Bence yanlış bir kıyaslama yapıyorsunuz. iki motorun aktarma sistemleri farklı, lastik çapları farklı, kullanım amaçları, ağırlıkları farklıdır. Bu yüzden hız yada serilik konusunda kıyaslanmaması gerekir.
laf söyledi balkabağı.
Burası Türkiye, yumruk kadar bütçeler maalesef yumruk kadar motorlara yetiyor, uyandırayım.
kaldı ki başlığı açan arkadaş'ın talep ettiği hızlar 80-90-110 km/s gibi hızlar. 80 ile değil 110'la gidebilmeyi istemek "hız istemek" değil, güvenli minimum seyir hızlarına ulaşma ihtiyacıdır.
laf söyledi balkabağı.
Burası Türkiye, yumruk kadar bütçeler maalesef yumruk kadar motorlara yetiyor, uyandırayım.
kaldı ki başlığı açan arkadaş'ın talep ettiği hızlar 80-90-110 km/s gibi hızlar. 80 ile değil 110'la gidebilmeyi istemek "hız istemek" değil, güvenli minimum seyir hızlarına ulaşma ihtiyacıdır.
ben cup sürücüsüyüm 5 yıldır, scooter larıda iyi kötü bilirim arkadaşlarımda var ama arkadaşın biri honda dylan dan bahsetmiş o scooter tabiki 100 lük bir cuptan daha iyidir ama fiyatınıda mukayese etmek gerek dylan 6.000 tl den fazla idi yanlış hatırlamıyosam, şayet çinli bir scooter sa kast ettiğin cup al lifan olabilir.. cup normal vitesli olduğu için kalkışta ve yokuşlarda özellikle iki kişi çok daha rahat olur ama scoter boğulur kendim gördüm activada arkadaşlarla giderken şahit oldum bende o zaman yamaha cyrpton 110.cc vardı benim rahat tırmandığım yokuşta geberiyorduve en önemlisi tamir bakım konusunda cup lar seni asla üzmez ben 3 farklı marka ile istanbul içi 100.000 km yol yaptım şuanda honda innova cup kullanıyorum...
birde arkadaşım şunuda rahat rahat diyebilirim ki 150 cc. lik bir scooter 100 cc lik bir cup tan 2 kata yakın daha fazla benzin yakar...
Cub 85'te kalır mı hele 110'luk, düzde çok rahat 100 yapar.ramzey 110 vellocity 2006 model cup :85 km/h
belderia 150cc scooter 2008 model :95
mondial 125kt 2005 model:120
mondial 151rs 2007 model:85
ramzey 250chooper 2007 model:110
arora tiger 200-11:150/155km/h arasında kalıyor