- Konu Yazar
evet arkadaslar bilindiği gibi benzin fiyatları şuanda uçuk vaziyette.Ben suriye benzini kullandım motorumda.Şuan petrol ofisi kullanıyorum ama daha önce 18 lt suriyeden gelme benzin kullandım.Tenekesi 40 tl ve 18 lt çıkıyor.İki depo yani..Herneyse,Burda bazı arkadaşlarım Bu benzinin cok tehlikeli olduğunu içine Tiner falan kattıklarını ve bu yüzden kendi motorunun karbiratörünün gittiğini söyledi.Fakat daha önce,Abim bana dedi ki;biz arkadasla onun motoruna nerdeyse 10 teneke suriye benzini attık.(kanuni Tigrina 100.Ve motor hala taş gibi gidiyor.2004 yada 2005 model olması lazım).Ve benim aldığım yerde yine cok yakın bi arkadasımın amcası.karkamısta(suriye ile sınırı var Halep le) petrolü var.arkadasım 2009 model 27,500 tl lik skoda octavia ya aynı benzini koyuyorlar.Ve eminim benzin suriyeden olduğu gibi hiçbi katkı maddesi olmadan geliyor.hadi onu da geçtim.Suriyede hiç motosiklet yok mu? onlar nasıl motosiklet kullanıyolar? durmadan karbüratör subap vs bişeylermi değiştiriyolar? hayır duymadım.Suriye benzini ile kaçak benzini karıstırmıs olabilirmi acaba benim motoru giden arkadasım?Çünkü o tanımadığı birinden almıs.ve diğer arakdasımın amcası burdan kaç kişi gelip benzin alıyor dedi.ikilemde kaldım.eğer bir zararı yoksa fiyat gercekten ama gercekten uygun.Nerdeyse litresi 2 tl ye geliyor.Ki zararı olsa 18 litre kullandım bu benzini,o zaman motorum sorun vermez miydi?Suriyedekilere bisey olmuyomu lütfen yardım edin.Ki benzinin rengi,petrol ofisinden aldığım benzinle aynı renkte,Yeşilimsi bişey.ama diğer kaçak benzinler sapsarı.Bana bu konuda yardım edin.zararı olurmu ki olursa ne olur motoruma.Dediğim gibi arkadısımın lancerleri sıfır km peugeot 206ları,octaviaları oldu.3Ündede bu benzini kullandılar.dediğim gibi aldığım yer tanıdık.teşekkürler şimdiden.Hem diğer arkadaslarıda bilgilendirmiş olursunuz hemde beni
ve kullanan varsa izlenimlerini aktarırsa sevinirim.Bu konuyu güncel tutmaya calısalım lütfen.:bounce: