Motosiklet Kredisi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiç bir işte çalışmayan, Üniversite öğrencisi,
2. el motosiklet almak için 5-6.000TL kredi düşünüyor,
Ayda 100-200TL arası geri ödeme imkanı var...
En mantıklı kredi hangisi olur ?
Yardım ve önerilerinizi bekliyoruz.. :rendeer:

6000 TL krediyi 200 TL ile 30 ayda + faizi ileortalama 48 ayda ödeyebilir.

yaklaşık 4 sene sürecek bir ödeme planı ile ayda max. 200 TL verebilecek bir öğrenci motoru diğer arkadaşları ile ittirerek mi benzin vb. masrafları karşılayacak ki bu sürede okulda biter...

böyle bir kredi var mı onu da bilmiyorum sabırlı olmakta fayda var...

2. el Motosiklet kredisi yok, 0 lar içinde zaten tavsiye etmem ancak nakit kredi çekebilirsinizki bunda da KKB skorunuzun iyi olması gerekir. Ha veren yok mu var. Ülkemizdeki kanuni boşluktan yararlanan ve tek bir banka şubesi açmadan fahiş fiyatla kredi veren bir fransız bankası var... Fransa daki zararlarını Türkiye'den kapatıyorlar :pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı

yaklaşık 4 sene sürecek bir ödeme planı ile ayda max. 200 TL verebilecek bir öğrenci motoru diğer arkadaşları ile ittirerek mi benzin vb. masrafları karşılayacak ki bu sürede okulda biter...

Arkadaşım devlet kredisi almıyor, bu sene sırf motor için alabilir..
Yani 200tl kredi drek borca gidecek, kendi harcamaları ailesi tarafından zaten karşılanıyor...
Hyosung gt 250r düşünüyoruz...
Kredi imkanları var, yapı kredi, koç gibi bankaların Özellikle motosiklet kredisi var..
Bkz: http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bireysel_bankacilik/krediler/bireysel_krediler/moto.aspx

Arkadaşım devlet kredisi almıyor, bu sene sırf motor için alabilir..
Yani 200tl kredi drek borca gidecek, kendi harcamaları ailesi tarafından zaten karşılanıyor...
Hyosung gt 250r düşünüyoruz...
Kredi imkanları var, yapı kredi, koç gibi bankaların Özellikle motosiklet kredisi var..
Bkz: http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bireysel_bankacilik/krediler/bireysel_krediler/moto.aspx

tamam anladım da bankanın isteyeceği belgeler anlamında yetersizlik olacak gelir belgesi kefil gibi detaylar işin içine girecek , biliyoruz ki Türkiye'de öğrenci olmak zor... kredi almakta öğrenci için kolay değildir diye düşündüm...

Tüm bankaların motosiklet kredisi var, 2. el lafına kanmayın en fazla 1 senelik motora verirler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tüm bankaların motosiklet kredisi var, 2. el lafına kanmayın en fazla 1 senelik motora verirler...

öğrenci için nasıl olur?
yani bankaya gitsek, arasak standart propagandalar...
şahsen bilen, yardım edebilecek kimse yokmu ?

Motosikleti
750x

:cat::cat::cat:::plus1::::plus1::::plus1::

öğrenci için nasıl olur?
yani bankaya gitsek, arasak standart propagandalar...
şahsen bilen, yardım edebilecek kimse yokmu ?

Bir bankacı olarak yazıyorum, Kefil baban olmadıkça çok zor, çünkü daha KKB skorun bile yoktur dolayısı ile gelir belgende yoktur. En mantıklısı babanın çekmesi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bir bankacı olarak yazıyorum, Kefil baban olmadıkça çok zor, çünkü daha KKB skorun bile yoktur dolayısı ile gelir belgende yoktur. En mantıklısı babanın çekmesi..

Peki işçi olan bir yakına, normal kredi, motosiklet kredisi farketmez...
Geliri v.s olan bir akrabasına kredi çektirse, 6.000 TL, en mantıklı yol hangisi olur?
ilginiz için teşekkürler.. :rendeer:

kötü ya . bence o arkadaşın 1 sene part time çalışsın r 6 alacağına cbr 125 i n parasını 1 senede çıkartır yeterki istesin.
sizin işiniz zor olmayacak duaya amin demek bişi yani

Peki işçi olan bir yakına, normal kredi, motosiklet kredisi farketmez...
Geliri v.s olan bir akrabasına kredi çektirse, 6.000 TL, en mantıklı yol hangisi olur?
ilginiz için teşekkürler.. :rendeer:

Ortalama 1,50 civarı desek nakit kredi için 6.000 için ayda 180 küsur olur 48 ay için + varsa masraf oda en az 250 tl dir...

Hocam geçen cuma bende gittim motosiklet almak için... Malesef vermediler :) neden ise kredi kartı kullanmıyor olmamı gösterdiler :) şartları sigortalı bir iş ve en az 5 aydır kredi kartı kullanıyor olma. Motosiklet kredisi için bu şart ve biliyorsun motosiklet kredisini sıfır motosiklet alırken veriyorlar. İkinci el motosiklet almak içinde bireysel krediye başvuruyorsun ki onunda şartı aynı :) yani sigortalı bir iş yani maaş bordrosu ve en az 5 aylık kredi kartı kullanıyor olma şartı. İkisinede başvurduğum için biliyorum ikisindende ret cevabı aldım malesef...

Bu yola başvurmayı bende düşündüm ama pek de avantajlı değil gibi geldi hatta hiç avantajı yok diyebiliriz.Geri ödemede çok fazla faiz miktarı ödüyoruz.

Örneğin 6000TL lik bir Honda CBR125 için taşıt ya da motosiklet kredisi almak istesek faiz oranı 1.59dan aşağı değil,birde bunu 24 ayda alacağımızı düşünsek fiyat neredeyse 9000TL yi aşıyor bu kadar faiz ödemekdense birikip yapıp sabretmek daha mantıklı.motor fiyatının yarısı kadarını enayi gibi çöpe atmak :farao:

Bayram kredilerindan faydalanmayı denedin mi dostum? veya bazı bankaların öğrenci destek kredileri oluyor sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar