- Konu Yazar
arkadaşım ,benim kafamdada tam 4 aydır bir mz dir gidiyor . bir kaç tane batım ,ama hiç kurcalanmamış bir makina aradığım için beklemedeyim bir tane bayramadan sönra sözünü aldım galiba kısmetse onu alacağım. mz nin beğendiğim özellikleri
1 iki zamanlı oluşu.(kendim 2 zamanlı motor ustasıyım .ama motorsiklet tamiri yapmıyorum .motorlutestere ilaç makinaları falan tamir ediyorum.ama teori 2 zamanlı olduğu için problemim yok.)
2 250 cc hacminde tek silindir olmasına nazaran iyi bir beygir gücü ve tork vermesi.
3 malzeme kalitesi.
4 hafif ve tatminkar bir hızı var
5 temizini 1500 2000 tl aralığında alabiliyorsun.
6 sibob kaçırdı ,kesti , sente atladı derdin yok
7 al bir mz dünyayı gez.....
beğenmediklerim.
1 marşsız
2 eksoz sesi (şahsen mümkün olduğunca sessiz bir motor sürmeyi tercih ederim ..)
3 iki zamanlı olduğu için sürekli yağ takviyesi .
ama verdiği çoşku tartışılmaz... bakalım kısmetse bayramdan sonra bir tane mz im olacak
allahın izniyle inş alırsın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:55 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:53 ----------
Amacım seni caydırmak yada almaya ikna etmek değildi....Sadece..gerçekten klasik özellikli, hele hele 2 zamanlı bir makineye binmek farklı bir olaydır. Egsoz sesi cazip gelebilir. motor gücü cazip gelebilir....ama öyle anda öyle bir sorunla karşılaşırsın ki....bir anda duyduğun o egsoz senfonisi büyük bir ızdıraba dönüşebilir...
Çok değil 2 saat önce...Ankara'dayım şuan... Salı günü Adana'ya döneceğim ve Ankara-Adana arasını motorla gideceğim. 15 gündür motorum yatıyordu ve aküsünün dolması ve birazda gezmek bahaesi ile akşam saatinde dışarı çıktım. Bir anda motorumda elektrik kesintisi oldu. Kontak anahtarı kısa devre yaptığı için aşrı ısındı ve elimi yaktı. Far, sinyal vs. gitti. Muhtemelen YİNE çürüyen bir kablo şase aldı gövdeden. Motor şu anda çok güvendiğim bir arkadaşımda....Göreni hayran bırakıyor, sesi görütüsü ama...arızası derdi de bitmiyor. motoru sağlam evet... Ankara-İstanbul-Yalova-Ankara hattında gitti geldi...Ama sadece motorla bitmiyor ki...
Bunları iyi düşünün...Benzin, bakım masrafları, yedek parça, yaşı gereği çürüyen aksam.....v.b.
işte motordan soğumaya sebeblerden bi tanesi motorun arıza göstermesi o yüzden pek bnm şartlarıma uygun olmadıgına kanaat verdım sizin sayenızde :/