- Konu Yazar
Hocam geçmis olsun diyecegim ama belli ki geçmemis.ale:
Yasadiginiza ve en önemlisi parlak bir zihinle yasadiginiza sukredelim en iyisi.
Sagliginiza dikkat edin cumlesi oldukça önem tasimasina ragmen herhalde bir motosiklet tutkununun en çok gozardi ettigi sey.
Cumleniz beni 30 yil kadar onceye goturdu.
Okuldan çikar çikmaz, solugu dayimin motosiklet tamirhanesinde alirdim.
Onceden çok zevk aldigim mopet beni kesmemeye baslamisti.
Dayimin dukkan komsunun bir Rus motosikleti vardi.
Simdi markasini hatirlayamiyorum.
Is için surekli saga sola gitmek zorunda olan bu amcanin motosikletini duz kontak yapip yuruturdum.
Bir gun beni yakaladi.ale:
Ben korkudan tir tir titriyorum.
Yanima gelip montumun fermuarini açti.
Tamam dedim içimden,saglam sopa geliyor.
Soyle bir bakip, dudak bûktü.
Oglum dedi.
Sagligina dikkat et.
Sonra dukkana gidip bir gazete getirdi.
Ben hala saskin vaziyette motorun ustunde oturuyorum.ale:
O gazeteyi montumun içine soktu.
Ruzgar böbreklerini hasta eder, bu gazete seni ruzgardan korur, ihmal etme dedi.
Sonrada hadi yurut bakalim su mereti, nasil kullaniyorsun gorelim dedi.
Hala her uzun yola çikisimda bir gazete sayfasina gozum takilir.
Okumak için degil ha!
Montumun içine sokmak için.
Sonra guler geçerim.
Zamaninda ne imkansizliklara ne gibi pratik çozumler uretmisiz.
Simdi her turlu imkan var.
Ama o motorunu yuruttugum adam gibi adamlar artik yok!!!!
Siz de kendinize dikkat edin Alpaslan hocam.:cat:
Belki o eski adamlar yok ama yetistirilmesi gereken yeni bir nesil ve gelecegin adam gibi adamlari var.:wiinkk:
:cat: Gazete kağıdı hep kullanırdım.
Amcamın bir javası vardı. 6-7 yaşlarındayım. Sene 1962-63. Evimizin yakınıda otururlardı ama rahmetlşi dedemin evinin garajına bırakırdı. Bende sık sık tepesindeyim. O zamanlar artçılık yapardım. Sanki uçuyormuş gibi hissederdim. 12 yaşımda da kendim kulanmağa başladım.
Evet o zamanın adamları bir çocuk motora hevesliyse hemen mutlu olup öğretmeğe, bu işi sevdirmeğe çalışırlardı. Motorculuk onların ülküsüydü. Ellerinden takım aletleri eksik olmazdı. Yollar berbattı, benzinci bulmak meseleydi ama güzel zamanlardı. Şimdi de sıkı motorcuların yetiştiğine eminim ama zannedersem nesil ve zaman farkından o ülküde adamlar yetişmez artık.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:16 ----------
Alpaslan Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım yazılarınıza ve alfamotosiklete(bloğa) devam edersiniz. Sağlığınıza da en yakın zamanda kavuşmanızı dilerim.
Bu başlık çok içten ve duygusal bir başlık oldu bence. Bazı efsanevi anları içinde barındıran birşeylere tanıklık etmiş gibi hissettim kendimi.
Ayrıca eklemek istediğim birşey daha var. Her farklı duruma göre bunları anlatmaya ömrüm yetmez demişsiniz ya. Eğer tam da bu içeriğe sahip bir bilgi kaynağı yoksa, böyle bir kitap hazırlamayı düşünmezmisiniz? İlk ben alırdım. Hatta yorulmayın diye sizin söylediklerinizi gelip ben yazabilirim. Master/apprentice-Jedi Knight/Padawan-Prof/lisans öğrencisi ilişkisi tadında böyle birşeye yardımcı olmak isterdim. Hatta bu tip ilişkiler içinde yardımcı olmak isteyebileceğim tek şeydir herhalde:cat: Şaka yapıyormuşum gibi gelebilir ama gayet ciddiyim, yurtiçi/dışı ciddi bir alıcı kitlesi olur bence. (tam olarak bu içeriğe sahip bir kitap bilmiyorum çünkü)
Çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi yazılarımın çoğu çeviri derlemeleri. Grafik ve fotolar alıntı bu sebeple bunları bir kitapta kullanmak telif haklarını almadan uygun olmaz. Oturup tekrar çizmek yeniden yazıları düzenlemek lazım.
Ama ben bunu istemiyorum çünkü işin içine para, menfaat girsin istemiyorum. Bu bilgileri bazı arkadaşlar yazıcıdan çıkartıp ciltletiyorlar. Belki böylesi daha uygundur.
Son düzenleme: