Merhabalar arkadaşlar öncelikle herkeze iyi geceler Elimde yedek parça olarak kullanılmıs bir Mz ETZ350 Motoru var motor suan param parça elimde Block ve Silindir var ve Üstkapak motorun Bazı Dişlileride poşette ama hangisinin ne oldunu bilmiyorum Bana Bir Vites kutusu hava filitresi yag filitresi buji Piston Ateşleme sitemi ve Karbüratör lazım bunların Hepsini bulmak mumkunmu ya da Diyelim buldum kime ve nasıl taktırabliri İstanbulda / B.Çekmece / Kumburgazda yasıyorum Sirkeciye gitsem bunları bulabilirmiyim ayrıca eksik olan paraları Nasıl anlayabilirz yardım lütfen Teşekkürler
Günaydın...Anladığım kadarı ile sizde motorun alt yapısı yani vites kutusu, ayak çalıştırma pedalı, debriyaj sistemi, ateşleme v.s. yok. Sadece silindir piston üstk kapak o kadar...
Bu motoru toparlamanız hem çok zahmetli hemde ciddi pahalı olacaktır. Birçok parçayı çııkma bulmanız gerekecek. Tek tek hesapladığınızda astarı yüzünden pahaı olacaktır.
Ancak, silindir pistonu ölü durumda bir MZ alarak siz elinizdeki parçaları mevcut motora uygulayabilirsiniz. bu daha ekonomik olacaktır. Tabiki elinizdeki piston silindir ve üst kapak sağlamsa....Mesela plakasız ruhsatsız bir MZ'yi 300-500 gibi bir rakama alsanız, tek tek parça bulmaktan hem daha az zahmetli olur hemde daha ekonomik...