100cc.lik motorun dişlisini büyütme ve zararı ve faydası

merhaba arkadaşlar, motor hastası diildim, ben araba hastasıydım fakat babam gidip kuba marka skyjet 100cc.lik motor alıncaya kadardı, artık arabama bile binmiyorum, soğuk günler hariç :mrgreen:
şimdi soracağım konu ise şu forumda arttım bulamadım, motorum kuba 100.lük yeni aldım daha bir aylık dün serviste konuşuyorlardı dişli büyütme gibi bir konuydu, benim motorumda kaç dişli mevcut ? bunu en son kaçlık dişliye çıkartabilinir? eğer olursa ne gibi farklar oluyor? yada ilerki zamanlarda bir sorun çıkartıyormu? motorumun iki yıllık garantisi devam ediyor, dişli çıkartma ekstra 35.00TL.imiş...yaptırayımmı siz değerli ustalara sorayım dedim, sevgilerimle...:rendeer:

Vitesli bisiklet kullanmışsındır. En hızlı konumunda zincir en büyük ön dişli ve en küçük arka dişli üzerindedir. Bu konumda pedallar seni çok zorlar ama gücün yetiyorsa yüksek hızlara çıkabilirsin ama yokuş yukarı çıkamazsın. Motordada durum budur, ön dişliyi büyütür ve/veya arka dişliyi küçültürsen düzyolda ve yokuş aşağı hızın 10-20 km artar ama motorun çekişten düşer, eskiden 3. vitese rahat çıktığın yokuşu değişimden sonra 2. viteste zor çıkmaya başlarsın. Benim fikrimi sorarsan değmez. Bırak olduğu gibi kalsın. Daha fazla hız istiyorlar 250 lik motor al, 125 lik motorunu da olduğu gibi kabul et.

30 tl fazla disliler 12 lira tutuyor ön arka alsan kendinde takarsn.büyütmen hız kazandırır ama cekisi düsürür.sen bilirsin bendede wardı cup 100 lük ben dgstrmstm.motor icin sıkıntı cıkarmıo.

öndeki dişliyi say
arkadaki dişliyi say sonra
http://www.sprocketcalculator.com/ sitesinde
senin mevcut dişlileri gir orada hangi dişliyi takarsan hızda nekadar yükselme çekişte ne kadar düşme olacağını hesaplıyor. güzel bir site bende buradaki başka bir arkadaşın mesajında görmüştüm bu siteyi.

öndeki dişliyi say
arkadaki dişliyi say sonra
http://www.sprocketcalculator.com/ sitesinde
senin mevcut dişlileri gir orada hangi dişliyi takarsan hızda nekadar yükselme çekişte ne kadar düşme olacağını hesaplıyor. güzel bir site bende buradaki başka bir arkadaşın mesajında görmüştüm bu siteyi.

Son zamanlarda gördüğüm en iyi paylaşımlardan birisi..Eyvallah..:cat:

:) işi bilenlerden kopya ediyoruz ama paylaşımın hızını artırıyoruz bu yönden iyi oluyor.

Vitesli bisiklet kullanmışsındır. En hızlı konumunda zincir en büyük ön dişli ve en küçük arka dişli üzerindedir. Bu konumda pedallar seni çok zorlar ama gücün yetiyorsa yüksek hızlara çıkabilirsin ama yokuş yukarı çıkamazsın. Motordada durum budur, ön dişliyi büyütür ve/veya arka dişliyi küçültürsen düzyolda ve yokuş aşağı hızın 10-20 km artar ama motorun çekişten düşer, eskiden 3. vitese rahat çıktığın yokuşu değişimden sonra 2. viteste zor çıkmaya başlarsın. Benim fikrimi sorarsan değmez. Bırak olduğu gibi kalsın. Daha fazla hız istiyorlar 250 lik motor al, 125 lik motorunu da olduğu gibi kabul et.
Kabul ediyorum değmeyeceğini, motorum çekişi şöyle iyi 2km.lik dik yokuşu 2 vitesle iki kişi üzerinde zorlanmadan çıktık...Yorum yapan arkadaşlarada ayrıyetten teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar