250 mct vites arzası

Selam arkadaşlar 250 mondial mct,m var 2. vitesten atma yapıyor 500 km de.Bunların genelinde böyle bir sorun oldugunu sonradan duydum aslı varmı veya iyi bir usta varmı.ANKARA da tşkler.

sadece 2 de atma yapıyosa vites hilali gitti.
kullanmaya devam edersen dişli ve dişli karşılığınıda yersin.

Aslında bu gibi arızaların,çözümünden ve teşhisinden sonra sebebini yazsak daha güzel olmazmı?

Aslında bu gibi arızaların,çözümünden ve teşhisinden sonra sebebini yazsak daha güzel olmazmı?

teşhisinden sonra yaptım zaten.vitesten atmayı hilalden yapar.
çözümü değişmesi.herhalukarda şanzıman açılacak.
ancak ertelenip böyle kullanılmaya devam ederse daha fazla sorun çıkarır

teşhisinden sonra yaptım zaten.vitesten atmayı hilalden yapar.
çözümü değişmesi.herhalukarda şanzıman açılacak.
ancak ertelenip böyle kullanılmaya devam ederse daha fazla sorun çıkarır

Tamam onu anladım,eyvallah hilalden omuş arıza.Fakat bu arıza neden peydahlanır,mesela ısınmadan direk sert kalkış nebilim devirsiz vites değişimi veya debriyajı sert bırakma vs.vs gibiiii?

bazı motorlarda kroniktir. genelde vitese tam geçirmemekten olur.
vitese atarken tam kaldırmak lazım.sebebi belli zaten aşınmadan oluyo.
ben benim 2.vites hilalini 2 kere değiştim.yinede aşınıyo.ötekilere bişe olmuyo.

bu arıza 1 den 2 ye düzgün geçiremediğinden olur 1 den 2 ye çekerken sert çekin yumuşak degil 2.vites dişlisi değişicek büyük ihtimal dediim gibi 1 den 2 ye sert alın

500 km de bir motosiklet için neden bir tamirci arıyorsun??? garantisi yokmu?? git servisine bağır çağır garantiye aldır hatta motorun orjinalliği bu km de bozulduğu için yenisini iste..tüketici mahkemesine başvur...

forumdan alıntıdır

"arkadaşlar mondıal 250 mct 2 vitesten atıyor şanzımanı söktüm anlarım kendim vites ğecişleri normal fakat sağ taraftaki yag pompasının altında ki tetikleyicin yayı kırılmış o sebebten atıyor bu yayı değiştirsem yine kırılacak ğibime ğeliyor daha akıllıca kalıcı bir şeyler önerebilirmisiniz :"

demekki neymiş: soru sormadan foruma bakılsa bulunacakmış. tembellik etmemek lazım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar