kawasaki 250 r ninjada jikle varmı motor rolantide 1900 -2000'de bu normalmi ?

gez

arkadşlar slm 0 km kawasaki 'de jikle varmı motor rolantide 1900- 2000 lerde çalışıyor. bu anormal bi durummu ?? sıcak havanın etkisi olmuş olabilirmi ? bilgi sahibi arkadaşlar cvp verirlerse sevinirim. herkese iyi sürüşler dilerim.

jigle konusunda pek blgm yok ama rölenti ayarı yapablrsn karbratörn üzerinden.dedigin devir cok fazla.normali 1000 devir falan snn motor cok yüksek dewirde calısıyor.mümkünse motor sıcakken yap rölenti ayarnı.sogukken yaparsan ısıınca dewir gene yüksek olucak.

gez

dediğin şeyi yapabilecek yetenek olduğunu sanmıyorum bende :((

kardes birsey yok karbratörün üstüne bak gaza bastıgında hareket eden biyer olcak onun ykınında ayarlı vida var.tüm motorlarda vidalı zaten. karbratörn ordan foto bulsan ben sölerm sana ayar yerini cevirince motorun devrinin düstügünü veya yükseldigini görürsün
carbs.jpg
internetten böle bsy e ulasabldm.sanırım bu ninjanın karbratörü.bundaki beyaz vida mesela plastk var üstünde. bu skilde hepsinde.zorlanmazsn.jigleyede karbratörn üstünden bakablrsn siyah bi parcadır wardır büyük ihtimal.jiglen takılı kalsa ısınınca randman alamazsn zaten

gez

zahmet oldu arkdaşım yarın deniycem teşekkür ederim..

kawasakı 250r yenı modelınde karburatorlu degıl enjektorlu; jıkle olmaz motor ısınana kadar kendınden gaz verır sonra duser bunu yapanda beyındır sen mudahale edemezsın yanı...

ne demek kardes.beceremezsn sagdan soldan foto cek jigle varmı yokmu diye sölüeblrm.rölenti yerinide sölerm foto görürsem.iyi günler keyifli forumlar...

gez

işte düşmüyor . servise gitmek mi gerekir ?

bak kawasakı motor sayfasına gır zaten goreceksın orda motorunun ozellıklerını bence sen bır servıse gıt belkı gaz kablosu fılan takılmıstır ne bıleyım baksınlar bır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne jikles la :mrgreen: sen heralde honda aktiva felan sandın yada ben karıştırdm. jikl şu çekmeli olan değilmiydi daha fazla benzin felan veriyor :p benim bindiğimde jikle yktu ama sen özel jikleli alırsan başka :rendeer:

gez

ahahaha esprili şakacı genç ... bilmemek ayıp mı kardeş

bu motorda rölanti ayarı yok

enjeksiyonlu

kışın ve ilk çalışmadarölanti yüksek olur sonra düşer

ayrıca o motor 1000 devirde çalışmaz 1500-2000 iyi

rölanti genelde en az motorun max devrinin yüzde 10 u dur

gez

ben en iyisi kawasaki servisine sorıyım arkadaşlar . sağolun. floryadaki arkadaş hariç . o gitsn piyasa yapsın dilim pizza polat hotel civarlarında. biz hallederiz problemimizi . eyvallah arkadaşlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yok bea, bilmediğini söylemek aklıma bile gelmedi akşam akşm eğlence olsun diye yazdım :rendeer:

bu motorda rölanti ayarı yok

enjeksiyonlu

kışın ve ilk çalışmadarölanti yüksek olur sonra düşer

ayrıca o motor 1000 devirde çalışmaz 1500-2000 iyi

rölanti genelde en az motorun max devrinin yüzde 10 u dur

ne yani şimdi bu makine rolentide 1900-2000 devirdeyse normalde 20000 devir çevirebiliyormu???
2000 devir rolenti için fazladır kardeşim.rolenti regülatöründe de sorun olabilir.inşallah sorun yoktur..halledilir...

gez

motoru henüz bugün aldım . dikkatimi çekti rolantide 1900 lerde geziniyor. fazla olduğunu düşündüm. o yüzden sordum . .. gayet tabiki 20.000 devir yok . =))bencede fazla . .

motoru henüz bugün aldım . dikkatimi çekti rolantide 1900 lerde geziniyor. fazla olduğunu düşündüm. o yüzden sordum . .. gayet tabiki 20.000 devir yok . =))bencede fazla . .

ilk aldıysan çok normal. motor rodajda iken çok sıkı sürtünmeli çalışır. 1500 devirde çalışsa stop eder o yüzden beyin otomatik rölantiyi yüksek tutuyor.
ilerde biraz düşer

servise boşa gitme ayar yeri yok onlarda bir şey yapamaz zaten.

gez

kitapçıkta 4000 devir maximum ilk 800 km yazıyor... valla trafikte bugün arabaların tamponlarını kıçımda hissettim . ne biçim insanlar var ya motora tahammülleri yok . ben 15 yıldır araba kullanan birş olarak hiç bi motorun kıçına yapışmadım . ama bugün maşşallah herkes tampon mesafesindeydi..

kitapçıkta 4000 devir maximum ilk 800 km yazıyor... valla trafikte bugün arabaların tamponlarını kıçımda hissettim . ne biçim insanlar var ya motora tahammülleri yok . ben 15 yıldır araba kullanan birş olarak hiç bi motorun kıçına yapışmadım . ama bugün maşşallah herkes tampon mesafesindeydi..

:cherry:
İstanbulda motor kullanmak zor zanaat

ben yolda giderken arkamdan birilerinin sürekli gelmesine dayanamam basar kaçarım
ama istanbulda basınca bitmiyor her yer araç

kullanma klavuzuna bir göz at derim.servise gitmeden önce işine yarayabilir..orada sanırım bu devir yazılmış olmalıdır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar