Sübap milleri vuruyor gibime giliyordu motorun sesini dikkatlice dinleyince yanılmış olduğumu anladım
karbüratördede bir sorun yok İstanbul motordaki usta kırığı kayışın sağlam demişti nasıl sağlam oluyorsa 15 bin km olmuş:silent:
Yaşar motora gittiğimde kayışımın bittiğini ve değişmesi gerektiğini söyledi. Ön varyatöründe değişmesi gerektiğini söyledi zaten 95 i geçmiyor sanırım bu yüzdendir. Debriyajdan gelen sesi kesti ve bir kuruş para almadı ne yaptım ki deyip :rendeer:
Kayış olarak dayco marka düşünüyorum çok kaliteli ve iyi performans veren bir kayışmış
www.yedekparçasipariş.com adresinde buldum güvenilir bir site:cat:
20 bin km'ye kadar kayış değiştirmeyenler var

Motorun üstünde gelen kayış seni biraz daha idare edebilir fakat içim rahat olsun dersen kayışı değiştir olmadı.
Motorun belli bir hızı geçmemesi de varyatör ile alakalı muhtemelen. Varyatör içinde baga tabir edilen bilyalar var. Bu bilyalar zamanla aşınıyor. (aşınma sınırı Agility'nin kullanma kılavuzunda yazıyor) Bunların aşınmasına mütevellit hızda azalma olabilir.
Bagaların yanında kayışın da eskimesi sanıyorum hızı etkiler.
Ben de eskiden düzlükta çok rahat -kadranda- 110 km/s hızı görürken şimdi 105'i anca görüyorum. Motora çanta takmamın da şüphesiz etkisi vardır fakat benim motorun son hızında bir azalma var kesinlikle.
Dayco kayış iyi bir kayış ama kayış satan bir arkadaşın Dayco'nun artık eski kalitesinde olmadığını söylüyor.
iyi günler bir soru danışıcaktım 3.500tl'm var diyelim (5-6 ay sıkar dişimi aile bütçesini arttırırım:queen

fakat 0km agilitmi alayım yoksa temiz bulabilirsem agility city 2.elmi :cherry:
Bence imkan varsa ikinci el bir City alın.
yorum için teşekkürler , cahilliğime verin : bu enjeksiyon ne yapar :queen::rendeer:
Enjeksiyon motorun ateşleme sistemidir.
Eski nesil araçlarda enjeksiyon yerine karbüratör bulunur.
Enjektör de,karbüratör de motora benzin(veya mazot) püskürtür.
Enjeksiyon, arabalarda çok önceleri kullanılmaya başlandıysa da günümüzde hala -orta direk- motosikletlerde pek yaygın değildir.
Enjeksiyon sistemi ile araç daha az yakmaktadır. Karbüratör ise zamanla ayar isteyebilir ve yakıt dengesi bozulabilir.
Enjeksiyon sistemi karbüratörden daha yeni ve daha iyi bir sistemdir.
İşin özeti budur