motor kazalarına kesin çözüm bulduk!!

tamamdır arkadaşlar.
konuyu okudum ve çok uzun saatler uykusuz kalarak düşündüğüm yeni tasarımım dünyayı yerinden oynatacak cinsten.
kaza yapıyoruz ve düşmüyoruz vooovv nasıl olcak demeyin. olur.
kaza yapıyoruz ve tır altında kalmıyoruz.
kaza yapıyoruz kaska gerek yok
eve doğru okudunuz hiç bunlara gerek yok.
şöyle basit sıradan bi mont ama özel dizayn edilmiş ve içerisinde bir hava yastığı ki çicek böcek desenli.
evet kaza anında bu hava yastığı patlıyooooorr boomm.
ve biz hiç yere düşmeden hooop havaya nasıl mı oluyor.
tabi ki hava yastığının içinde "helyum" gazı var bu sayede yere bile değmeden tır altında kalmadan havalanıyoruz,
Not:yastığın ne zaman patlaması gerektiğini bi zahmet siz buluverin :)

ya arkadaşlar olu olası biz bari dahada ileri gidelim mesela,ışınlanma makinesi icad edelim,ve tam düşüceğimiz sırada yada kaza yapacağımızı anladıımız sırada ordan ışınlanalım.nasıl fikir:mrgreen:

ben düşündüğümüz korumanın o kadar imkansız olduğunu dşünmüyorum..icad olayı işin geyiği tabi biz icad edemeyiz ama ettirebiliriz..

Düşmeden bence damar yoluyla alkol veya benzeri maddeler vücuda girmeli :) Film gibi izleriz valla hiç acı çekmeyiz paniklemeyizde :):p

tamamdır arkadaşlar.
konuyu okudum ve çok uzun saatler uykusuz kalarak düşündüğüm yeni tasarımım dünyayı yerinden oynatacak cinsten.
kaza yapıyoruz ve düşmüyoruz vooovv nasıl olcak demeyin. olur.
kaza yapıyoruz ve tır altında kalmıyoruz.
kaza yapıyoruz kaska gerek yok
eve doğru okudunuz hiç bunlara gerek yok.
şöyle basit sıradan bi mont ama özel dizayn edilmiş ve içerisinde bir hava yastığı ki çicek böcek desenli.
evet kaza anında bu hava yastığı patlıyooooorr boomm.
ve biz hiç yere düşmeden hooop havaya nasıl mı oluyor.
tabi ki hava yastığının içinde "helyum" gazı var bu sayede yere bile değmeden tır altında kalmadan havalanıyoruz,
Not:yastığın ne zaman patlaması gerektiğini bi zahmet siz buluverin :)

fikrine saygı duyuyorum ama bu tür korumalar çok tartışıldı(fırlatma koltuğu-paraşüt vb)ama bunlar için uygun ortam ve zaman olacağını sanmıyorum.yani düşmemiz mutlak..bizim amacımız düştükten sonra korunabilmek..bilmem anlatabildim mi

fikrine saygı duyuyorum ama bu tür korumalar çok tartışıldı(fırlatma koltuğu-paraşüt vb)ama bunlar için uygun ortam ve zaman olacağını sanmıyorum.yani düşmemiz mutlak..bizim amacımız düştükten sonra korunabilmek..bilmem anlatabildim mi

işi espiriye vurmak istedim tabii ama gerçekten daha önce benim de aklımdan geçen bi konu bu saçma gelebilir ama ben çok düşündüm ancak bi başka arkadaşın da dediği gibi ancak iron man olmak lazım ancak onun dışında her türlü iç kanama olayı var. tabii tır altında kalmaz isek ancak içimiz kanar.
ama benim aklımda ciddi olarak kazadan sonra daha sağlam kalabilmek için günlük kullanıma uygun çok omuz başları ile kafayı bütünleyen hem boyun kırılmasını hem kafa kopmasını önleyecek bi aparat yapılabilir.

Eğitim alın, daha koruyucu olacaktır...:wiinkk:

Bu dediğinize sizde inanmadınız sanırım.Etraf apaçi dolu
Kimse kolay kolay gitmez eğitim almaya sürüyorumya yeter bana felsefesini izlerler.
Bizim amacımız ucuz yollu birşeyle tüm motorcuları korumak.Biz yapmıyacağız ama bazılarına fikir olabilir belki imalatı yapılır..

Bu dediğinize sizde inanmadınız sanırım.Etraf apaçi dolu
Kimse kolay kolay gitmez eğitim almaya sürüyorumya yeter bana felsefesini izlerler.
Bizim amacımız ucuz yollu birşeyle tüm motorcuları korumak.Biz yapmıyacağız ama bazılarına fikir olabilir belki imalatı yapılır..
valla henüz bi motorum yok önümüzdeki kışı atlatınca almayı düşünüyorum. allah kısmet ederse. ve o zamana kadar kesin eğitimlere katılmayı düşünüyorum.
bi araba kullanıcısı olarak trafikte karşılaştığım öküz kardeşlerden dolayı eğitimin tek yönlü pek işe yarayacağını sanmıyorum.

Ben dediğime inanıyorum ama sizin iyi niyetli olarak geliştirmeye çalıştığınız (sistem)
zaten günümüzde hemen hemen her arabada olan ve
araç koltugunun etrafını donatan yığınla metal ve plastik aksamlar yanında sadece bir detay kalır.

Yüksek güvenlik sistemlerine sahip ve dayanıklı malzemeler ile bile binlerce ölümlü kazanın olduğu trafikte bizi kazalardan koruyabilecek ve en ucuz yollu çözüm de eğitimdir...:cat:

valla henüz bi motorum yok önümüzdeki kışı atlatınca almayı düşünüyorum. allah kısmet ederse. ve o zamana kadar kesin eğitimlere katılmayı düşünüyorum.
bi araba kullanıcısı olarak trafikte karşılaştığım öküz kardeşlerden dolayı eğitimin tek yönlü pek işe yarayacağını sanmıyorum.

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa ...:cat:

Ben dediğime inanıyorum ama sizin iyi niyetli olarak geliştirmeye çalıştığınız (sistem)
zaten günümüzde hemen hemen her arabada olan ve
araç koltugunun etrafını donatan yığınla metal ve plastik aksamlar yanında sadece bir detay kalır.

Yüksek güvenlik sistemlerine sahip ve dayanıklı malzemeler ile bile binlerce ölümlü kazanın olduğu trafikte bizi kazalardan koruyabilecek ve en ucuz yollu çözüm de eğitimdir...:cat:

Araba ayrı motor ayrı. ikisinin kazasıda aynı olmuyor. Ve bizim eğitimimiz bi yere kadar yetiyor ,herkes eğitim alsa ozaman sorun ortadan kalkacaktır.

Eğitimsizliktense tek taraflı eğitim sizi %50 daha fazla koruyacaktır, daha doğrusu siz kendinizi koruyacaksınız buna şüphe yok.

Eğitim alın, daha koruyucu olacaktır...:wiinkk:

arkadaşım eğitim almakla kaza yapmanın ne ilgisi var.sen düzgün bi şekilde kuralına uygun bi şekilde yolda giderken sarhoşun biri gelip arkadan vurdu diyelim..şimdi bunun eğitim almakla ne ilgisi varr

arkadaşım eğitim almakla kaza yapmanın ne ilgisi var.sen düzgün bi şekilde kuralına uygun bi şekilde yolda giderken sarhoşun biri gelip arkadan vurdu diyelim..şimdi bunun eğitim almakla ne ilgisi varr
işte işin püf noktası burda bir sarhoşun gelip sana arkadan vurma ihtimali olduğun için hiç durmamayı öğretiyor olabilirler.. :pr:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Forumun Zihni Sinir'leri ilan ediyorum sizi.:mrgreen:
Tabi siz yeni nesilsiniz, Zihni Sinir'i de tanimazsiniz simdi.
Merak ederseniz anlatirim.:)

Simdi size yol gosterecegini umdugum bir örnek vereyim.
Daha dogrusu bir önerme diyelim.
Önce onu yapin.
Sonrasi gelistirilebilir.
:cat:

Simdi sizin one surdugunuz zirhin bir benzeri, kamyonlarda var.
Yani kamyon tir gibi araçlar demir yigini resmen.
Ama iki kamyon kafa kafaya çarpissa, soförler de ölüyor.
Hatta kamyon otomobile çarpiyor, kamyon soförü ölüyor.
Bu kadar saglam demir yigini demekki insan bedenini korumaya yetmiyor.
Önce motosiklete göre çok daha korunakli olan kamyon soförlerinin ölmemesi için bir proje gelistirin.
Buradan yola çikarak, motosiklete de biseyler buluruz belki.:wiinkk::)

işte işin püf noktası burda bir sarhoşun gelip sana arkadan vurma ihtimali olduğun için hiç durmamayı öğretiyor olabilirler.. :pr:

nası yani durmamayı yolda durmaktan bahsediyorsan seyir halindeykende vurabilir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:25 ----------

Önce onu yapin.

Önce motosiklete göre çok daha korunakli olan kamyon soförlerinin ölmemesi için bir proje gelistirin.

kamyonlarda kaporta var.. biz kendimizi kaporta içine alalım demiyoruz.. öyle bir maddeden bahsetmiyoruz daha sağlam bişi olsun diyoruz..yeni bir icaddan bahsediyoruz yani...:rendeer:

Önce onu yapin.

:cat: +1, http://www.zihnisinir.com/tr/

Önce onu yapin.

Google araması: http://www.zihnisinir.com/tr/

Cidden çok alındım :p:p:p

Ve kamyonlar motosikletlere göre biraz daha az korumasız diyebiliriz.
Sürücü camla kardeş gibi .
Markalar motor ve kabin büyük olsun güçlü olsun diye masum şöförlerin yerlerini daracık yapmışlar.
Ha hepsimi öyle tabikide değil.Geçen gördüm yuva kurarım içinde :)
Onların nedeni emniyet kemerini takmayıp cama yapışmaktır.
Adamlar onlara yapmış ama onlar kullanmıyor.
Bizim amacımız fikir üretip yapacak olan kişilere ışık tutmak.(Kendi çapımızca)
Yani sonuç olarak; yapı olarak motosikletleri ve düşme çarpma yatma gibi problemlerini ele alırsak tek yapacağımız şey vücudumuzu darbeye,ezilmeye,çarpmaya ve benzeri gibi kaza sırasında oluşacak durumlardan kendimizi korumamız gerekir.
Ama bukadar sağlam bukadar darbeyi emen bi madde nereden bulunur nasıl bulunur bilemem :)

varilin içini yasdıkla doldurup 2 kol 2göz yeri nefes deliği açıp kaskada gerek kalmaz
yağmur güneşde işlemezDD

amma proje olmuş haa!
bi akademik tüyoda ben verem, bişey çıkarsa jenerikte adımız geçsin :)

sağlamlık burdaki esas mesele değil, sizi 2 metreye 2 metre alaşımlı çelik küpün içinede gömseler kafadan patlayınca cortlarsınız, çilek reçeliyle biber salçası arası kıvamlı bir macun olursunuz.

sağlam koruma "duruyorsa" sağlamdır. hareket halinde iken çarpma ile aniden durursa sadece çilek reçelinin dışarı akmasını engeller.

yani o darbeyi küt diye durduracak değil sönümleyecek birşeye ihtiyaç var.

diyelim korudu sizi(!), bu seferde eylemsizlik kanununa muhalefetten içeri alırlar, pekmezinizi akıtırlar :)

yine aynı minvalde sağlamlık temelli mesajlar gelirse gözünüzün yaşına bakmam, şikayet ederim sizi tübitak'a.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar