Korkuyorum

merhabalar.. ben ekim ayı sınavına girip ehliyetime kavuşacagım ve ilk işim gidip kendime kask,eldiven,deri mont,pantolon vs almak olacak. ve motor olarakta hyosung 250r düşünüyorum. fakat forumda gördügüm kaza haberleri ve özellikle Onlar Hep Bizimle Birlikteler bölümünde okuduklarımdan sonra race motor almaktan vazgeçmek üzereyim. çunku çoğu kazalar race motorlarda oluyor diye bi izlemime kapıldım ve bu izlemimim sanırım doğru. sizden öneriler bekliyorum ne yapmalıyım ? veya cesaret verici yazılar. korumalıklarını ve kaskını taktıktan sonra hiçbişey olmaz vs gibi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
%98 deyelim , kalan %2 de çevresel . :cherry::cat::rendeer:

o korkunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum
Türkiye'de de vardır Avrupa'da da Çin'deki insanda da
çok fazla şey yazmicam
sadece normal olduğunu ve kaçınılmazolduğunu biliyorum
korku olmasa tedirginlik, şüphe vs. olacak
önemli olan bu duyguları dengeleyebilmek
herşeyin aşırısı zarar
korkunun da cesaretin de aşırısı zarar
denge önemli olan
acizane benim görüşüm bu
saygılar

o korkunun kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum
Türkiye'de de vardır Avrupa'da da Çin'deki insanda da
çok fazla şey yazmicam
sadece normal olduğunu ve kaçınılmazolduğunu biliyorum
korku olmasa tedirginlik, şüphe vs. olacak
önemli olan bu duyguları dengeleyebilmek
herşeyin aşırısı zarar
korkunun da cesaretin de aşırısı zarar
denge önemli olan
acizane benim görüşüm bu
saygılar

yazınız için teşekkür ederim..

ben ehliyetim olmadıgı için motorsiklet yerine kendimi bisiklete verdim ve 3 yıl kadar bisikletle uzun yollar yaptım. ama yokuş aşagı indigimde hızım 60/70lere ulaşıyordu fakat frene basmak hiç istemiyordum.. belkide race tarzı motorda kendımı durduramicam sürekli gaz açıcam ve sonu kazayla bitecek diye korkuyorum

Dostum sana cesaret filan vermeyecez biz. Sen egitimini alacaksin. O zaman zaten korkunun yerini bilinclenme alacak. Cesaret verir isek asfaltta 10 dk gecirmeden bir yere patlarsin. Savasa gitmyorsunki, trafikte motor kullanacaksin sadece sakin ol:)

o zaman sanırım cooper tarz motorlarıda biraz araştırıyım :)

KORKAĞIN ANASI AĞLAMAZ ARKADAŞ.. al harbiden ya race falan ne olucak sen korkarak dikkatli sürdükten sonra hiçbirşey olmaz kanımca. gaza gelme ama

Super Moderator
race motosikletler çok güçlü olduklarından dolayı kazalarda daha fazla can kaybı oluyor
bu konuda haklısın ancak diğer motosikletleri kullandığında hiçbirşey olmaz diyemeyiz
sonuç itibariyle kurs hocamızın söylediği şeyi söylemek istiyorum bugüne kadar kimse dile getirmedi
"motorcu eğer kaza yapıyorsa tek suçlu vardır ortada oda motorcunun kendisi"
limitlerinizi bilerek gittikten ve tüm ekipmanlarınız üzerinizdeyken takdir-i ilahi müdahale etmedikten sonra çok birşey olmaz

herkeze teşekkürler.. sanırım race motordan vazgeçmeyecegim.. herzaman dikkatli ve korkak olacagım bu konuda :) ...

paklanıcaaksıınnnn...korkmak ne demek canın yanıcak..varmı düşmeden kalkmadan motor kullanmayı öğrenmek...ama race tarzıyla başlıycam diyorsan şimdiden yolun açık olsun...yukarıda bir arkadaşımızın yazdığı gibi önce eğitim,ardından TECRÜBE.Arkası çorap söküğü gibi gelir.Sende tek parça olarak kalırsın...şimdiden kazasız sürüşler.

