freni sıkınca stop lambası yanmıyor......

herkese iyi günler arkadaşlar
motorum ramzey 10e
Akşam motor kullanırken arkadaki arabalar sürekli korna çalıyordu.
Eve geldiğimde frenlere basınça arka stobun yanmadığını, frenleri sıkınca ön park lambalarının yandığını fark ettim. ve uzun kısa düğmesinin çalışmadığını gördüm.Bazen uzunları ve kısaları yakıyor bazende yakmıyordu.
arka stobun parklarıda yanmıyor.
çok karışık bi durum var yardımlarınızı bekliyorum.

en kısa zamanda bütün lambaların en güzel şekilde yanmasını temenni ederim,hayırlı ramazanlar diliyorum.

bir lambaların sağlam olup olmadıgını kontrol et. elektirik şeması vardır kullanım kılavuzunda.
ucunda lamba olan kaploya ihtiyacın olacak. ayrıca lambasız bir kabloda bulunsun yanında.
sonra tüm sistemi gözden geçir. kumanda düymelerınden başla çalışıp çalışmadıgına emin ol. sonra kabloları tek tek takip et bir yerlerinde ezilme kopma var mı onlara bak.
bu işlemlerden sonra hala bulamadıysan arızayı. iş uzun sürecek çünkü kablo içten kopmuş olabilir. benim başıma geldi tam 2 saat hangi kablonun ne işe yaradığını çözmeye çalıştım sonrada arızayı bulmak için uğraştım 4 satin sonunda arızayı buldum beş dakikada tamir ettim.

arkadaşlar sorunu buldum. arkaya led taktırmıştım.8 ay önce
kabloları sıyrılmış ve kaçak yapıyordu.sıyrık kabloları bandlayınca
stoplar çalıştı. ön farlardaki sorunda ortadan kalktı.

yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim..

sorununu cözmene sevındım bak arkadaşın temennılerı duaları kabul olmuş
paylaşım her zaman paylaşımdır fakat konuları acmadan önce motosıkletımızın arızalı yerlerını acıp kontrol etsek daha ıyı olmazmı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar