mondial 125agk ön dişli değişimi

sa arkadaşlar.mondial 125 agk miz var.bu motorun orjinal olan 15 li ön dişlisini 17 ile değiştirmek istiyoruz.fakat ciddi derecede bir çekişten düşme problemi yaşarmıyız?bunu uygulayan arkadaşlarımdan bilgi istiyorum.teşkkür ederim.

çekişte düşüş yaşarsın kardeş bende breton 125 vardı çakişi baya düştü hızdada bir artış olmadı bence gerek yok ama belki 16 lik takabilirsiniz ama dediğim gibi hiç gerek yok saygılar

kardesim ilk önce motorun dişli istedigini nerden anladın eyer motorun tıkanıyorsa arka dişliyi 36 tak daha verimli olur 36 ya 16 çok ideal bi dişli

kardesim ilk önce motorun dişli istedigini nerden anladın eyer motorun tıkanıyorsa arka dişliyi 36 tak daha verimli olur 36 ya 16 çok ideal bi dişli

36-16 motoru yorar bence en ideali orjinal arka dişlisi ve önü 16 yapması öne daha fazla büyük takarsa arkayada ufak motor çekmez tıkanır yolda ben denedim çünkü ondan biliyom

Değerli black_titan kardeşim,neden dişli deyişimi yapmak istiyorsun bilmiyarum ama ben 150 cc lik motosikletimde dişli deyişimi yaptım çünkü gerek duydum ,orjinal arka dişli 42 , ön dişli de 15 idi,sürüşte hem çok titriyor,hem çok bağırıyor ve hemde vites aralıkları birbirine çok yekın yani vites deyiştirirken hemen 5. vitese karar çabucak geliyordum.Önce ön dişliyi bir diş büyüğüyle deyiştirdim 16 taktım motosikletm sürüşte çok rahatladı vites aralıkları uzadı ,bizim burada saroz körfezinde çok sarp yerler var oralara gittim çekişi kontrol için ,ama herhangi bi çekiş sorunu olmadı,bi süre sonra arka dişliyide bir diş eksiltip 41 taktım ,titreme yok denecek kadar azaldı,yemin ederim arasıra 5. vitesi unuttuğum bile oluyor:mrgreen: motor bağırması kesinlıkle kalmadı,zannedersem yakıttada düşme var gibi ha birde şöyle söyleyeyim önceden örneğin 80 km ile giderken devır 9 a yakındı , şimdi ise 80 km ile giderken devir 7 yi gösteriyor iyimi kötümü bilmiyorum ama ben şu an motosikletimin gidişinden ve çekişinden çok memnunum ,bu tecrübemden kendine bir pay çıkartırsın sanıyorum ... ha unutuyordum, öne 17 taktım şehir içi 1. vites bile fazla geldi çıkartıp 16 yı taktım...:silent:

Son düzenleme:
tekin kardesim aynı sorun bendede var hemen 5 i istiyor motor ve cok bağırıyor bu yüzden değiştirmek istiyorum.teşekkürler arkadaslar 16 yı da 17 yi de deniyecem artık hangisi uygun olursa onu takarım

tekin kardesim aynı sorun bendede var hemen 5 i istiyor motor ve cok bağırıyor bu yüzden değiştirmek istiyorum.teşekkürler arkadaslar 16 yı da 17 yi de deniyecem artık hangisi uygun olursa onu takarım

Y a işte deniceksin senin motosikletin ile bendeki motosiklet farklı tabiki ,pek pahalı bi şey deyil .Ama sen, arka dişliden başla bence ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar