Cruiser önerilerinizi bekliyorum

Merhaba benim 10 bin lira limitim var, cruiser bir motor istiyorum öneriniz nedir. 2. el japon mu alayım sıfır çin mi. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

10,000 TL bütçe için seçenek oldukça çok sadece çin , japon kırılımlı tavsiye istersen Japon derim

Bana kalırsa bu bütçeyle 2.el temiz bir japona yönelmelisin...

Çin mallarının karakteristik,standart bir arızası yok...Her an her yerinden arıza çıkarma şansı var...Japon alırsan hem ileride customize etmek istersen seçeneğinde bol olur hem de en önemlisi sağlamlık ve güvenilirlik açısından çin ile mukayese bile etmem...

Bence Yamaha Dragstar 650 güzel bir tercih olur...Tabi bunun dışında Honda Shadow veya Kawasaki VN800 ya da Suzukinin intruder da olabilir...Ama en yaygın olan ve en az başın ağrıyacak olanlar Yamaha ve Honda...Elden çıkarmakta kolay yedek parçaya ulaşmakta...Yakışıklılıkta benim zevkime göre dragstar çok şugar alet...Zaten bu tarz bir motora yöneldiğine göre performans arayışın 2. plandadır ki bu dediklerimin hiçbiri de seni üzmez hatta fazlasıyla tatmin eder...

Bence kesinlikle 2. el temiz japona yönel kafan rahat olsun...Sonuçta zevk için bineceksin..Dediğin rakama çok rahat temiz makine bulunur...

Kesinlikle 2.el japon diyorum çinlilerle mukayese kabul etmez.Dragstar 650,suzuki intruder 800,kawasaki vn 800,honda shadow gibi seçenekler var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaslarin dediklerini bende diyorum ve ekliyorum alacagin motoru önce bir iyi bin dolas , sürüs keyfini hisset ve hangisi seni tatmin ediyorsa ona karar ver,, bende yillar evvel senin gibi düsündüm tasindim ve herbirine binip dolanip denedim sonra bana huzur ve zevk veren Dragstar oldu , gerçekten biner binmez sevdalandim bu belki sende baska marka olabilir her insanin zevki baskadir tabii vücud ölçüleride bu yüzden sana marka tavsiye edemem sen kendin denemelisin.. bu arada yillar sonra haala iyki dragstara karar vermisim diyorum bazen yine baskalarinin motoruna biniyorum ve yine o an dragstarim gibisi yok diyorum.

Oncelikle onerileriniz icin cok tesekkur ederim fakat bazi sorularim var. Ben motosiklete ilk defa binecegim, uzun zamandir hevesim var fakat peder aldirtmadi malum. Oncelikle motorlar sanirim otomobillerden daha cabuk yipraniyorlar saniyorum. O yuzden kac yasinda bir motor secmeliyim sizce. Ayrica motor hacmi ilk motorum olacagi icin cok zorlar mi beni. Cruiser istiyorum cunku seviyorum, hiz hic onemli degil yeter ki makine sollamalarda atak olsun. Motorda hiz korkutucu bence, ayrica motor cevreyi iyi yasayalim diye var bence. Neyse uzattim tekrar guzel yorumlarinizi bekliyorum , tesekkur ederim hepinize.

İlk defa kullanım için 250 ve 125 lik civarı bir şey düşün, deneyim kazandıktan sonra 500 cc üzerine geç.. Acemiler için ağır ve torklu makinalardır ki, aldığına pişman olma :)

Bence 2. el yamaha dragstar 250 gibi elden çabuk çıkarabileceğin bir alet olsun. Kymco venox 250 de olabilir.Daha yeni modelleri bulunan bir alet. hemn hmn yarı fiyatına alırsın bütcenin. Sonra kalan paranıda faize koyarsın. 1 yıl sonra elindeki motoru sattıktan sonra faizdeki paranıda alır çiçek gibi 1 motor alırsın.

Kazasız belasız kullanımlar...

Açıkçası belli bir yaşın üzerindeysen yani artık çocuk değilsen, aklın başındaysa, cüssen yerindeyse 650lik dragstarda sorun çıkartmaz bence...Sonuçta bu tip motorlar raceler gibi zaptedilmesi zor altında şahlanan makineler değil...250lik aletlede 50-60 la gideceksin 650liklede...Sonradan bir de sınıf yükseltmeye uğraşıcaksın...Ancak dediğim gibi sorun çıkartmaması için bence gerekli olan niteliklere sahip olmalısın ve de bilinçli kullanmalısın,ikarusluk(bkz:ikarus sendromu) yapmamalısın...

22 yaşındayım ve motoru hız için almayacağım öyle bir niyetim olsaydı cruiser seçmezdim zaten. Fiziğim de gayet iyi o yüzden büyük hacimli bir motosikleti zaptedebileceğimi düşünüyorum. Peki 250 ve 650 mesela bunların yakıt sarfiyatı konusunda farkı çok mu oluyor. İdeal ayarlardaymış gibi varsayarsak.

Yakıt olarak 55TL ye 650 liğin depo oluyor...Depo 13 lt rezervle beraber..300 km ye yakın gidiyorum...Tabii bunda spitfire v tırnak bujilerin etkisi vardır(Draggy'e selamlar:))..Yani 100 km de 4.5-5 litre şehiriçinde yakıyor...Normal şartlarda 5.5-6 filan yakıyor rahat...250lik konusunda bilgim yok...Eğer maddi sıkıntın yoksa ve zevk için bineceksen yakıt olayını çok kafaya takma derim...Aradaki değerler atla deve olmaz...Öncelikle bence temiz olmasına,yedek parça sıkıntısı olmamasına,elden çıkartacağın zaman piyasası olmasına yoğunlaş...Zevk ve tarz meselesi ama bence tip olarak ve teknoloji olarak Dragstar safkan bir cruiser...

dragstar'da v motor var ancak v-twin yok ve bildiğim kadarı ile çift pin var yani egzost taksan bile harley sesini alamazsın, tahminde bulunmuyorum kendi motosiklet grubumuzdaki verilere dayanarak söylüyorum, bahsettiğim sesi alabilmek için shadow ya da vulcan kullanmalısın. ayrıca yine grubumuzda edindiğim tecrübelere dayanarak ben olsam honda shadow alırdım zaten şartlar olgunlaştığı takdir de ben de tercihimni shadow'dan yana kullanmayı planlıyorum. birçok yönden shadow önde ama en önemlisi servis desteği zira yamaha ya da diğer firmalar taşeronlarla geliyor yani arada hem Türkiye taşeronu var hem de servis var honda'da ise ne taşeron ne servis ikisi de farklı değil, aynı direk olarak japonya ile muhattap oluyorsun.

ilk motorunuz mu bilmiyorum ama çift silindir ortahacimli ve ağır motorlarda bu pek de farketmiyor, kendim bu segmentte motorlardan sürmedim ama 4 silindir kawasaki z750 sürdüm ve de rahatlıkla kullanabildim, o yüzden alışma süreniz 250lilik bir makineye alışma süresinden biraz fazla olur ve biraz daha temkinli olursanız pek de sorun olmaz.

Sayın Nexagon dediklerinize kısmen katılmakla beraber,Shadow ya da Vulcan(ki özellikle VN900 çok hoşuma gidiyor) sesi Harleyin yakınından geçmez...Olay sadece çift pin değil açılardada saklı Harleyin tam 45 derece olması gerekiyor...Ses olarakta valla ben V&H egzozla 883 sportseri bile yediğine şahit oldum Dragstarın...Sadece gürültü olarak değil ahengide güzel...Haa evet harley gibi potato potato yerine daha tek düze bir ses geldiği doğru...Ancak dragstarın gerek karbüratörlü ve hava soğutmalı oluşu gerek blokların göz önünde ve gösterişli oluşu fikrimce onu tam bir cruiser yapmakta...Haa konuyu açan arkadaş tabiiki hepsine gidip baksın hangisi ruhunu okşarsa onu alsın...Diğerlerini denemeden bir modele yönlenmesin...mutlaka shadowa da ds ye de baksın

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:21 ----------

Yedek parça konusundada yurtdışı ve ebay olayı rahatlıkla ve çok daha ucuza çözüyor...

o paraya tek alıcagın bır motor var oda kymco venox250 arastır begenıceksın.28bg vtıpı cıft sılındır 8subap su sogutmalı performansı oldukca ıyı duz yolda 145km yokus asagı 150-160km yapıyor:cat:

dragstar'da v motor var ancak v-twin yok ve bildiğim kadarı ile çift pin var yani egzost taksan bile harley sesini alamazsın, tahminde bulunmuyorum kendi motosiklet grubumuzdaki verilere dayanarak söylüyorum, bahsettiğim sesi alabilmek için shadow ya da vulcan kullanmalısın. ayrıca yine grubumuzda edindiğim tecrübelere dayanarak ben olsam honda shadow alırdım zaten şartlar olgunlaştığı takdir de ben de tercihimni shadow'dan yana kullanmayı planlıyorum. birçok yönden shadow önde ama en önemlisi servis desteği zira yamaha ya da diğer firmalar taşeronlarla geliyor yani arada hem Türkiye taşeronu var hem de servis var honda'da ise ne taşeron ne servis ikisi de farklı değil, aynı direk olarak japonya ile muhattap oluyorsun.

ilk motorunuz mu bilmiyorum ama çift silindir ortahacimli ve ağır motorlarda bu pek de farketmiyor, kendim bu segmentte motorlardan sürmedim ama 4 silindir kawasaki z750 sürdüm ve de rahatlıkla kullanabildim, o yüzden alışma süreniz 250lilik bir makineye alışma süresinden biraz fazla olur ve biraz daha temkinli olursanız pek de sorun olmaz.

Harley'in ki çok yakın silindir aralığı bu yüzden düzensiz çalıştığından patat patat sesini verir, ses dışında bir faydası yoktur bu düzenin. Aslında daha fazla güç kaybına yol açar, V tipi motorların hepsi v-twindir istisnaları sadece açı yerleşimleridir. En iyi verimi ise tam 90 derecede alırsınız... Harley bu güç kaybına en düşük motorunu 883 cc yaparak cevap vermiş, yani ses olayını cc ile halletmiş.
Ayrıca Harleye yakın en yakın sesi, düz içi tamamen boş kıvrım egsoz borulu ( aynı uzunlukta olacak iki pipes da) Dragstar 1100 verir, Youtube dan bakabilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar