bı foto makinesi almak en dorusu olacak diye düşündüm

31139886j7t.jpg

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...anuni-rokko-150-en-kral-teklif-31139886/detay

ama bi türlü anlatamadım evdekilere cocuklar için dehlikeli olmadıgını

Bende yardım isterim işin ehlinden :)

memnuniyetle....bildiğim herşeyi dilim döndüğünce anlatırım kardeşim.merak etme....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:15 ----------

remzi bu makine kaç megapiksel???:queen::queen::queen:
ben de de vardı bi ara...enayilik edip kıbrısta müşteri çıktı diye satmış birde sevinmiştim..ne akılsızmışım yahu??

yorum harika

verdiğin cevap arkadaşın istediği gibi değil galiba ama yorum muhteşem arkadaşım:cat::cat:.gülmekten catladım :queen::queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar