ayberk daha yani tanıştık ama, PM den tel atarmısın... ben motorun yanındayken arasam seni
yardımcı olurmusun bana o konuda??
yardımcı olurmusun bana o konuda??
GHM;
bu güzel paylaşımın için çok teşekkürler...
aslında hepsini biliyoruz,ancak tek bir başlık altında hiç toplanmadı...
neyse;
dün benimde biraz başım ağrıdı diyebiliriz... kadıköy'e gittim öylesine gezmeye çıkmıştım,tam geri dönüyordum keskin bir bezin kokusu geldi... durdum hemen,alttan benzin damlıyor!!! ama 3-5 damla değil,bayağı akıyor yani!!!
zor olsada hemen parçaladım motoru,grenajları vs söktüm... AMANINNN!!! Benzin hortumu tam bağlantı noktasından yırtılmış ve resmen benzin FIŞKIRIYORDU!!!!
Yola çıkarkende 20 TL'lik benzin almıştım,33 km yol yapmıştım daha... (20TL'lik benzin beni 170-180 km götürüyor...)
Hemen atladım motora,sahil yolundan kaptırdığım gibi MALTEPE'ye servise gittim ama nasıl gittiğimi bana sorun... servise vardımda hemen depodan benzini çektik, kırmızı benzin bidonuna doldurduğumuz benzin tam 2 parmaktı!!! Dünyanın benzini akıta akıta sevise gittim,içim gitti valla... Bu arada,zat'ım 33.120 km'yi geçti ve ilk defa benzin hortumu konusunda sıkıntı yaşadım... Hazır servise sokmuşken,arka balatalar,yağ,ön fren hidroliği,vs... bakımlarıda yapılacak...
durum böyle yani,paylaşayım istedim...
Son olarak...
Bu pazar;sevgili dostum rahmetli MURAT (aYe) için, protesto sürüşü var... İstanbulda olan bütün ZAT'çı arkadaşları bekliyorum!!!!!!
arkadaşlar,
uzunca zamandır foruma giremiyordum. daha doğrusu hiç vaktim olmuyordu. şimdi zat ım da bir sorun var. elektrik sorunu. konjektörüm yandı. ancak ankara da yiba çarşısının biraz ilerisinde bir bayisi var onlara sordum. yoktu ellerinde.. onlar muadili olabilecek bir konjektör verdiler.. orada bir tamirhaneye taktırdım. daha sonra yola çıktım ama motorumun şarj göstergesi tavan yapıverdi bir anda.. geri gittim böyle oldu diye adam ne desin.. zaten orijinal parça değildi uydurup yaptık dedi.. lambalarını açarak git dedi. sanki ben lamba açmazmışım gibi.. netice olarak epeycene yattı motor.. kullanamadım. sonra güvendiğim bir tamirciye zor da olsa çalıştırıp götürdüm. o konjektör yüzünden neredeyse yanmayan bir yer kalmamış.. tüm elektrik tesisatı neredeyse elden geçti.. ancak konjektör bulamadık iyi mi.. ne fabrika da ne bayilerde hiç bir yerde yokmuş. ve tamirci bana ne dedi biliyormusunuz.. şok oldum.. artık zat ları kimse tamir etmeyecekmiş. gerekçesi ise sanırım parça sorunundan veya motora ulaşabilmek için illa ki grenajların sökülmesi.. adam bir arızanın tamiri için 5 bilemedin 15 dakika uğraşıyoruz ama geri takıp da motoru çalışır hale getirmemiz neredeyse saatimizi alıyor dedi.. yani üşeniyorlar anlayacağınız. eh normalde.. ona harcayacağı zaman çerçevesinde belki 10 tane motor bakıp para kazanırlar.. netice olarak bu söylentinin gerçek olup olmadığını bilen var ise lütfen birlik olalım ve bu saçmalığa son verelim.. hepinize selam ederim.
@ayberk hocam geçmiş olsun.
Bu arada arkadaşlar kafam çok karıştı, biliyorum sizlerde bıktınız bu soruya affınıza sığınarak soruyorum. 0 km 150 zat alayım mı 3350 tl pilaka ruhsat dahil. bu hortum sorunlarını bende yaşamam mümkün mü? tamamen şanş işi ama gene vurduğumuzda memnun olurmuyum acep. şuan mondial 125 zn kullanıyorum dün itibari ile 7.000 i devirdim hiç arıza çıkarmadı. 1 defa yolda kaldım benzinim bitti. bakımlarını sürekli serviste yaptırıyorum. büyütme nedenim eşimin rahat etmesi. en azından çift amatisor var. 125 znde tek. 2. el almak istemyorum. bunun da bakımları her 2.000 km de mi birde ortalama buji+ hava filtresi ortalama bakımları nekadar tutuyor çok teşekkür ederim. Saygılarımla.
arkadaşlar merhaba ben yağız.Aranıza yeni katıldım 1 aydır 150 zat kullanıyorum.Ufak tefek sorunlar haricinde pek bişeyle karşılaşmadım.KESİNLİKLE tavsiye ederim.benim en büyük sorunum kırmızı ışıkta ya da ani frenlerde motor stop ediyor,tekrar marşa basınca çalışıyor.bide siz 100-110 arası hız yaptığını yazmışşınız benim zat 90 ı daha geçtiğini görmedim bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.herkese şimdiden teşekürler.