Korkunun ecele faydası yok :) korku insana hata yaptırır. B
unları sana gaz vermek için söylemiyorum. Seni motor üstünde hayatta tutacak tek şey senin tecrübendir.
Motor düşe kalka öğrenilmez! düşerek sadece düşmeyi öğrenirsin :) motoru kullanarak öğrenirsin.
Eğitim seminerlerine katılabilirsin ya da etrafında ki (internet siteleri değil) gerçek motorculara her türlü soruyu sor her türlü bilgiyi öğrenmeye çalış internetteki bir çok sitenin buluşması oluyor orda ki kullanıcılara tecrübelerini sor teknik konuları araştır bunları yap yeter :)

eğitim alıcak kadar bütcem yok malesef öğrenciyim :) . artık trafigi az olan yerlerde tecrübe edinmeye çalışacagım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:35 ----------

Korkunun ecele faydası yok :) korku insana hata yaptırır. B
unları sana gaz vermek için söylemiyorum. Seni motor üstünde hayatta tutacak tek şey senin tecrübendir.
Motor düşe kalka öğrenilmez! düşerek sadece düşmeyi öğrenirsin :) motoru kullanarak öğrenirsin.
Eğitim seminerlerine katılabilirsin ya da etrafında ki (internet siteleri değil) gerçek motorculara her türlü soruyu sor her türlü bilgiyi öğrenmeye çalış internetteki bir çok sitenin buluşması oluyor orda ki kullanıcılara tecrübelerini sor teknik konuları araştır bunları yap yeter :)

dediklerini yapacagım teşekkürler.. :)

Arkadaşım bilmiyorum benim ailem biraz tutucudur. Motor alacağımı söyledim Allah razı olsun bişey demediler ve onlarda korktuklarını söylediler. Bende dedim ki korkunun ecele faydası yok. Ben eğer motor üzerinde öleceksem ölürüm. Eğer o an öleceksem motor üzerinde olmasamda yolda yürüsemde öleceğim. Vakti gelen insanı ölümden kimse kurtaramaz. Böle diyerekte apaçi modeli motosiklete binmicez heralde. Kaskımı takarım,montumu giyerim,tüm koruma ekipmanlarımı dizerim, motoruma da bakımını yaparım, bismillah deyip motoruma binerim elimden geldiğince dikkatli olurum. Gerisi Allah'ın takdiri arkadaşlar yapacak birşey yok. Hadi Hayırlı günler =)

Arkadaşım bilmiyorum benim ailem biraz tutucudur. Motor alacağımı söyledim Allah razı olsun bişey demediler ve onlarda korktuklarını söylediler. Bende dedim ki korkunun ecele faydası yok. Ben eğer motor üzerinde öleceksem ölürüm. Eğer o an öleceksem motor üzerinde olmasamda yolda yürüsemde öleceğim. Vakti gelen insanı ölümden kimse kurtaramaz. Böle diyerekte apaçi modeli motosiklete binmicez heralde. Kaskımı takarım,montumu giyerim,tüm koruma ekipmanlarımı dizerim, motoruma da bakımını yaparım, bismillah deyip motoruma binerim elimden geldiğince dikkatli olurum. Gerisi Allah'ın takdiri arkadaşlar yapacak birşey yok. Hadi Hayırlı günler =)

benim ailemlede benzer diyaloklar geçti :) ve saolsunlar anlayışla karşıladılar beni. bende senin yaptıgın gibi bütün koruma ekipmanlarını giyerek çıkacagım yola. birazda dua ettikmi tamamdır :)

benim ailemlede benzer diyaloklar geçti :) ve saolsunlar anlayışla karşıladılar beni. bende senin yaptıgın gibi bütün koruma ekipmanlarını giyerek çıkacagım yola. birazda dua ettikmi tamamdır :)

Bizim yaşımızda (20 Yaşındayım) ve öğrenci olan gençlerin aileleri genelde bu şekilde karşılıyor olayı. Hatta çoğu aile izin vermez kolay kolay arkadaşalrımın tepkilerinden anlıyorum çünkü. Çevremde motosikletle ilgilenen hiçbir tanıdığım yok ama bu yolda tek başıma ve MT üyeleriyle beraber inşallah güzel şeyler oalcak. Bende ehliyet kursuna yazıldım 18.00 da Dersim başlıyor şimdi oraya gideceğim B+A2 ehliyetimi alayım sonrada motorumu nasipse =)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar